Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Audio/Video/Grafik Tasarım > Divx/DVD »

DİVX Filmde Ses Senkronize etmek Yardımmmmmm

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım bölümü içerisindeki Divx/DVD forumu altında DİVX Filmde Ses Senkronize etmek Yardımmmmmm başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Stealth adında divx filmi indirdim. Filmde ses önce geliyor dudak harektleri sonra sesi senkronize eden bir program varmı acaba. Lütfen ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-08-05, 11:59   #1 (permalink)
zeplin31
Member

Katılım tarihi: 24.03.04
Nereden: İSTANBUL
DİVX Filmde Ses Senkronize etmek Yardımmmmmm

Stealth adında divx filmi indirdim. Filmde ses önce geliyor dudak harektleri sonra sesi senkronize eden bir program varmı acaba. Lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkürler şimdiden.
Eski 12-08-05, 12:45   #2 (permalink)
Crespo467
Member

Crespo467 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.03.05
Nereden: Boşlukta !
Dostum eğer ses ve görüntü ayrı değilse yapacağın pek bişey yok...
Ama bazı divx araçları ile sesi ayırıp tekrar kayıt yaparak bu sorunu halledebiliyorlar ama biraz zahmetli bir iş bildiğim kadarıylaa...

Crespo467 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-08-05, 13:44   #3 (permalink)
zeplin31
Member

Katılım tarihi: 24.03.04
Nereden: İSTANBUL
[quote=Crespo467]Dostum eğer ses ve görüntü ayrı değilse yapacağın pek bişey yok...
Ama bazı divx araçları ile sesi ayırıp tekrar kayıt yaparak bu sorunu halledebiliyorlar ama biraz zahmetli bir iş bildiğim kadarıylaa...
[/Q

Evet Ses filmden ayrı değil kadın konusuyor sonra 2-3 saniye sonra ses geliyor. Mutlaka bunun çözümü vardır araştırıyorum bakalım bulabilecekmiyim zahmetlide olsa denemek ve öğrenmek istiyorum.
zeplin31 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-08-05, 11:31   #4 (permalink)
BuraX
Member

Katılım tarihi: 18.03.05
Nereden: Bursa
Ses ve görüntü senkronizasyonu işleri için VirtualDub'ı öneririm.
Senkron (sesin görüntüden önce veya sonra gelmesi) sorunlarını VirtualDub ile aşağıdaki işlem/komut sıralamasını izleyerek çözebilirsiniz;

1-Öncelikle, elindeki filmin ses ver görüntü özelliklerini (Fps ve bitrate değerlerini) belirleyin.
Bu iş için GSpot'u kullanabilirsiniz.

2-Görüntü ve sesi ayırın.
Bu işlem için; filmi açtıktan sonra "File" menüsünden "Save WAV..." komutunu seçmeniz yeterlidir.

3-Görüntü üzerinde herhangi bir işlem yapmaksızın, sadece sesi (dudak hareketi ile sesin gelmesi arasında geçen süre kadar) kaydırarak yeniden birleştirin.
Bu işlem için ise, sırasıyla;
a- File menüsünden Direct stream copy modunu seçin,
b- Audio menüsünden,
- Full Processing mode’u işaretleyin,
- Wav Audio... seçeneğini kullanarak; ses kaynağını olarak, daha önce wav formatında kaydetmiş olduğun ses dosyasını gösterin.
- Compression seçeneğinden, ses sıkıştırma biçimini (örneğin Mpeg Layer 3 gibi) ayarlayın.
- Son olarak, Interleaving seçeneğindeki Delay audio track by kutucuğuna senkronun düzelmesi için gerekli (deneme-yanılma yoluyla önceden belirleyeceğin) süreyi ms olarak girin.
(Not: Sesin daha sonra başlaması gerekiyorsa bu değerin negatif olması yani başına eksi işareti konulması gerekir.)
c- File menüsündeki Save As AVI... komutunu kullanarak filmi -yeni bir dosya adıyla- kaydedin.

Böylece,
Görüntü üzerinde herhangi bir işlem yapmaksızın sadece ses dosyasını düzenleyerek görüntü-ses senkronunu ayarlamış olacaksınız.

Kolay gelsin...
BuraX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-09-05, 20:39   #5 (permalink)
npyx
Cool Member

npyx Avatar

Katılım tarihi: 20.07.05
Nereden: izmir
çok teşekkürler, çok işime yaradı...
npyx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-05, 02:21   #6 (permalink)
npyx
Cool Member

npyx Avatar

burada tarif edildiği gibi senkronizasyonu yaptım ama, sonradan farkettim ki dosyanın boyutu biraz küçülmüş. nedeni ise 'audio compression' sonucu ses kalitesinin düşmesi. divx in ses dosyası aslında 122 kbps ama yeni avi dosyasının sesini 56 kbps üzerinde compress yapamıyorum. compress yapmazsam da dosya eski boyutuna göre çok fazla büyüyor. (orjinal hali 700 mb civarı, 1 gb yaklaşıyor). ses kalitesinin düşmemesini, aynı kalmasını nasıl sağlayabiliriz?
npyx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-05, 11:24   #7 (permalink)
npyx
Cool Member

npyx Avatar

evt kendi kendime konuşmuş oldum ama, mesele audio codec yüklenmesiyle çözüldü. (Fraunhofer IIS mpeg layer-3 codeci yükledim, nedense DivX dosyasını yapanlar bunu kullanmış genelde... )
npyx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

DİVX Filmde Ses Senkronize etmek Yardımmmmmm ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Ses Sistemi erdemkn Genel 5 20-07-05 10:43
OnBoard anakartımda ses sorunu;Soundmax!!! bistroman Anakart 0 22-10-04 21:32
SVCD olarak kayıt etmek istiyorum. Yardımmmmmm zeplin31 Divx/DVD 12 25-03-04 16:55
dıvx kopyalama tegabion Divx/DVD 4 13-10-02 06:33
Ses sistemleri hakkında!!! SpAwN Çokluortam 5 27-04-02 00:28

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 08:06.