Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Grafik Tasarım forumunda PS Dersleri - Matrix Effect'e oda ekleme başlıklı konu tartışılıyor; birkaç arkadasimizin istegi üzerine matrix effect'ini (yada bu tarz ile baska resimleri) oda haline getirmeyi anlatmak istiyorum. aslinda çok basit ...
birkaç arkadasimizin istegi üzerine matrix effect'ini (yada bu tarz ile baska resimleri) oda haline getirmeyi anlatmak istiyorum. aslinda çok basit bir sistemdir. anlatinca bana kizmayin
öncelikle daha önce matrix effect'i yapmis oldugumuz resmi aciyoruz:
renk ayarlarindan background ve foreground color'lari siyah yapiyoruz ve "Rectangle Tool"u seçiyoruz ve dikdörtgen bir sekil cizip birakiyoruz. Gördügünüz gibi Shape 1 adinda yeni bir layer açildi. dikdörtgeni ben asagidaki gibi yaptim:
daha sonra, shape 1 layer'i seçili iken CTRL + T yapiyoruz ve köselerinden cekistirerek asagidaki gibi sekil veriyoruz:
simdi shape 1 layer'ina sag tiklayip blending options'a giriyoruz. soldaki menüden stroke'ye girip asagidaki ayarlari yapiyoruz:
bu ayari yapmamizdaki amaç, matrix kodlarinin duvarlardan asagiya dogru inip tabanda o tarz bi renk yogunlugu yapacak olmasidir (benim düsüncem )
bu ayari yaptiktan sonra:
bu sekilde odamiz bitmis oluyor. aslinda üzerinde biraz daha oynama yapilarak daha iyi sonuçlar alinabilir ama isin asli bu. artik odanin içine ne yapmak isterseniz yapabilirsiniz
size bi güzellik daha yapiyim. matrix yazi tipini indirmek için tiklayin