Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda Photoshop dersleri – Fotomontaj başlıklı konu tartışılıyor; Photoshop dersleri – Fotomontaj
Merhaba, giderayak en çok merak edilen bir konuyu anlatmak istiyorum. Yani montaj olayını.
Örnek resimlerle çok ...
Merhaba, giderayak en çok merak edilen bir konuyu anlatmak istiyorum. Yani montaj olayını.
Örnek resimlerle çok daha iyi anlaşılacağı için 2 resim üzerindeki çalışmamı aktarıyorum.
Resimlerden birisi Angeline Jolie, diğeri ise Britney Spears. A.J. nin suratını B.S. kafasına nasıl ekliyoruz bir bakalım…
Resim 1
İlk işimiz A.J. nin suratını seçmek. Bu iş için “Polygonal Laso Tools” kullanmayı uygun görüyorum.
Resim 2
Resim 3
Seçim bittikten sonra CTRL + C ile kopyalıyoruz. Sonra B.S. nin resmine CTRL + V tuş kombinasyonu ile yapıştırıyoruz. Daha sonra yapıştırdığımız parçayı istediğim boyuta ve istediğimiz yere getirmek için CTRL + T ile şekillendiriyoruz.
Resim 4
Daha sonra yapıştırdığımız layerın fazlalıklarını silgi aracı ile siliyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli nokta silginin düşük oppacity ile kullanılmasıdır.
Resim5
Yüzü tam uyacak şekilde yerleştirdikten sonra en önemli kısma geliyoruz yani rengi ayarlamaya. Bildiğiniz gibi renk tonlarındaki en ufak bir farklılık resimdeki inandırıcılığı bitiriyor.
Resimdeki renkleri düzenlemek için “Hue-Saturation” ve “Brigtness-Contrast” ayarlarıyla oynuyoruz.
anlattıklarının hepsini biliyorum eline sağlık çok emek vermişsin sadece hue saturation konusunda biraz zayıfım ben corel draw-11 photo paint kullanıyorum bu konuyu biraz açarmısın giderayak _ ?
o yazdığın renk ayarları sadece aktif layerı mı etkiliyor? yoksa tüm resmimi?
b&w tatile gidiyor tutma çoçuğu ben anlatayım dur
tüm resimi etkiliyor çünkü amaç burda alttaki layer ile üstteki layerin arasındaki resnk tonlaması farkını ortadan kaldırmak ikisini de aynı tona kavuşturmak yani eğer siyah beyaz yaparsan alttaki de üstteki de siyah beyaz olur
bu bölümün açıldığı süper oldu yaa en azından post sayım artacak güncele şimdiye kadar 300 post atmışım
mantıken sadece yeni eklediğimiz layerı etkilemeli, çünkü alttaki layer sabit, yeni eklediğimizi alttakine uydurmaya çalışıyoruz. eğer tüm resme etkilerse aradaki fark sabit kalmaz mı?
sadece etkin olan layerın rengi değişir , merak etme
bu arada aynı katman içinde bir renk değişmi yapmak istersende lasso tools ile seçim yap sonra hue-saturation ile oyna. sadece istediğin yerin rengi değişir..
ama tekrar söylüyorum, aktif layerda yaptığın çalışma o layerı bağlar sadece, kızılötesi yanlış söylemiş galiba.
@kızılötesi
post hesabı yaparak gününü geçiren çoğu üyemiz artık yok, kulağına küpe olsun
@kızılötesi
post hesabı yaparak gününü geçiren çoğu üyemiz artık yok, kulağına küpe olsun
ben ciddi olarak söylememiştim bunu eğer post hesabı yapsaydım üye olduğumdan bu yana 3 ay içerisinde her bölüme lüzumsuz şeyler yazardım tamamen espriydi yani hatta yanına bundan bile koymuştum ama ... neyse
çok teşekkür ederim bu konudaki bilgilendirmeleriniz için yaralı oldu daha cok ders ve ayrıntı verirseniz minnettar kalırım cok keyifli bir ugraş oldugunu düşünüyorum
orjinal fotonun üstüne yeni yüzü eklediginde yeni bir layer olarak eklenir ya o layerda gereken yerleri silebilirsin. o zaman o saçta ortaya çikar ortaya