hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

PS Dersleri: Atom

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım bölümü içerisindeki Grafik Tasarım forumu altında PS Dersleri: Atom başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar uzun bir zamandır ders eklemiyordum. Yeni ders eklemeye vaktim pek yok ama beğendiğim bir dersi Türkçe'leştirerek eklemek istiyorum (Benim ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Audio/Video/Grafik Tasarım > Grafik Tasarım

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 13-08-07, 23:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
m4gnetic
Moderator
Bilgisayarım

m4gnetic Avatar

Katılım tarihi: 13.08.04
Nereden: Herakliyüs
Blog Mesajları: 3
Resimler: 24
Arrow PS Dersleri: Atom

Arkadaşlar uzun bir zamandır ders eklemiyordum. Yeni ders eklemeye vaktim pek yok ama beğendiğim bir dersi Türkçe'leştirerek eklemek istiyorum (Benim yapımım değildir)

1. 400x400px boyutlarında yeni bir documan açın ve Gradient Tool ile #FE0000 renginden #8E0000 rengine yukarıdan aşağıya boyayın:

2. Filters>Render>Lighting Effects menüsüne gidin ve aşağıdaki şekilde ışığı ayarlayın:

2. Adımdan sonra ortaya çıkan şekil:

3. Fliters > Pixelate > Crystalize menüsüne girin ve aşağıdaki şekilde uygulayın:

4. Radius Brush ile Smudge Tool kullanarak aşağıdaki şekli vermeye çalışın (Değerler: Radius brush - 17, Strength - 60% ve smudge the edges):

5. Custom Shape Tool'dan Circle Thin Frame'i kullanarak daire aşağıdaki daireyi çizin ve daire çizdiğiniz layer'ın Blending Mode'u Soft Light özelliği verin:

6. Daire çizdiğiniz layerı Ctrl + J ile duplicate ederek aşağıdaki şekle getirmeye çalışın:

7. Bundan sonra gaussian blur ve smudge tools ile oynarak dilediğiniz görünümü verebilirsiniz. Örneğin:

Dersin .PSD dosyasını indirmek için Tıklayın.

(Dersi ben hazırlamadım faydalanmanız için sadece Türkçe'leştirdim, Saygılar...)
m4gnetic çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-08-07, 00:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Vito Andolini
Silver Member
Bilgisayarım

Vito Andolini Avatar

Katılım tarihi: 29.09.04
Nereden: Sicilya
Resimler: 4
Ynt: PS Dersleri: Atom

Paylaşımın için teşekkürler ama daha iyi olabilirmiş...
Eski 14-08-07, 12:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
madyb
V.I.Member

madyb Avatar

Katılım tarihi: 31.07.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 5

evet aynı zamanda yeni başlayan gelişme döneminde olan arkadaşlara pek yardımcı olacağını sanmıyorum malum pek çok araç kutuların arkasında gizli orda isimleri geçen onlarınd yolları anlatılsa daha iyi olurmuş yinede tabiiki ellerine saplık
Eski 14-08-07, 13:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
m4gnetic
Moderator
Bilgisayarım

m4gnetic Avatar

Yaa dediğim gibi kendim uğraşmadım. Hazır dersi TR yaptım o kadar
Eski 12-09-07, 15:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
selix
Rookie Member

selix Avatar

Katılım tarihi: 12.09.07
Nereden: İZMİR
Resimler: 3

ders çok güzelde psd dosyasını indiremiyorum link hatalı..
selix çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-07, 16:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
m4gnetic
Moderator
Bilgisayarım

m4gnetic Avatar

Hazır bir dersi Türkçeleştirdiğim için linki aldığım yerdeki dosya silinmiş olabilir.
Eski 12-09-07, 19:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
selix
Rookie Member

selix Avatar

Katılım tarihi: 12.09.07
Nereden: İZMİR
Resimler: 3

teşekkürler
selix çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-07, 02:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

