Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım bölümü içerisindeki Grafik Tasarım forumu altında jpeg ve gif? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Slm arkadaşlar web sitesine ürün girerken resimleri GİF ve ya JPEG olarak kaydetme arasında ne fark var ne hangisiyle kaydetmem ..." şeklinde özetlenebilir....
boyutlarıda farketer yani kb olarak. eğer gif'ler animasyon değilse yani hareketli gif değilse jpeg'lerden daha az yer kaplar ve daha çabuk görüntülenir
Bildiğim kadarıyla ; Siteye resmi koyduğunda JPEG olarak koyarsan arka fon rengiyle koyman gerekir yani fonu sitenin rengine uydurmalısın ama GIF te arka fon olmaz, mesela yuvarlak bir resim koyduğunu düşün JPEG de resim yuvarlak olmaz kare veya dikdörtgendir ve yuvarlağın arkasındaki fonla beraber koyman gerekir ama GIF yuvarlak olabilir ve her yere kolaylıkla kullanabilirsin.
boyutlarıda farketer yani kb olarak. eğer gif'ler animasyon değilse yani hareketli gif değilse jpeg'lerden daha az yer kaplar ve daha çabuk görüntülenir
evet neredeyse gif'lerin üç katı kadar yer kaplıyor ama jpeg olararak kaydedersem alanda sorun yaşıcam galiba
Galiba yolunu budum boyutlarına ve renklerine göre gif ya da jpeg olarak kaydediyorum sorun olmaz dimi çünkü gif'te resimler kötü duruyor renkler geçişli olduğu zaman jpeg olarak kaydediyorum
gif, çizimlerde işe yarıyor, jpeg ise fotoğraflarda.
grafik ve çizimleri gif olarak kaydet. fazla ayrıntılı olmayan işlerde.
jpeg fotoğraf kalitesi için daha uygun seçim olur.
Vala ben ikisindede sorun yaşıyorum site yapacam bende ama resimler çukurlu çukurlu gözüküyo neyse ama gif daha kaliteli sanırım
fotoğraflar için jpeg daha kaliteli görüntü sağlıyor ama çok yer kaplıyor ben önce gif olarak bakıyorum resimde bozulma falan olursa jpeg olarak kaydediyorum biraz uğraştırıyor ama alanım kısıtlı