+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 7
1 2 3 4 5 6 7 SonSon
Results 1 to 15 of 95

Photoshop Teknikleri(Basit Rötuş)

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda Photoshop Teknikleri(Basit Rötuş) başlıklı konu tartışılıyor; Merhaba. Resimli olarak birkaç Photoshop özelliğini göstermek istiyorum. Örneğin resimlerimize nasıl rötuş yaparız ? Birden fazla yolu var tabi ki ...

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul

Photoshop Teknikleri(Basit Rötuş)

Merhaba. Resimli olarak birkaç Photoshop özelliğini göstermek istiyorum. Örneğin resimlerimize nasıl rötuş yaparız ? Birden fazla yolu var tabi ki ama en basit yollarını göstereceğim sizlere.
    Kullanacağım Photoshop sürümü 7.0 dır. (veya daha yeni bir sürümü olabilir)

Öncelikle düzenleme yapmak istediğimiz resmi Photoshop ile beraber açıyoruz. Genel bi renk ayarlaması yapsak iyi olur. Bu ayarlamaları sırasıyla “image” menüsünden “Adjustments” altındaki “Auto level”, “auto color” ve “auto contrast” ile yapıyoruz. Renklerin daha gerçekci olduğunu göreceksiniz. Eğer renklerin hala kötü olduğunu düşünüyorsanız manuel olarak da bu ayarları yapabilirsiniz. Örneğin resmin içinde normalden fazla kırmızı varsa “color balance” ayarından kırmızı rengi kısabilirsiniz.
    En son BLACKandWHITE tarafından düzenlendi: 02-17-2006 saat 14:21

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    Renkleri ayarladıktan sonra resim üzerinde çalışmalara başlayabiliriz. İlk önce yüzdeki sivilce veya ufak lekeleri yok etmeye çalışacağız . Kullacağımız fırça “Healing Brush Tool” . Fırça boyutunu ayarladıktan sonra resimdeki temiz bi yerden (daha doğrusu cildin temiz olduğu yerden) örnek alıyoruz. Bu işlemci “alt” tuşuna basılı iken Mouse ile tıklayarak yapıyoruz. Hafızaya temiz kısmı aldıktan sonra ciltteki lekeyi yok etmek için üzerine tıklıyoruz.
    En son BLACKandWHITE tarafından düzenlendi: 02-17-2006 saat 14:37

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    Lekelerin yavaş yavaş ortadan kaybolduğunu göreceksiniz. Fırça boyutu fazla büyültmeyin yoksa gerçekçi olmuyor.
    Resmimizdeki lekeleri bir güzel temizledik ama daha bitmedi. Bazı renk birleşimlerinin olduğu yerlerde “healing brush” maalesef yetersiz kalıyor ve renkleri düzelteceği yerde iyice birbirine karıştırıyor. Burada yapmamız gereken fırçamızı “Stamp” fırçası ile değiştirmek. Çalışma prensibi healing ile benzerlik gösteriyor. Ancak biraz uğraştırıyor. Yine “alt” tuşuna basılı iken temiz ve aynı renkte olan bir kısmı hafızaya aldırıyoruz. Bu arada fırçanın “Oppacity” ayarını yani etkisini %25-30 arası bir yere getiriyoruz. Daha sonra lekeli kısma yavaş yavaş uyguluyoruz. Leke hafifçe temiz kısma benzemeye başlıyor değil mi?

İşte resmimizin lekelerden arındırılmış hali ,
    En son BLACKandWHITE tarafından düzenlendi: 02-17-2006 saat 14:33

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    Bu yönetim kendiniz geliştirerek kırışıklık almaya kadar bir çok rötuş işleminde kullanabilirsiniz.

Silver Member
    Katılım tarihi
    27.09.2003
    Nereden
    Metalliland
    Çok kısa bir süre içinde Photoshop 7 elime geçecek.Yazdıkların çok işime yarar,hepsini kaydettim sağolasın BlackAndWhite...
    That's All Folks!

V.I.Member
    Katılım tarihi
    12.10.2003
    Nereden
    İstanbul - Küçükyalı
    sen bunları bence bu yararlı bilgilere yaz hemde indirebilecek şekilde yap dostum mesela *.doc şeklinde çok daha faydalı olur burada yok olup gidecek yoksa..

