Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda Photoshop Dersleri - Fotografa Gölge Ekleme başlıklı konu tartışılıyor; Öncelikle çalismak istediginiz resmi açioruz ve ister Lasso Tool ile Magnetic Lasso Tool ile gölge vermek istedigimiz kisi, hayvan, masa, ...
Öncelikle çalismak istediginiz resmi açioruz ve ister Lasso Tool ile Magnetic Lasso Tool ile gölge vermek istedigimiz kisi, hayvan, masa, sandalye vb. sekli seçiyoruz ve CTRL + C yaparak kopyaliyoruz (ben kendi fotografimla çalistim ):
ve bu resmi kapatiyoruz. yeni bir döküman açiyoruz. ben 500x500px açtim. background beyaz olmasina dikkat edin.
CTRL + V ile resmi yapistirip gerekli düzenlemeleri yapin (fazlaliklari alin ama ben bu resimde çok ugrasmadim):
resmin bulundugu layer'a sag tiklayip duplicate layer yapiyoruz. yeni layer'a sag tiklayarak blending options'u açiyoruz. soldaki menuden Gradient Overlay özelliklerine geliyoruz ve gri'den beyaz'a giden bir renk belirliyoruz ve resmimiz bu sekli almis oluyor:
CTRL + T yaparak gölgemizi istedigimiz sekilde cekistirip sündürüyoruz
ben su sekli verdim mesela:
ve gölgemizin layer'i seçili iken Filter -> Blur -> Gaussian Blur (Yanlis yazmis olabilirim )'u Radius: 1,0 olarak ayarliyoruz ve gölgemizin katmanindan tutup bir katman asagi çekiyoruzki asil resmin arkasinda kalsin.
abüüü saol yaw hemen yapıom ama neyın golgesını yapamkı nese buluruk bısıler bıde su photoshop ta garıp yazılar yazmayı sekıl vermeyı onlarıda bır solesebız?
arkadasim dersler ekliyoruz iste bi kaç önce vermistik degisik sekillerde yazi yazmak için dersler. geçmis konulara bakarsan bulabilrsin ama daha eklicegim bi sürü ders war
Gradient Overley özelliklerinin yerini bulamadım.bu konuda bana yardıncı olurmusunuz.lütfen konu eklerken yeni başlayanları unutmayalım
şimdiden teşekkürler
sanırım ben hortlatmışım konu açıldığında ben üye değildim ki
arada sırada konuyu hortlatmak iyi olur.hani daha önce fark etmeyenler yeni gelenler için.
YA SENİN BÜTÜN BUNLARI ÖĞRENMEN NE KADAR ZAMANINI ALDI VE BUKADAR ÇOK İŞLEMİ NASIL AKLINDA TUTUYORSUN
Merhaba,
İlk önce YAGMURSANEM,forumda yazı yazarken küçük harflerle yazmanı tavsiye ederim.Büyük harflerle yazman karşındaki kişiye bağırman anlamını taşıdığı için.
Eğer photoshop işleriyle merak edip çok ilgilenirsen sende kısa sürede bunları öğrenebilirsin ve sık sık çalışmaylada aklında tutabilirsin.Ama işte içinde merak olması lazım.Ben de fazla istek olmadığı için pek uğraşamıyorum ama kafayı bir verirsem ilginç çalışmalara imza atacağım. Fakat kendimi bu işe yoğunlaştırmam lazım