Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Divx/DVD forumunda Death Note (Desu Noto) - ANIME -Spoiler İçerir- başlıklı konu tartışılıyor; Death Note (Desu Noto)
imdb linki : "Desu nôto" (2006)
Bu animeyi öylesine izliyecek birşey ararken şans eseri buldum. Severim ...
Bu animeyi öylesine izliyecek birşey ararken şans eseri buldum. Severim animeyi, hafif japon sapıklığı içeren (tamamen kendi düşüncem !), ama konu ve senaryo olarak çoğunlukla sağlam işlerdir. Türkiyede pek tutulmasada, son zamanalarda MTV Türkiye de gösterilmeye başlandı. Bizimkiler daha çok çocuk kısmısına yönelik animeleri getiriyor, Sailor-moon gibi yada çok eski zaman önce starda yayınlanmış Striker (Ashita he Free Kick) mesela. Ancak anime diyince çocuklardan çok büyükler anlaşılıyor. Tv kültürümüze göre çizgi film dediğin şey çocuklara yöneliktir ve büyükler daha ağır şeyler seyretmelidir . Benim gibi içindeki çocuğu yaşatanlar da var tabiki.
Neyse biraz diziden bahsedecek olursak, Ölüm tanrıları (shinigami) diye varlıklar olduğunu görüyoruz ve bunların elinde de içine yazılan kişiyi öldürme gücüne sahip defterler (Death Note) var. Fakat ölüm tanrılarıların mekanı biraz monoton ve sıkıcı. Hareket ve eğlence arayan bir ölüm tanrısı (Ryuk) defterini dünyaya düşürüyor ve bunu bulan kişi ile zaman geçirmesi gerekiyor. Detay vermeye çalışmak bile başlı başına eziyet olduğundan sadece açılış kısmını veriyorum. Daha sonraki hikaye defterin sahibi ve onunla ne yaptığı ile ilgili.
Hikaye acayip sağlam başlayıp sağlam ilerliyor. Eğer bu tarza biraz da olsa ilginiz varsa kesinlikle seyretmenizi öneririm. 37 bölüm olarak tamamlanmış ve sonlanmış olduğundan Yarıda ortada kesilmek gibi bir durum söz konusu değil. Kaynak olarak torrent ve katır emrinize amade. Altyazı sorununuzda yok .
Filmin tek yadırgadığım yanı ölüm melekleriydi, ama bir süre sonra göz alışıyor onlara da, ilk görüdğünüzdeki "bu ne be" şokunu atlatıp benimsiyorsunuz