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    rica ederim james'cim
    takıldığın yer olursa msn den ulaşmayı dene bana, ok? daha yararlı olur.

emrecim bunları zaten *.doc uzantılı olarak kaydettim. ordan kopyala yapıştır yaparak hızlı bi şekilde buraya aktardım zaten. ama CeM patronumuz bunları görürse önemli başlığı altında üst kısımlarda tutar diye tahmin ediyorum.
    işe yarar şeyler olduğundan eminim zaten

Silver Member
    Katılım tarihi
    27.09.2003
    Nereden
    Metalliland
    Tamamdır BlackAndWhite msn ekledim seni zaten, ama sen yinede böyle güzel bilgiler yazmaya devam et.Çok iyi oluyor valla...

V.I.Member
    Katılım tarihi
    12.10.2003
    Nereden
    İstanbul - Küçükyalı
    ok faydalı olduguna bende katılıyorum

HM Haber Editörü lulali Avatar
    Katılım tarihi
    07.12.2003
    Nereden
    İstanbul
    vayyy iyi olmuş bunu anlattığın yaw benim de düzenlemem gereken fotolar olacak. sağol black

Moderator e-diablo Avatar
    Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1
    Abı kıllardan sıvılceler bellı olmuyorkı
    Oku! Kelamla öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir.

CeM
    CeM çevrim dışı
    Sensei CeM Avatar
    Katılım tarihi
    08.09.2000
    Alıntı ertanerbek tarafından iletildi.
    Abı kıllardan sıvılceler bellı olmuyorkı
    Ya ertan net bişi sorcam, gerçekten biri seni her mesaja cevap yaz,her bölümde geyiği sar die zorluyomu?Yoksa bu öle içinden gelen bişimi..

10-15 gündür mesajlarını takip ediyorum nerde bi geyik türese sen ordasın?nedir?nedendir?niedir?

Bak sonra millet saldın çayıra bir bana laf atıyo.Ben karışmayayım dedikçe ipin ucu kaçtı gidio.Yapmayalım böle eğer canınız makara çekiyorsa aha "eğlence" die bi bölüm açtık yapın orda makaranızı,ama bütün bölümlerdede makara olacak derseniz nereye varacak bu işin sonu?
    Do, or do not. There is no try

Moderator Bishop Avatar
    Katılım tarihi
    29.12.2003
    Nereden
    İzmit
    Blog Mesajları
    1
    black dikkatli inceledim fotoları da düzelttiğin foto sanki biras donuk mat yani bu acele yaptığın için mi yoksa orj. gibi oluyomu?
    Derin

CeM
    CeM çevrim dışı
    Sensei CeM Avatar
    Katılım tarihi
    08.09.2000
    Alıntı BLACKandWHITE tarafından iletildi.
    rica ederim james'cim
    takıldığın yer olursa msn den ulaşmayı dene bana, ok? daha yararlı olur.

emrecim bunları zaten *.doc uzantılı olarak kaydettim. ordan kopyala yapıştır yaparak hızlı bi şekilde buraya aktardım zaten. ama CeM patronumuz bunları görürse önemli başlığı altında üst kısımlarda tutar diye tahmin ediyorum.
    işe yarar şeyler olduğundan eminim zaten
    Ya cem bunları üstte tutsun ama böle kısakısa olursa bir süre sonra aradığını bulmak bela olacak.Ne bilim photoshop trick die bi mesaj içine hepsini sığdırki bi yere koyalım..yarın bunun pait shop u olacak başka bir prg si olacak işin içinden çıkamayız..

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı Bishop tarafından iletildi.
    black dikkatli inceledim fotoları da düzelttiğin foto sanki biras donuk mat yani bu acele yaptığın için mi yoksa orj. gibi oluyomu?

resmin bir bölümünü kullanmak zorunda kaldım ve o bölüme gölge denk gelmiş, yani biraz donuk renk almış.resim zaten donuk ve gerçekdi değil yani, bi de resmin kalitesini düşürdüm ki sayfa daha kolay yüklensin diye. resimdeki surat bana ait, sivilceli kısım ise gölgeli maalesef tam boy koymadım fazla yer kaplamasın diye. diğer tarafı gayet normal bi renk.
    aslında diğer tarafa benzer bir şekilde renkleri daha canlı yapabilirdim ama fazla vaktim yoktu açıkcası. olduğu gibi ekledim buraya. zaten daha sonra çok daha ayrıntılı ve gözle görülür çalışmalar sunacağım.
    (bu biraz aceleye geldi, kabulum)

@CeM
    Abicim en iyisini siz bilirsiniz, nasıl durursa dursun kabulum. Maksat bilgiyi paylaşmak değil mi?
    En son BLACKandWHITE tarafından düzenlendi: 04-09-2004 saat 16:38

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 7
1 2 3 4 5 6 7 SonSon

Reklam

Reklam 2
Reklam 3