+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 5
1 2 3 4 5 SonSon
Results 1 to 15 of 68

Photoshop dersleri – Fotomontaj

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda Photoshop dersleri – Fotomontaj başlıklı konu tartışılıyor; Photoshop dersleri – Fotomontaj Merhaba, giderayak en çok merak edilen bir konuyu anlatmak istiyorum. Yani montaj olayını. Örnek resimlerle çok ...

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul

Merhaba, giderayak en çok merak edilen bir konuyu anlatmak istiyorum. Yani montaj olayını.
    Örnek resimlerle çok daha iyi anlaşılacağı için 2 resim üzerindeki çalışmamı aktarıyorum.

Resimlerden birisi Angeline Jolie, diğeri ise Britney Spears. A.J. nin suratını B.S. kafasına nasıl ekliyoruz bir bakalım…

Resim 1

İlk işimiz A.J. nin suratını seçmek. Bu iş için “Polygonal Laso Tools” kullanmayı uygun görüyorum.

Resim 2

Resim 3

Seçim bittikten sonra CTRL + C ile kopyalıyoruz. Sonra B.S. nin resmine CTRL + V tuş kombinasyonu ile yapıştırıyoruz. Daha sonra yapıştırdığımız parçayı istediğim boyuta ve istediğimiz yere getirmek için CTRL + T ile şekillendiriyoruz.

Resim 4

Daha sonra yapıştırdığımız layerın fazlalıklarını silgi aracı ile siliyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli nokta silginin düşük oppacity ile kullanılmasıdır.

Resim5

Yüzü tam uyacak şekilde yerleştirdikten sonra en önemli kısma geliyoruz yani rengi ayarlamaya. Bildiğiniz gibi renk tonlarındaki en ufak bir farklılık resimdeki inandırıcılığı bitiriyor.
    Resimdeki renkleri düzenlemek için “Hue-Saturation” ve “Brigtness-Contrast” ayarlarıyla oynuyoruz.

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    Ve işte sonuç...

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    tatile gidiyom merak etmeyinn

Banned user KIZILÖTESİ Avatar
    Katılım tarihi
    15.04.2005
    Nereden
    İSTANBUL
    iyi tatiller de benim bi önceki post'a noldu

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    araya atarsan silerlerr

Silver Member HaLiM Avatar
    Katılım tarihi
    12.09.2004
    Nereden
    Kadıköy
    o yazdığın renk ayarları sadece aktif layerı mı etkiliyor? yoksa tüm resmimi?

Katılım tarihi
    15.04.2005
    Nereden
    İSTANBUL
    anlattıklarının hepsini biliyorum eline sağlık çok emek vermişsin sadece hue saturation konusunda biraz zayıfım ben corel draw-11 photo paint kullanıyorum bu konuyu biraz açarmısın giderayak _ ?

Katılım tarihi
    15.04.2005
    Nereden
    İSTANBUL
    Alıntı HaLiM tarafından iletildi.
    o yazdığın renk ayarları sadece aktif layerı mı etkiliyor? yoksa tüm resmimi?
    b&w tatile gidiyor tutma çoçuğu ben anlatayım dur
    tüm resimi etkiliyor çünkü amaç burda alttaki layer ile üstteki layerin arasındaki resnk tonlaması farkını ortadan kaldırmak ikisini de aynı tona kavuşturmak yani eğer siyah beyaz yaparsan alttaki de üstteki de siyah beyaz olur

bu bölümün açıldığı süper oldu yaa en azından post sayım artacak güncele şimdiye kadar 300 post atmışım

Silver Member HaLiM Avatar
    Katılım tarihi
    12.09.2004
    Nereden
    Kadıköy
    mantıken sadece yeni eklediğimiz layerı etkilemeli, çünkü alttaki layer sabit, yeni eklediğimizi alttakine uydurmaya çalışıyoruz. eğer tüm resme etkilerse aradaki fark sabit kalmaz mı?

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    @halim

sadece etkin olan layerın rengi değişir , merak etme
    bu arada aynı katman içinde bir renk değişmi yapmak istersende lasso tools ile seçim yap sonra hue-saturation ile oyna. sadece istediğin yerin rengi değişir..

ama tekrar söylüyorum, aktif layerda yaptığın çalışma o layerı bağlar sadece, kızılötesi yanlış söylemiş galiba.

@kızılötesi
    post hesabı yaparak gününü geçiren çoğu üyemiz artık yok, kulağına küpe olsun

Katılım tarihi
    15.04.2005
    Nereden
    İSTANBUL
    Alıntı BLACKandWHITE tarafından iletildi.

@kızılötesi
    post hesabı yaparak gününü geçiren çoğu üyemiz artık yok, kulağına küpe olsun
    ben ciddi olarak söylememiştim bunu eğer post hesabı yapsaydım üye olduğumdan bu yana 3 ay içerisinde her bölüme lüzumsuz şeyler yazardım tamamen espriydi yani hatta yanına bundan bile koymuştum ama ... neyse

Cool Member whiterabbit Avatar
    Katılım tarihi
    10.06.2005
    Nereden
    Ankara
    çok teşekkür ederim bu konudaki bilgilendirmeleriniz için yaralı oldu daha cok ders ve ayrıntı verirseniz minnettar kalırım cok keyifli bir ugraş oldugunu düşünüyorum
    Hominem te memento

Cool Member Sh@DoW Avatar
    Katılım tarihi
    08.08.2004
    Nereden
    Lat/Lon: 38.7° N 29.4° E
    Peki o fotomontajdaki "alnına düşen sarı saç" olayı? o da el marifeti artık heralde
    初めがあるすべてに端がある。

Moderator m4gnetic Avatar
    Katılım tarihi
    13.08.2004
    Nereden
    İstanbul
    Blog Mesajları
    3
    orjinal fotonun üstüne yeni yüzü eklediginde yeni bir layer olarak eklenir ya o layerda gereken yerleri silebilirsin. o zaman o saçta ortaya çikar ortaya

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 5
1 2 3 4 5 SonSon

LinkBacks (?)

1. 10-31-2008, 15:29