Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda Photoshop Dersleri: Transparan 3D Obje Yapımı başlıklı konu tartışılıyor; Photoshop'ta 3D Obje Yapımı
Öncelikle 500x500px boyutunda, backgroundu siyah olan bir çalışma açıyoruz. Bunun için File / New (Ctrl+N) . ...
Öncelikle 500x500px boyutunda, backgroundu siyah olan bir çalışma açıyoruz. Bunun için File / New (Ctrl+N). Açılan sayfamızın rengini Paint Bucket Tool ilede değiştirebiliriz. Ama tercihen siyah olmalı.
Obje çizmek için Custom Shape Tool u kullanıyoruz.
Yukardaki Option Bar dan uygun şekli seçiyoruz.
Ve açılan menuden istediğimiz şeklide seçebiliriz. Seçilen objenin ince yapıda olması daha iyi sonuç çıkarır.
Şeklimizi seçtikten sonra option bar dan Shape Layer ı seçiyoruz.
Şimdi ise şeklimizi çizmeden rengini belirliyelim.
Foreground rengine çift tıklıyoruz.
Ve rengimizi seçtikten sonra tekrar Custom Shape Tool a tıklayarak şeklimizi çiziyoruz. Şekli çizerken Shift e basılı tutarsak orantılı bir şekil çizmiş oluruz.
Şekli çizdikten sonra Path Selection Tool ile şekli seçerek uygun pozisyona getiriyoruz.
Ctrl+E ye basarak Merge layer yapıyoruz.
...
En son ALIENWARE tarafından düzenlendi: 04-11-2006 saat 11:25
Ben teşekkür ederim arkadaşlar, beğendiğinize sevindim Plexiglass a ışık vermiş gibi oldu Bu adreste gördüm. Resimler ve anlatımın bi kısmı bana aittir.
minik bi çalışma pek iyi olmadı ama alien sağ olsun
(alien gardaş, kantara bi tik yapıyorum ona göre )
Plexiglass a ışık vermiş gibi oldu
evet, şu hani alışveriş merkezlerinde yazılar olur ya "exit" filan yazar. plexy yi flourasan lamba ile aydınlatırlar filan. çok güzel bi anlatım olmuş ellerine sağlık (en azından ben anladığıma göre herkes yapar )
/edit :
aklıma bi kere düştü, yapmazsam çatlardım
alien e bi kantar daha
En son Simplicity tarafından düzenlendi: 02-18-2006 saat 21:15
yaw bu nasıl bi programdır anlamadım gitti senelerdir grafik programları kullanırım iş gereği freehand coreldraw her haltını bilirim yani bildigim programlarda harbi harbi yapabilinen her şeyi yaparım ama bu photoshop nasıl bişidir hala anlamadım gitti sihirbaz kutusu gibi bişi 10 senedir her versiyonunu nerdeyse kullandım su andada cs2 kullanıyorum cok da iyi biliyorum ama hergun bi ozelligi daha cıkıyo adamlar nasıl bi program yapmış helal olsun walla
gecenlerde çizgi roman yapmayı ögrendim birgun 3d max gibi animasyon yaptığını da duyarsam hiç şaşırmıcam
Ctrl+E ye basarak Merge layer yapıyoruz. ben yapınca şekil üste çıkmıo ve arka plan rengi siyah oluo her taraf yardım eder misiniz birde şekli çizince renkli çizmio napmam lazım =(