Anasayfa |  hABERLER |  fORUM |  bLOGS |  gALERi |  Videos |  Üye Ol | 
Etiketler |  gRUPLAR |  iNDiR |  oYUN | 
İsim
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA fORUM > Audio/Video/Grafik Tasarım > Grafik Tasarım »

Photoshop Dersleri - Yanarlı Dönerli Alevli Yazı :)

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım bölümü içerisindeki Grafik Tasarım forumu altında Photoshop Dersleri - Yanarlı Dönerli Alevli Yazı :) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu " İlki hariç ikişer üçer adımda bir madde madde halde yazıyorum: 1- Öncelikle arkaplanı siyah olan bi döküman açıyoruz. Aşağıdaki özellikler ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 16-06-05, 20:43   #1
Banned user

Kommix Avatar

Katılım tarihi: 02.10.04
Photoshop Dersleri - Yanarlı Dönerli Alevli Yazı :)

İlki hariç ikişer üçer adımda bir madde madde halde yazıyorum:

1- Öncelikle arkaplanı siyah olan bi döküman açıyoruz. Aşağıdaki özellikler
(özellikle Grayscale özelliğine) dikkat ediyoruz:

2- Üzerinde çalışmaya başladığımız bu arkadaşın üzerine istediğimiz yazıyı da
yazıveriyoruz bir çırpıda (beyazla tabii). Bi de yukarıda alevlerin kolları (artık her neyse işte)
olacağı için yukarıda boşluk da bırakıyoruz:

2- Sonra Layers penceresinden (Window > Layers - Kısayol: F7) yazının
katmanına sağ tıklayıp Rasterize Layer (Type) diyoruz. Böylece yazımız artık bir yazı
olmaktan çıkıyor, resim oluyor. Zamane yazıları işte... Neyse efenim; bundan hemen sonra da
Image > Rotate Canvas > 90º CCW tuşuna tıklayarak resmimizi saat yönünün tersinde 90º çevirmiş oluyoruz:

3- Bu aşamadan sonra alevlerin kollarını yaratmaya başlıyoruz.
Filter > Stylize > Wind tuşuna mausumuzun sol tuşuyla bastıktan, kısaca tıkladıktan
sonra açılan pencerede ayarlar:
Method: Wind
Direction: From the Right

olacak şekilde ayarladıktan hemen sonra OK'e, mausumuzun sol düğmesine "tık" sesi
çıkaracak şekilde bastıktan, kısacası tıkladıktan sonra bir de bakıyoruz ki, yazımız sanki sağdan
gelen bir rüzgârla sola doğru kaymış gibi bişey olmuş. Bunu istersek birkaç kere daha yapabiliyoruz
(Kısayol: Ctrl + F), ki benim tercihim üç keredir:

4- Görüyoruz ki benim kadar alta koymazsak alevlerin kolları resmin dışına kadar
çıkıyor. "Bişey olmaz len" diyerek yolumuza devam ediyor, ve Image > Rotate Canvas > 90º CW
tuşuna nazikçe tıklayarak resmimizi eski pozisyonuna döndürüyoruz. Bundan sonra henüz alev
kolundan çok mağaralardaki dikitleri andıran iğrenç efektimizi dalgalandıracağız. Bunun içinse
Filter > Distort > Ripple tuşunun üzerinde hiç beklemeden, aniden mausumuzun sol
tuşuyla çotark diye abanıyor, bunu yapmak istemezsek tıklıyoruz. Burada ayarlar:
Amount: 100%
Size: Normal

şeklindeyken mausumuzu kullanarak OK tuşunun üzerine üzerine geliyoruz. Eğer
OK tuşu hala tırsıp kendi kendine tıklamadıysa biz tıklıyoruz. Sonuç ise aşağıdaki
gibin oluyor:

5- Son adımlarımızda ise renkleri vereceğiz. Ama öyle abartı bi şekilde uğraşmak
yok tabi, tembel adamım ben ne uğraşacam: Image > Mode > Indexed Color , hemen ardından
ise Image > Mode > Color Table tuşlarına birer kere tıklamak suretiyle aşağıdaki pencereye
geliyoruz:

6- Bu da son adımımız: Yukarıdaki pencereye kadar ulaştıktan sonra, Grayscale
yazan combobox'taki değeri Black Body yapıyor, OK'e tıklıyor, ve resmimizi kaydediyoruz.
İşte sonuç aşağıda:

Kommix çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-05, 02:06   #2
Banned user

