Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda photoshop ile barcode yapimi başlıklı konu tartışılıyor; merhaba arkadaslar. yazilim harikasi photshop ile barcode yapimini anlatmak istiyorum.
öncelikle arkaplani beyaz olan 250x200 px bir döküman açiyoruz. (File ...
merhaba arkadaslar. yazilim harikasi photshop ile barcode yapimini anlatmak istiyorum.
öncelikle arkaplani beyaz olan 250x200 px bir döküman açiyoruz. (File -> New)
ve alltaki resimdeki gibi 1 pixel kalinliginda bir alan belirleyip (Rectangular Marquee Tool) içini siyah renk ile dolduruyoruz:
simdide Rectangular Marquee Tool ile kodu girecegimiz kismi silmek için seçiyoruz ve DELETE ile siliyoruz. barcode'umuz artik hazir. isterseniz yazi isterseniz bir kod istersenizde ögrenci numaranizi yazin keyif sizin. ben nick'imi yazdim
PS: bu barcode'u elbette barcode okuyucular okuayamaz
dersler devam edecek saygilar...
En son m4gnetic tarafından düzenlendi: 06-16-2005 saat 17:51
bunu daha basit olarak 602 PC suite adında bir ofis programı da yapıyor. yazı programı worde benzer bir program (hatta aynısı ) gördüğüm iki farkı var bir pdf converter var diğeri de barcode yapıyor bir kaç barcode standardı da mevcut ama bugdan geçilmiyor
Valla m4 güzel olmasının yanında bi önemli özelliğide çok kolay ve paratik olması mesela bende barkod yapmak istesem bu yöntem aklıma gelmezdi pattern ile filan zor yoldan yapardım bu yüzden partikliği açısından 10 puan diyorum helal olsun çok akıllıca
Valla m4 güzel olmasının yanında bi önemli özelliğide çok kolay ve paratik olması mesela bende barkod yapmak istesem bu yöntem aklıma gelmezdi pattern ile filan zor yoldan yapardım bu yüzden partikliği açısından 10 puan diyorum helal olsun çok akıllıca
ilk önce clouds ile bi filtre geçerim diyecem ama sonra ne yapıyordum ????
ondan sonra motion blur u -90 derece ve distance 999 ile geçerim, level ile biraz oynadım mı olurdu ama şimdi yapamadım. arada bi kaç şey unuttum galiba
neyse şimdilik aklıma gelmiyor
edit : clouds dan sonra add noise il 400 lü bi değerde gaussian filtresi geçip motion blur işine girişiyordum
... w810 için 3G edition Main ve FS çıktı !!!