hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

resim boyutu ayaarı [şimdiden teşekkürler]

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım bölümü içerisindeki Grafik Tasarım forumu altında resim boyutu ayaarı [şimdiden teşekkürler] başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Selamün aleyküm. hardwaremania Sakinleri Benim bir konuda uzun bir zamandır şikayetim var ama bir türlü bu sorunumu nasıl gidereceğim konusunda ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Audio/Video/Grafik Tasarım > Grafik Tasarım

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 30-03-08, 20:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
sentenced_89
New Member

Katılım tarihi: 30.01.08
Nereden: mardin
resim boyutu ayaarı [şimdiden teşekkürler]

Selamün aleyküm. hardwaremania Sakinleri Benim bir konuda uzun bir zamandır şikayetim var ama bir türlü bu sorunumu nasıl gidereceğim konusunda bana bilgi verilmedi. Ve ben bilginin tek adresi olan HARDWAREMANİA a geldim. ve burda bu konuda bana yardım edebilcek üyeler vardır diyerekten sizlere resim boyutu küçültme konusunda soru sorucağım.

Altta gördüğünüz resimi küçültmek istiyorum paintle yapamadım istediğim gibi olmuyo. yapmak istediğim şekil 2 ci resimde örnek olarak verilmiştir

RESİM 1

Resim 2

Anlıycağınız. genişliği İkinci resimdeki gibi nasıl bir boyut haline getirebilrim.yane logo gibi

En son sentenced_89 tarafından düzenlendi: 30-03-08 saat 21:06.
sentenced_89 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-03-08, 23:39 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member
Bilgisayarım

Lazaronnie Avatar

Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9
Ynt: resim boyutu ayaarı [şimdiden teşekkürler]

Vealeyküm selam hemşerim

Bu resim boyutlandırma işleri için windowsun paint yazılım asla işini görmeyecektir, benim tavsiyem irfanview adındaki imaj görüntüleme yazılımını kullanman olacaktır, işte indirebileceğin link; ifranview.com

Bu yazılımla onlarca resimi açabilirsin, paint her resmi açamaz, ayrıca yine paintten farklı olarak çok güzel resim effectlerinide resimlere çok hızlı bir şekilde uygulayabilirsin ve çok basit bir şekilde tabiiki, ayrıca indirdikten sonra sitede yazılımın türkçe dil desteğide mevcut, onuda bulup indirip yazlıma eklersen aşağıdaki yönergeleri daha rahat takip edebilirsin

Resim boyutlandırmak için, programı indirip kurduktan sonra, resmine git ve sağ tıklayıp "birlikte aç" seçeneğini seç, buradaki listeden bizim yazılımı bulup seç ve resmini yeni prg ile açmış olacaksın, şimdi "resim" menüsünde "Yeniden boyutlandır/düzenle" seç, burada bir sürü ayar göreceksin, ama sen amacına uyan en ve boy uzunluğunu gerekli yere yazman yeterli, tabii daha sonra aynı pencerede "boyutlandırma yöntemi" bölümünden "Yeniden örneklendir" den "Lanczos Filtresi"ni seç ve tamama bas, resmin istediğin boyuta dönüşecek, aynı zamanda paintte karşılaştığın o kötü sahneyi görmeyeceksin, haydi kolay gele

F@H User : Lazaronnie | Score : 1344 | WU : 15
Çarşı, alayına karşı.

Lazaronnie çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-03-08, 10:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
sentenced_89
New Member

Katılım tarihi: 30.01.08
Nereden: mardin

Alıntı:
Lazaronnie tarafından iletildi. Mesajı göster
Vealeyküm selam hemşerim

Bu resim boyutlandırma işleri için windowsun paint yazılım asla işini görmeyecektir, benim tavsiyem irfanview adındaki imaj görüntüleme yazılımını kullanman olacaktır, işte indirebileceğin link; ifranview.com

Bu yazılımla onlarca resimi açabilirsin, paint her resmi açamaz, ayrıca yine paintten farklı olarak çok güzel resim effectlerinide resimlere çok hızlı bir şekilde uygulayabilirsin ve çok basit bir şekilde tabiiki, ayrıca indirdikten sonra sitede yazılımın türkçe dil desteğide mevcut, onuda bulup indirip yazlıma eklersen aşağıdaki yönergeleri daha rahat takip edebilirsin

Resim boyutlandırmak için, programı indirip kurduktan sonra, resmine git ve sağ tıklayıp "birlikte aç" seçeneğini seç, buradaki listeden bizim yazılımı bulup seç ve resmini yeni prg ile açmış olacaksın, şimdi "resim" menüsünde "Yeniden boyutlandır/düzenle" seç, burada bir sürü ayar göreceksin, ama sen amacına uyan en ve boy uzunluğunu gerekli yere yazman yeterli, tabii daha sonra aynı pencerede "boyutlandırma yöntemi" bölümünden "Yeniden örneklendir" den "Lanczos Filtresi"ni seç ve tamama bas, resmin istediğin boyuta dönüşecek, aynı zamanda paintte karşılaştığın o kötü sahneyi görmeyeceksin, haydi kolay gele
Programı kurdum dediğin seçeneğe geldim. ama istediğim ayarı uyguladığmda kabul etmiyor ve kendisi resim boyutnu değiştiriyo. yane hiç bir işe aramıyor. resim butonundan Yeniden boyutlandıra geldim Sonra yeni boyut seçteki ayarları değiştirmek istedim EN i 342 yaptım boyu ise 280 yapmak istediğimde sayıyı kendisi değiştiriyo yane bir türlü istediğim sayıda durmuor
sentenced_89 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-03-08, 11:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Paintle oluyor.
Resmi açın paintle, resmin arkasında kalan beyaz zemini büyütün önce. Düzen Menüsü - Tümünü Seç yapın, alt kenardan mouse ile tutun yukarı doğru çekin.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-03-08, 13:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
Lazaronnie
V.I.Member
Bilgisayarım

Lazaronnie Avatar

Katılım tarihi: 30.03.06
Nereden: diye soramazsın sen bana..
Blog Mesajları: 7
Resimler: 9

Paintle olmaz, resmin testereli görükür zaten asıl sorununda bu

Neyse, senin istediğin değeri verdirememe sebebin ise resimi yeniden boyutlandırma pencresindeki "Taraf oranı koru" daki çentiği kaldırmalısın, bu şekilde istediğin boyutu verebilirsin, tekrar kolay gele
Lazaronnie çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-03-08, 13:20 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

Blick Avatar

Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10

ps de oluyor bu office picture manager de yapar bunu ama orantıyla oynarsanız resimden geriye gördüğünüz gibi bişi kalmaz kes kırp ya da yeniden boyutlandır da oranı koru dersen sorun kalmaz...
Blick şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-04-08, 15:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
cyborgmx
New Member

cyborgmx Avatar

Katılım tarihi: 02.04.08

Resim boyutlarıyla oynarken dengeli küçültmezseniz resim kendini kutuplara çeker buda hoş bir görüntü olmaz.Bence resimde en çok görünmesini istediğiniz yeri kırparak istediğiniz boyutta bir resim elde edebilirsiniz.Sonra bir kaç efektli yazıyala güzel bir imza olabilir işte örnek:

Bookmarks
Konu araçları

resim boyutu ayaarı [şimdiden teşekkürler] ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Ekran kartı yardım şimdiden teşekkürler dogukan3535 Ekran Kartları 10 03-03-08 23:49
Resim boyutu cortez Genel 13 30-03-05 22:57

Saat ayarı GMT +3. Saat : 16:34.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999