Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda Photshop Dersleri - Matrix Effect başlıklı konu tartışılıyor; Matrix effect'i bileniniz elbet çoktur ama bilmeyenler için üç adimda matrix effect'i anlatmak istiyorum
önce bir döküman açiyoruz (boyut önemli ...
Matrix effect'i bileniniz elbet çoktur ama bilmeyenler için üç adimda matrix effect'i anlatmak istiyorum
önce bir döküman açiyoruz (boyut önemli degil ben 800x600 px yaptim) ve Paint Bucket Tool ile beyazla dolduruyoruz.
Rrenk ayarlarinda Background beyaz, foreground siyah olmasina dikkat ediyoruz ve Filter -> Texture -> Grain filtresini
Intensity: 100
Contrast: 100
Grain Type: Vertical olarak ayarliyoruz:
hemen ardindan Filter -> Artistic -> Neon Glow'u
Glow Size: 5
Glow Brigthness: 20
ve renk olarak: #00ff00 yapip onayliyoruz:
ve son olarakta Filter -> Stylize -> Glowing Edges'i
Edge Width: 1
Edge Brightness: 5
Smoothness: 1 olarak ayarlayip onayliyoruz ve sonuç:
matrix effect'imiz hazir artik bundan sonra burayi bi odaya çevirip kendinizi mi eklersiniz bu effect'le bi yazi mi yazarsiniz yine sizin hayal gücünüze kalmis
ya hocam benim sizlerden öğreneceğim neler var yav valla bi anlatsam kalkar gidersiniz ya hocam odaya felan nasıl çevirdin adamı nasıl ekledin gözünü sevem anlatırmısın teşekkürler hocam
En son gkn_goki tarafından düzenlendi: 06-21-2005 saat 11:59
ya hocam benim sizlerden öğreneceğim neler var yav valla bi anlatsam kalkar gidersiniz ya hocam odaya felan nasıl çevirdin adamı nasıl ekledin gözünü sevem anlatırmısın teşekkürler hocam
pssst yaptikta renkelr olmadi o renklerdeki 00ff00 nedir nerden aciyos onu birde resmimizi nasil ekleyece oraya yasiyi nassil yasacaz oraya.benimki boole bisii oldu birtek renkleri ayarlayamadim bide eskiden bende renk paleti cikardi simdi o das cikmiyor
En son burock2010 tarafından düzenlendi: 06-21-2005 saat 15:27
renkl için neon glow'u açtiginizda renk paletine girip kodu yazin
oda yapma olayina gelince. yani bir layer acip siyaha boyayin ve ctrl + shift + T ile sagindan solundan sürükleyip 3 boyutlu oda perspektifi yapmaya calisin.
yazi olayina gelince: normal bi sekilde yazinizi yazin. sonra layer penceresinden yazinin oldugu layer'a sag tiklayin ve resterize layer (yanlis yazmis olabilirim) yapin. daha sonra ctrl + shift + T ile yine odanin tabanindaki perspektife uygun bi sekilde yaziyi sündürün
resmi oraya koyma isi montaja girdigi için onu ayri bi derste anlaticam.