hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

3D Çalışmalarınız!

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım bölümü içerisindeki Grafik Tasarım forumu altında 3D Çalışmalarınız! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Evet arkadaşlar Photoshop çalışmalarınız başlığından gaz gelip ben de bu başlığı açtım bakalım ne yetenekler gizli bu forumda Yanlız atmadan ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Audio/Video/Grafik Tasarım > Grafik Tasarım

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 23-07-07, 15:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
[EquilibriuM]
Senior Member
Bilgisayarım

[EquilibriuM] Avatar

Katılım tarihi: 21.07.07
Talking 3D Çalışmalarınız!

Evet arkadaşlar Photoshop çalışmalarınız başlığından gaz gelip ben de bu başlığı açtım bakalım ne yetenekler gizli bu forumda
Yanlız atmadan önce 3D editör programınızı ve rendererınızı yazarsanız baya iyi olur.

Bunlar da benden:

-Ring of Gix: Favori Magic kartımın resmindeki sahnenin 3D de tekrardan yarattığım hali.
3D Editör: 3DS Max 9
Renderer: VRay 1.50

-Whisky: VRay rendererın gücünü test etmek için öylesine yaptığım bir çalışma.( Render süresi: 3.40ghz PD CPU lu pc + distributed rendering ile 2.0 ghz core2duo işlemcili laptop ile 9 buçuk saat )
3D Editör: 3DS Max 9
Renderer: VRay 1.50

[EquilibriuM] çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-07, 22:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Bruce Wayne
Rookie Member

Bruce Wayne Avatar

Katılım tarihi: 05.07.05
Ynt: 3D Çalışmalarınız!

"Magic the Gathering" kartının gerçeğini karşılaştırma için koydum.
Başarılı bir çalışma olmuş.

Eski 24-07-07, 23:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hami10 Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16

valla bizde pek bi yetenek yok ama bu render olayı nasıl oluyor olayı kısaca anlatırsan bakarız bulaşırız belki bi yerinden mesela gerçek bi nesneyi pc de nasıl yapıcaz

hami10 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-07, 08:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
madyb
V.I.Member

madyb Avatar

Katılım tarihi: 31.07.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 5

sağlam 3d'ler yaptıktan sonra birde render olacağını bilmek ve o esnada heleki okul gibi bir mekandaysanız başına bir şey gelmesin diye başında beklemek boğuyor insanı uzun bir süre önce vazgeçtim bu sevdamdan
Eski 25-07-07, 12:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
[EquilibriuM]
Senior Member
Bilgisayarım

[EquilibriuM] Avatar

Katılım tarihi: 21.07.07

Alıntı:
hami10 tarafından iletildi. Mesajı göster
valla bizde pek bi yetenek yok ama bu render olayı nasıl oluyor olayı kısaca anlatırsan bakarız bulaşırız belki bi yerinden mesela gerçek bi nesneyi pc de nasıl yapıcaz
Evet kısaca anlatıyım. Render 3D çalışmalarının son haline getirilmesi diyebilirim. Işık kırılması yansımalar ışığın kırıldıktan sonra alacağı hal ve birçok efekt çalışma sırasında ekrana yansımaz. Bunların çıkışının alınması ışığın kaliteli hali gölgelerin kaliteli halleri antialiasing vs. birçok özellik renderda son haline gelir. Render çıkışı bir resim veya videodur genelde.

3D de gerçek nesneler yapmak çok kasıyor. Vray diye bir renderer var, şu anda birçok filmde özel efekt ekiplerinin kullandığı renderer, muhteşem sonuçlar aldım. Tabi 3D objeleri oluşturmak için kullandığınız editör de çok önemli. Ben 3DS MAX kullanıyorum ama farklı amaçlar için farklı editörler mevcut.Kısaca 3D zor ve zaman alan ama sonuçları mesela Photoshopun sonuçlarının bin katı tatmin edici olan bir iş.
[EquilibriuM] çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-07, 13:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hami10 Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16

Teşekkürler açıklama için ama bize bi süre daha uzak kalıcak anlaşılan size başarılar dahada güzel şeyler ortaya çıkarmanız dileğiyle..
hami10 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

3D Çalışmalarınız! ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Photoshop Çalışmalarınız... ultrAslan100 Grafik Tasarım 109 23-07-08 23:38

Saat ayarı GMT +3. Saat : 23:12.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999