TuVNeRa Avatar

Katılım tarihi: 20.05.04
Resimler: 1

PhotoShop CS2 Yetkili Eğitim Klavuzu' ndan PhotoShop' u evimde tecrübe edinerek öğrenmeye çalışıyorum. Bu kitabı bitirdikten sonra hangisine geçmem uygun olur?
Web dersleri tavsiye etmeyin çünkü kitaptan okuyup tecrübe etmek daha keyifli.
Eski 18-09-07, 08:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
m4gnetic
Moderator
Bilgisayarım

m4gnetic Avatar

Kardeş ben hiç kitaptan photoshop öğrenmedim Web'den takip ettim birazda kendim uğraştım (halada uğraşmaya devm ediyorum ) bu şekilde bir şeyler yapıyorum. O yüzden şu kitabı alman iyi olur diyemeyeceğim...
Eski 18-09-07, 12:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hami10 Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: yasak bölge
Resimler: 16

Gerçekten profesyönel bişeyler yapıcaksan ve ciddi olarak bu işe gönül verdiysen bitirdiğin kitap güzel bi kitap lakin bu iş evde oturarak yada programı kurcalayarak pek olucak bişey değil bunun özel eğitmenleri tarafından verilen kursları var 6 haftadan 6 ay kadar sürebiliyor onlara katılman daha faydalı olacaktır eğer bizim gibi hobi olarak yapıyosan programı kurcala webteki siteleri takip et yetecektir.

hami10 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-07, 13:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

TuVNeRa Avatar

Sertifika almak gibi niyetim yok. Hobi olarak merak saldım.
TuVNeRa çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-07, 13:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

hami10 Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: yasak bölge
Resimler: 16

sertifika alınca zaten programı öğrenmiş oluyosun
hami10 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-07, 13:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

TuVNeRa Avatar

Deneyimle sertifikanın çok farklı şeyler olduğunu anlayacak kadar bilgisayar kursuna gitmiştim.
TuVNeRa çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-10-07, 20:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
YAGMURSANEM
Rookie Member

YAGMURSANEM Avatar

Katılım tarihi: 23.03.07
Nereden: istanbul

Alıntı:
hami10 tarafından iletildi. Mesajı göster
sertifika alınca zaten programı öğrenmiş oluyosun
boşversene parayı veren herkeze o sertifika dediğin kağıdı veriyorlar.hiç bir işe yaramıyo o kurslar para tuzağı. öğrenmek isteyen gider bi grafikerin yanına bir kaç ay çömezlik yapar öğrenir . zaten en iyi çalışarak öğreniliyo. bu tarz meslek edindirme kursları tamamen para tuzağı. hee öğretecek bi grafiker bulabilirmisin bilmem ama sonuçta oraya vereceğin parayı grafikere versen seve seve öğretir bu arada kurslara giderek bu işi gerçek anlamda yapan arkadaşlar varsa kusura bakmasın ama onlarda bu işin kursla olmadığını işe başlayınca anlamışlardır zaten
YAGMURSANEM çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-10-07, 12:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator
Bilgisayarım

BLACKandWHITE Avatar

Katılım tarihi: 23.11.02
Resimler: 11
Cevap: Ynt: PS Dersleri: Atom

+1
kurs hikaye bencede.
bu iş %50 yetenek + % 25 heves + % 25 çalışmayla oluyor bana kalırsa.
yoksa bunun kitabı var, al oku herşeyini öğren.. olmuyor tabi öyle kitabını okumayla.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez
Yelkenler Biçilecek, Yelkenler Dikilecek !
BLACKandWHITE çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-10-07, 14:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
m4gnetic
Moderator
Bilgisayarım

m4gnetic Avatar

Cevap: Ynt: PS Dersleri: Atom

Anlamayacak olan yada yeteneği olmayan adam ne kursa gidip anlar nede kitabını okuyup anlar. B&W'nin dediği gibi yetenek, heves ve çalışma en önemlisidir...

Bookmarks
Konu araçları

PS Dersleri: Atom ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Photoshop Dersleri: Transparan 3D Obje Yapımı ALIENWARE Grafik Tasarım 21 20-06-08 12:35
Tarihin en hassas atom saati YoL_GezeR T.T.K. 3 03-08-06 11:42
ABD Atom Bombası asiltimsah T.T.K. 5 09-07-06 06:48

Saat ayarı GMT +3. Saat : 15:29.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999