Kommix Avatar

Böhühühüüğğ kimse sevmiyo mu beni yav şaka bi yana kötü mü olmuş kardeşim bakıp bakıp çıkıyosunuz
Kommix çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-05, 03:35   #3
Cool Member

tunjay Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.02.05
baba alevler biraz sivri olmuş,
yoksaki şu camiada senden alevlisi yok
(eline saglık, buna şükür)
tunjay çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-05, 07:10   #4
Rookie Member

dark4ever Avatar

Katılım tarihi: 29.09.04
Nereden: Mars
Klavyene sağlık !.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-05, 11:32   #5
Senior Member

ExcalibuR_34 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.04
Nereden: IstanBuL
Alıntı:
Ama öyle abartı bi şekilde uğraşmak yok tabi, tembel adamım ben ne uğraşacam
biraz yapmacık olmuş gibi ama yukarıda belirtmişsin tembel adamdan bu kadarı bile fazla
ExcalibuR_34 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-05, 12:33   #6
Cool Member

Sh@DoW Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.08.04
Nereden: Lat/Lon: 38.7° N 29.4° E
Güzel olmuş eline sağlık, ama benmi bi yanlışlık yaptım yoksa... kaydetme esnasında jpg olarak keydedilemiyomu? ( not: yeni dosya açarken türünü backround yapmıştım bi alakası olabilirmi, bu olaya yabancıyımda biraz.. )

Sh@DoW çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-05, 12:38   #7
Moderator

m4gnetic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.08.04
Nereden: Ereğli
Blog Mesajları: 3
Resimler: 24
save for web diyerek jpeg olarak kaydedebilrsin
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-05, 13:18   #8
Banned user

Kommix Avatar

Alıntı:
gölge tarafından iletildi.
Güzel olmuş eline sağlık, ama benmi bi yanlışlık yaptım yoksa... kaydetme esnasında jpg olarak keydedilemiyomu? ( not: yeni dosya açarken türünü backround yapmıştım bi alakası olabilirmi, bu olaya yabancıyımda biraz.. )
m4nyetiğin dediği doğru olması lazım, ama aynı zamanda .png olarak da kaydet .jpg'den sonra; bak ben dökümandaki resimleri .png olarak kaydettim, bazı durumlarda daha az yer kaplıyor
Kommix çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-06-05, 13:20   #9
Banned user

KIZILÖTESİ Avatar

Katılım tarihi: 15.04.05
Nereden: İSTANBUL
bence alevliden bi önceki sütbeyaz hali daha güzel
KIZILÖTESİ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-06-05, 20:49   #10
Power Member

OrkO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.02.05
Nereden: i öğrenip napacan 2 cay kapıp gelecen sanki. hadi yürü bakalım yürü bak sıra oluştu bi sonraki post için...
Alıntı:
KIZILÖTESİ tarafından iletildi.
bence alevliden bi önceki sütbeyaz hali daha güzel
buram buram dumanı üstünde kommix

ellerine klavyene bide masuna kuvvet devamları gelir insallah
OrkO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-06-05, 21:26   #11
Silver Member

cyclone Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.12.03
alevler sizide kavurmuş
cyclone çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-06-05, 22:44   #12
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16

hami10 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-06-05, 23:00   #13
Member

cyclone1414 Avatar

Katılım tarihi: 07.04.05
Nereden: ankara
baba ne hoş olmuş bu olay hoştıranzi yane bıara bende yapayım barı su olayı alemde bızımde seklımız olsun
cyclone1414 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-07-05, 13:24   #14
New Member

ScoRPioN67 Avatar

Katılım tarihi: 14.07.05
Nereden: Zonguldak
Ellerine sağlık

Ellerine sağlık. Çok ta güsel olmuşl pek te güsel olmuş. Ben de yaptığım resmi gönderecektim ama uzun yıldır internet kullanıcı olmama rağmen bir türlü resmi mesajıma ekleyebileceğim alanı bulamadım
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-05, 19:54   #15
FoX
Member

Katılım tarihi: 15.06.05
Nereden: sanane!!!
Sagolasin dostum.Ben de yaptim, cok guzel bir sey...
FoX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Bu konuyu şu anda sizinle birlikte toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Photoshop Dersleri - Yanarlı Dönerli Alevli Yazı :) ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Photoshop dersleri – Fotomontaj BLACKandWHITE Grafik Tasarım 67 31-08-08 11:04
Photoshop Dersleri - Metal görünümlü yazi m4gnetic Grafik Tasarım 14 16-05-08 15:29

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +4. Saat : 23:41.