+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 8
1 2 3 4 5 6 7 ... SonSon
Results 1 to 15 of 109

--Photoshop dersleri-Siyah beyaz resimi renklendirme(yeni)

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda --Photoshop dersleri-Siyah beyaz resimi renklendirme(yeni) başlıklı konu tartışılıyor; evet arkadaşlar en sonunda vakit buldum ve siyah beyaz resimleri renklendirme ile ilgili dersi açıyorum Renklendirme için birden fazla yol ...

Jr.Erkan
    Ziyaretçi

--Photoshop dersleri-Siyah beyaz resimi renklendirme(yeni)

evet arkadaşlar en sonunda vakit buldum ve siyah beyaz resimleri renklendirme ile ilgili dersi açıyorum
    Renklendirme için birden fazla yol var ben kendi kullandıklarımı ve alternatifleri anlatmaya çalışacağım,bu yöntemler sadece renkelndirmede değil birçok tasarımda işinize yarayacağını umuyorum
    evet tabi öncelikle renklendireceğimiz resmi alıyoruz
    bu renklendirmede önemli olan ,yani renkerini ayrı ayrı ayarlayacağımız ayarlamak zorunda olduğumuz 5 ayrı yer var
    1-ten, yani yüz
    2-gözbebekleri
    3-dudaklar
    4-göz akları
    5-ve kaç saç ve varsa diğer dış zemin

dıştan içe doğru bu zeminleri tek tek seçicez ve her seçimi tek tek kaydedicez çünkü seçili yerleri sonra birbirine eklememiz ve seçimleri birbirinde çıkarmamız gerekiyor
    seçimi mümkün olan yerlerde "magnetic losso tool" mümkün olmayan yerlerde "pen tool" ile yapabilriz
    --ilk seçimimizde yüzün tamamını dış kesiminden seçiyoruz ve seçimi sağ tıklayıp resime göre değişen miktarda feather veriyoruz ardından
    select>save selection ile kaydediyoruz

--daha sonra sırayla dudak, gözbebekleri,göz akları ve kaşı seçip (tabi kendinize göre feather vermeniz gerekiyor bu şekilde daha yumuşak geçişler oluyor) aynı yolla isimleriyle isimlendirip seçimlerimizi kaydediyoruz
    --ilk önce gözlerden başlayalım gözlerin seçimini yüklemek için select>load selection diyoruz ve ordan channel kısmında tüm seçim kayıtlarımız duruyor ve ordan sağ gözün seçimini seçiyoruz, sağ göz seçilince tekrar select>load selection diyoruz ve channel den sol göz seçimini seçip Add to selection deyip bir seçimi diğerine ekliyoruz

--evet artık iki gözde seçili olduğuna göre gözleri renklendirme kısmına geçebiliriz
    renklendirmenin birkaç yolu var 1- Image>Adjustments>Photo Filter
    2-Image>Adjustments>Color balance
    3-Image>Adjustmen>Hue /Saturation
    Tüm renkelndirmelerde bu üç yolu kullanıcaz hangisi daha gerçeğe yakın sonuç veririse resmine göre değişebilir
    3 ünü de deneyebilirsiniz ve göz rengini istediğiniz gibi istediğiniz tonda ayarlayabilirsiniz, ben 3 nolu seçeneği seçtim gözler için,ve aşağıdaki ayarları yaptım (colorize check box'unu tıklamayı unutmayın) ve göz lerimiz bu şekilde masmavi olsun

bundan sonra dudaklar geliyo dudaklarıda yine aynı yöntemle aşağıdaki ayarlarla dudakları ateş bi kırmızı yapıyorum tabi pembe ve yeşil rujlu yapmakta mümkün

-- evet şimdi önemli bir noktaya geliyoruz yüzü renklendirebilmek için dudak göz ve kaşın yuz seçiminin içinde olmaması gerekir bu yüzden bu yüzden
    - ilk olarak daha önce kaydettiğimiz yuz seçimini Select>Load selectionmenusünden daha önce seçtiğimiz yüklüyoruz
    -daha sonra sırayla Select>Load selection menüsünden açılan pencereden Channel dan sırayla dudak,göz akı, göz ve kaşı seçerek herbiri için "Subtract from selection" yani seçimi çıkart diyoruz böylece içinde göz dudak ve kaşın olmadığı sadece teninin olduğu seçimi elde ettikten sonra aşağıdaki değerlerle renklendiriyoruz (ama kendi değerlerinizle daha gerçekçi birenk elde etmek mümkün)

--evet artık işimiz bitti sayılır daha sonra ben kendim lightness ve brighta oynayarak rengini biraz daha değiştirdim sizde kendi renginizi uğraşarak elde edebilirsiniz
    benim resmimin son hali işte bu şekilde oldu

yapamadığınız anlamadığınız bi nokta olursa tekrar yardımcı olabilirim

Banned user Kommix Avatar
    Katılım tarihi
    02.10.2004
    fakat çüş harika olmuş yalnız dudaklar bi enteresan olmuş üst dudakta rujlar taşmış gibi bi de alt dudağın bize göre solu.

