Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda arabaya gidiyomus hissi vermek! başlıklı konu tartışılıyor; Bu konuyu ders olarak anlatabilirim eğer istek varsa boşa anlatmayım?? nası yapılacağını bilmeyenler varmı???...
Blur biraz fazla mı olmuş yoksa ben bilmiyor muyum bu işi?
bencede birazcik fazla çünkü bu araba bu hizla dönmeye kalkarsa kendini karsidaki agaclarda bulur![]()
sen yinede anlat bilmeyenler warsa ögrensinler...
ya arabaya yada arkaplana motion blur yapılacak, arkaplanı göstermişsin, bir de arabaya yapılan bluru gösterirsen daha iyi olur
tekerleklerin iç kısmınada radial blur gibi birşeyde yapılabilir?
ya bende resim falan çıkmıyor...?
imageshack'ta sorun olabilir belki, şu anda bende de gözükmüyor.
tabi canmbilmeyen yoktur heralde :P
anlat anlat merak ettik![]()
evet imageshack'te sorun var, göremeden gitti...
aynen görmeden boyle oldu sen anlat belkı gelır geri görüntü![]()
çok güzel olmuş anlatırsan öğrenmiş olurum ellerine sağlık teşekkürler![]()
Hominem te memento
Fotografı ceken de hareketliymiş sankibanamı oyle geldi ki
PS: teknik basarılı ancak, uygulama garip olmus gibi, yannıs anlama. anlatırsan bizde ogrenmek isteriz tabi.
ufak bi effekt ile bu hale getirmek zor olmasa gerek...
∂єя∂ιηι ѕöуℓємєуєη เyเ уαραя, вιя ∂є σηυη ∂єя∂ιуℓє υğяαşαмαм
85 'ten bugüne
[FONT="Garamond"]MSN MESSENGER | selcioo@docomo.ca[/FONT]
bide arka tekerleklere eklenen tozlar olayı ii ce gercekci kılmıs...tabi herkesin kullandıgı teknikler baska sende nasıl yaptıgını soylersen yeni seyler oğreniriz belki fena olmaz senin anlayacağın
böylede olabilir
![]()
valla ben isterim anlatmani,ben bu photoshopu ögrenmeye cok hevesliyim..insallah yakinda bizde ögrenecegiz sizlerden bu oalylari..saygilar
Dell Inspiron 1720 Intel Core(TM)2 Duo CPU T7250 2Ghz 800+ NVIDIA GeForce Go 8600M GT + DDR2 SDRAM 2*1024 + SATA 2*120 + Dsl 10Mbit
Buda tekerlekler gidiyor ama araba duruyor araba duruyor ama ağaçlar nasıl gidiyor gibi bir şey olmuş...m4gnetic tarafından iletildi.
Yani tekerlekler dönüyor ama pek araba gidiyormuş gibi değil. Sanki pati çekiyor gibi...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Çalışmanın adı "Tekerleme" olsun...![]()
![]()
![]()
kardes simdi senden bise rica edicem. al eline fotograf makinasini ve cik yola. bi araba gecerken sende ayni hizda onu çek. fotografta göreceksinki arabada her hangi bir kayma yok. çevre kayiyo gibi çikar ve tekerler döner tabiki.deep_dream tarafından iletildi.
görüsüne karsi çikmiyorum ama sadece bi kez denemeni istiyorum
saygilarimla . . .
Arka cama ve plakaya bakar mısın arkadaşım...hatta arabanın amblemine...m4gnetic tarafından iletildi.
Birde arabanın ön tarafında blur var ama arka kısmına kadar blur yok... Ok.
Birde ben sabitim ve hareket eden bir aracın fotosunu çekiyorum. Çekiyorumda çevre niye kayıyor.Yok bende hareket edeceksem valla o kadar hızlı koşamam.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.iliveonyourvisits.com/f_img/spa_1966.jpg
Çevrede kayma var mı ?![]()
![]()
![]()
En son deep_dream tarafından düzenlendi: 21-06-2005 saat 16:27
plaka logo ön yada arka, ben ayrintilarla ugrasmadim sadece bu sekilde de olabilir dedim. örnek olarak verdigin resim konustugumuzun tam tersi bi durum. fotograf makinesi ve mekan sabitken hareketli bir cesim geçiyor. elbette çevre kaymaz. ama benim dedigim örnekte sen arabayi takip edeceksin ve dogal olarak çevre kayacak! bilmem anlatabildim mi?
Neyse tamam ben anlatamıyorum galiba...m4gnetic tarafından iletildi.
Uğraşmışsın ellerine sağlık...
Kolay gelsin..![]()
![]()
![]()
eywalla saolasin
Ufak bir öneride benden resimin altındayi yazıyı kaybetmişsiniz ama izi duruyor![]()
![]()
arkadaşlar konunun böyle bi boyut kazanacağını ummamıstım![]()
şimdi bu resimde herkez sabit yandan hızla geçen bi arabanın fotosu nu yakalamaya çalışmışlar +ön plandaki şey ordaki adamın tutuğu tablo bence doğal olarak tek hareketli resim araba olmuŞ..
bu resimdeki olay farklı burda araba ön planda ve araba yandan takipteymiş gibi bi düşünce var ve araba olabildiğince neT,çevre ise ikinci planda olması için blur efekti bol kullanılmıştır.(ben biraz fazla kullanmısım)biraz daha az olmalıydı.
dediğim gibi bu resimle üstteki resimlerin düşünceleri farklı.
benim resimdekini şeye benzetebilirizx.araba satış merkezlerindeki broşürlere hiç dikkatlice bakmtıysanız bazılarında böyle oluyo yani arabayı göstermek için net yapıyolar ve çevre ise blur efekti kullanuılarak ikinci plana alınıyo
olay bundan ibareT.yoruldum yaa