Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda Photoshop dersleri - Buz yazi başlıklı konu tartışılıyor; arkadaslar madem kommix alevli yazi tipini anlatmis. bende buzlu yazi nasil olur onu anlatiyim
- Yeni bir döküman açip (örnek ...
arkadaslar madem kommix alevli yazi tipini anlatmis. bende buzlu yazi nasil olur onu anlatiyim
- Yeni bir döküman açip (örnek 500x500) siyah ile dolduruyoruz ve "Horizontal type mask tool" ile (yazi isaretine uzun tiklayinca çikar) yazimizi yaziyoruz.
- Yeni bir layer açilip seçili alani beyaz ile dolduruyoruz (Edit -> Fill).
- CTRL'ye basarak yazimizin layer'ina tikliyoruz.
- Channels penceresine geçip yeni bir channel yapiyoruz (Alpha 1 adinda bir channel olusmasi lazim). Burayida beyaz ile dolduruyoruz (Edit -> Fill)
- Layer penceresine geçip katmanlari birlestiriyoruz (Ctrl + Shift + E yada Layer -> Flatten Image) ve seçimi kaldiriyoruz (Ctrl + D yada Select -> Deselect)
- Ctrl + M ile curves'i açiyoruz (Image -> Adjusment -> Curves). ve asagidaki sekilde yapmamiz gerekiyor. bu sekilde yapabilmeniz için bisey diyemecegim sizin el becerinize bagli :P: bunu yapmamizin amaci buzlu bir kütlenin dis yüzeyinin dalga dalga olmasidir
- Add Noise, Gaussian Blur ve Curves ayarlarini yaptiktan sonra yazimiz su sekilde olmalidir:
- Simdide bu buz kalibindan sular akarken donmus gibi yapicaz.
Ctrl + D ile seçimi kaldiriyoruz. Image -> Rotate Canvas -> 90 CW ile döndürtükten hemen sonra Filter -> Stylize -> Wind filtresini (wind ve From right) uyguluyoruz ve Image -> Rotate Canvas -> 90 CCW ile tekrar düz hale getiriyoruz:
- Ctrl + U (Image -> Adjustment -> Hue Saturation) ile resmi renklendiriyoruz. (eger hue/saturation etkin degilse, resmin kopyalayaip yeni bir döküman açip (RGB, 8bit) yapistir diyerek bu ayarlari yapmamiz gereklidir)
önce colorize'yi tiklayip,
H: 203
S: 54
L: -6
ayarlarini giriyoruz ve iste sonuç:
Öncelikle bütün forum üyelerine merhabalar. Photoshop hakkında az buçuk bilgim vardı ama yazılar üzerindeki oynamalarda ve efektler üzerinde pek hakimiyetim yoktu. Özellikle m4gnetic ' in anlattıklarıyla güzel şeyler yaratmaya başladım ve üye olup sizlere teşekkür etmek istedim. ;Aklıma gelmişken de sizlerden bir yardım dileğim olacak. Bilindiği gibi Photoshop propgramında Türkçe karakterler kullanamıyoruz. Bunu aşmanın "trfontxp.reg" isimli bir dosya ya da program oldugnu öğrendim ama bir türlü bu eklentiyi bulamıyorum. Bu veya bundan başka çözüm öneriniz varsa lütfen yardım edin.
Saygılar.
dostum çok gzüel yuapmısın ancak anlatımların bu şi zaten bilen insanlara göre bence biraz daha basitleştirmlisin ne bileyim yapılacak işlemlerin prnt screen den çekip koayabilirsen çok yaaarrlı olur..PS i çok az (layer ın nasıl çalıştığını flaan) insan bunu yapabilceğini zannetmiyorum çnkü dil PS dilinde yazılmış ama çok teşkkürler ben yapaildim ama ilk zmanlarım aklıma geldi.. o yüzden...
AMD64 3700+S@nDiego@2800mhz~Thearmal right XP 120 ~ DFI SLI-DR NF4-SLI~512*2 Adata VITESTA 566 ~ 2* Leadtek 7600gt ''SLI'' Tagan 480W~CM Stacker "with blower"~2*250GB WD 16 keş SATA 2-RAID0 ~19"Sony LCD~Creative THX 550 & X-Fi xtreme music