Power Member darth sidious Avatar
    Katılım tarihi
    25.04.2005
    Nereden
    Ankara, Turkiye

Süper olmuş yawww... da Dudaklara biraz Feather verince düzelir o (Feather=Ctrl+Alt+D)
    En son darth sidious tarafından düzenlendi: 08-20-2005 saat 18:21

V.I.Member sHiNe Avatar
    Katılım tarihi
    15.03.2005
    Nereden
    İzmir
    Erkanım Ellerine sağLık.Hadi bakaLım ilk dersin hayırLı olsun öğretmenim

Jr.Erkan
    Ziyaretçi
    Onlar çok sorun değil dostlarım olmadı bööle olsun

Rookie Member loftuntohrunbar Avatar
    Katılım tarihi
    15.04.2004
    Nereden
    izmir
    Eline sağlık güzel olmuş. Gerisi gelir inşallah.

Power Member X-tanbul Avatar
    Katılım tarihi
    12.03.2005
    Nereden
    34-35
    resimler gözükmüyoo???
    now

V.I.Member sHiNe Avatar
    Katılım tarihi
    15.03.2005
    Nereden
    İzmir
    Alıntı X-tanbul tarafından iletildi.
    resimler gözükmüyoo???
    Resimler Görünenzi Ftp me Laf ettirmem

Katılım tarihi
    12.03.2005
    Nereden
    34-35
    bi sorun vardı galiba şimdi gözüküyo resimler

@Jr.Erkan çok dehşet olmustebriX!

-ama kızın kaşlarındaki beyazlıklar bi garibime gitti onlarıda siyahlaştırırsan sanki daha güsel oluR

Jr.Erkan
    Ziyaretçi
    x-tanbul kaşlarında bi gariplik yok kaşlarını magic wand la çok ince çalıştım kaş tellerinin arasından teni görünüyodur bana laf söyle ama Liv 'e söyleme reca ederim

Katılım tarihi
    25.04.2005
    Nereden
    Ankara, Turkiye

Tek kelimeyle SUPER OLMUŞ.. (Cidden.. Valla bak..) (Eyvah İki kelime oldu )
    Ve sizee Şu an ekranları başında bizi izleyen seyircilerimiz ve Canlı yayınımızdaki konuklarımız huzurunda HARDWAREMANİA'S BEST PHOTOSHOPER ünvanını veriyoruz Güle güle kullanın

Katılım tarihi
    12.03.2005
    Nereden
    34-35
    Alıntı Jr.Erkan tarafından iletildi.
    x-tanbul kaşlarında bi gariplik yok kaşlarını magic wand la çok ince çalıştım kaş tellerinin arasından teni görünüyodur bana laf söyle ama Liv 'e söyleme reca ederim
    hmm Ok
    Aaa! abi yanlıs anladın ben görememişim kusura bakma ikinizede lafım yoQolamaz zaten çok tebrik ediyorum

V.I.Member sHiNe Avatar
    Katılım tarihi
    15.03.2005
    Nereden
    İzmir
    Ben beğenmedim Karanlıh Odaları güccük ßeş Para Etmez

Jr.Erkan
    Ziyaretçi
    Alıntı darth sidious tarafından iletildi.
    Tek kelimeyle SUPER OLMUŞ.. (Cidden.. Valla bak..) (Eyvah İki kelime oldu )
    Ve sizee Şu an ekranları başında bizi izleyen seyircilerimiz ve Canlı yayınımızdaki konuklarımız huzurunda HARDWAREMANİA'S BEST PHOTOSHOPER ünvanını veriyoruz Güle güle kullanın
    Sağolun sağolun sağolun beni sizler varettiniz ağlamak istiyorum ağlamak!! Başta raster grafik hocam Koray bey olmak üzere buralara gelmemde katkısı olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum

Katılım tarihi
    25.04.2005
    Nereden
    Ankara, Turkiye

Jr.Erkan'a Şakamızı yaptıktan sonra Şimdi de gerçek ödül törenine geçebiliriz.. Evet İstanbul söz sizde...........

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 8
1 2 3 4 5 6 7 ... SonSon