Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım bölümü içerisindeki Grafik Tasarım forumu altında 3d oto dizaynı için biprogram tavsiyesi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "araba dizaynlarını kara kalem yapmaktan sıkıldım. bunun için bi program ve bi çizim için bi donanım önerirmisiniz......" şeklinde özetlenebilir....
karakalem çizim ile 3D çalışmak arasında çok fark var yalnız.
3D Solid Works ile çalışabilirsin yada Photoshop CS3 Extended'i dene
biliorum ama meraklandım öğrenecem kafaya koydum.. peki bu programların eğitimleri yada kullanmasını öğrenebileceğim bi site falan varmı... çizim için pad falan gerekliymiş herhalde...
karakalem için pad gerekir tabiki kaliteli çizimler için. google'da 3D dersler diye arama yaparsan bulabilirsin. henüz sitemizde 3D dersleri mevcut değil ne yazıkki
padlar 500 milyon ,4d çizim için gelato en iyisi bence NVIDIA® Quadro® FX 370 yada VIDIA® Quadro® FX 570 hem alanının en ucuzu hemde 3d çizim için özel yapım ekran kartı
hd 4850 ile çizim yapabilirsin ama çok büyük fiziksel çizimlerde örneğin araba iç dizaydı motor aksamı herşeyini çizdiğinde hd4850 kitlenme yapıcaktır ,çünki kart oyun için tasarlanmış fiziksel çizimler oyunlardan daha ağırdır .Bu kadar ağır grafikle çizmem sadece arabanın dış görüntüsünü çizerim motoru flan gerek yok diyosan bu Hd4850 işini görür.
Nvidianın Fx serisi kartları çok büyük mimarı çizimleri çizebilen güçlü bi kart ve 30 fps den aşagı düşmez.(sitesinden alınan bilgilere göre) ne kadar doğru bilmiyorum