Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda PS Dersleri - Alan Derinliği Ekleme başlıklı konu tartışılıyor; arkadaşlar bu ders bana ait değil. byn_grafiker_im 'e aittir.
rica etti ben ekledim. teşekkürleri ve tebrikleri ona iletin arkadaşlar ok
...
arkadaşlar bu ders bana ait değil. byn_grafiker_im'e aittir.
rica etti ben ekledim. teşekkürleri ve tebrikleri ona iletin arkadaşlar ok
Adım Bir:
Üzerinde alan derinliği efekti uygulamak istediğiniz fotografı açın.
"q" harfine basarak Quick Mask kipine geçin.
Adım iki:
Araç kutusundan Gradient aracını alın ve gradient Picker'ın görüntü alanınızın
içinde ortaya çıkması için Return tuşuna (PC'de enter) basın. Seçmek için, seçici
(Black to White degradesi) içinde üçüncü degradeyi çift tıklayın.
adım üç:
Odak içinde kalmasını istediğiniz alandan başlayıp odak dışında görünmesini
istediğiniz alana doğru sürükleyerek Gradient aracını fotografınızın
üzerinde tıklayın.(veya sürükleyin)
Adım beş:
Quick Mask kipini terk etmek için "q" harfine tekrar basın ve Standart kipe tekrar geri dönün
Quick Mask kipinde oluşturduğunuz seçimin görüntü alanınız içinde belirdiğini görürsünüz.
Son Adım:
Filter/Blur/Guassian blur seçeneğini işaretleyin. İletişim kutusu açıldığında,
görüntünüz içindeki en uzak nokta için istediğiniz fluluk miktarını girin ve Ok
düğmesine tıklayın.
Görüntü alanınız içinde sert bir seçim görmenize rağmen, bu aslında tam fludan sıfır fluya
yumuşak bir harmandır.BU filtreyi uyguladığınızda, ne demek istediğimi görürsünüz, çünki
fotoğrafınızın sol tarafı flu olmalı ve sağa doğru ilerledikçe fotoğraf daha az flulaşıcaktır.
arkadaşlar yukarda'da dediğim gibi ders bana değil byn_grafiker_im'e ait. tebrik ve teşekkürler ona okee
Herhangi bir fotoğrafta asıl görünmesi istenen bölgeyi ortaya çıkarmak (grup olarak çekilmiş insan fotoğraflarında asıl istenen kişiyi yada bir ürün fotoğrafında markayı vb.) ve istenmeyen bölgeyi de silmek yerine bu efekti uygulamak daha güzel olabilir...Sanki rüyada yada hayalde etkisi de verilebilinir bu uygulamayla...
Ders ve paylaşım için ikinizede teşekkürler...
Arkadaşlar yuarıda anlattığım dersi bir portreye uygulamak isterseniz yani bir insanın kafasını netleştirip arka planı flulaştırmak için Gradient tool aracını tercih etttikten sonra Options üzerinde yer alan Radial Gradienti seçip (daire) yüzün merkezinden dişarıya (burundan saçlara doğru) sürükleyin ve diğer adımları izleyerek Blur seçeneğini uygulayın.
Burada Filter/Blur/Guassina Blur seçeneğinden hariç diğer seçenekleride kullanabilirsiniz. Motion Blur (açı değeriyle oynayarak) farklı görünümler elde edebilirsiniz. Ya da Radial Blur seçeneğiyle fotoğrafın flulaşmasını istediğiniz yerlerine zoom görünümü verebilirsiniz.
Bakıyorum her geçen gün benim ders biraz daha geriye gidiyo. O kadar da emek verdim. Niye mesaj atmıyosunuz konu üste çıksın . insan bol bol tebrik atar . Ayıp ya Kınıyom cümle forumgilleri
Bakıyorum her geçen gün benim ders biraz daha geriye gidiyo. O kadar da emek verdim. Niye mesaj atmıyosunuz konu üste çıksın . insan bol bol tebrik atar . Ayıp ya Kınıyom cümle forumgilleri
Bi daha da size ders yok hıh
dedikleriniz forum anlayışına biraz ters gibime geldi.
Bi daha da size ders yok hıh
Paylaşımlarınız için size ve M4e teşekkür ederim her ne kadar üzerinden uzun zaman geçmiş olsa da