Anasayfa |  hABERLER |  fORUM |  bLOGS |  gALERi |  Videos |  Üye Ol | 
Etiketler |  gRUPLAR |  iNDiR |  oYUN | 
İsim
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA fORUM > Audio/Video/Grafik Tasarım > Grafik Tasarım »

Solidworks anlatımı 1

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım bölümü içerisindeki Grafik Tasarım forumu altında Solidworks anlatımı 1 başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu " Merhaba arkadaşlar önümüzdeki birkaç postta sizlere Solidworks programının 2003 versiyonunu elimden geldiğince tanıtmaya çalışacağım. Versiyonlar arasında bileceğiniz gibi devasa farklar ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 18-06-05, 14:45   #1
V.I.Member

CrKN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.10.04
Nereden: 216
Blog Mesajları: 1
Resimler: 13
Solidworks anlatımı 1

Merhaba arkadaşlar önümüzdeki birkaç postta sizlere Solidworks programının 2003 versiyonunu elimden geldiğince tanıtmaya çalışacağım. Versiyonlar arasında bileceğiniz gibi devasa farklar yok sadece bir kaç ana fonkisyon ve yanı sıra eski fonksiyonları kolaylaştırmak için ufak değişiklikler. Bu yüzden 2003 ü öğrenen bir kişi ileriki versiyonları rahatlıkla kullanacaktır. Fakat öncelikle pekiştirmemiz gereken bir kaç kavram olacak. Tabii ki yanısıra bir adet lisanslı Solidworks 2003 programına ihtiyacımız olacak.

3 Eksen : Gerçek eksenler X, Y, Z olmak üzere 3 tanedir. X (sağa-sola) Y (İleri-geri) Z (yukarı-aşağı) Örn: Dikine bir silindir oluşturmak istersek X ve Y eksenlerinde bir düzlemde daire çizip, Z ekseninde 3. boyutunu veririz.

Planar surface : Sketchleri açabilmek için planar surface (düzlemsel yüzey) ve ya plane (düzlem) e ihtiyacımız vardır. Kimi zaman bir vertexe tıklayıp sketch açtığımızda da otomatik olarak plane koyar ve sketchi plane üzerine açar.

Bu kavramları öğrendiysek diğer anlatımlara geçelim zira anlamadan geçersek birşeyler oluşturmak her seferinde eziyet olacaktır.

Devamı gelecek....
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-06-05, 14:59   #2
V.I.Member

CrKN Avatar

Bilgisayarım
Solidworks 2003 arayüzü

CrKN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-05, 05:55   #3
V.I.Member

CrKN Avatar

Bilgisayarım
tamam mı devam mı edeyim ?
CrKN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-05, 06:00   #4
tansu
Ziyaretçi

devam Üstad dinliyoduk..

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-05, 08:34   #5
V.I.Member

CrKN Avatar

Bilgisayarım
bilmiyorum ki hocam sana msnden tarif ederim. forumdan da istek var mı bakalım ?
CrKN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-05, 08:43   #6
tansu
Ziyaretçi

Mühim olan forumda böyle dökümanların bulunması. Bir uygulamanın kullanılması hakkında en temel bilgileri bulmak bazen çok zor olabiliyor. Google örümceği devamlı bizim forumda dolaşıyor. Bu konuda yardım arayanlara gelecek te de olsa faydan dokunur.Bence vaktin oldukça anlat.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-05, 09:30   #7
Cool Member

elektron Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.09.04
Nereden: ANTALYA
ewt sessiz sessiz dinliyoduk.
devam devam...
Paralıyorum!
ALLAH ismi varken lügat ne demek
Karalıyorum!
Kapımı,buyursun diye o melek
Aralıyorum! !
elektron çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-05, 11:05   #8
Silver Member

deep_dream Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.06.04
Devam Crkn devam. Takip edyoruz...
Eski 26-06-05, 01:22   #9
V.I.Member

CrKN Avatar

Bilgisayarım
Sketch : Kroki, izdüşüm ve ya 2 boyutlu çizim denebilir. Sketchten sonra "Features" dediğimiz araçları kullanarak üçüncü boyutu vereceğiz. Bu yüzden Solidworks'te sketch olmadan 3D data olmaz diyebiliriz. Kimi diğer programlarda mouse ile 3 tıklamada (3 nokta vererek düzleme oturmuş) küp, silindir, prizma vs. gibi şekiller çıkarılabilir. Solidworks'te benim bildiğim kadarıyla böyle bir opsiyon yoktur.

Unutmamamız gerekn bir nokta; sketch açmak için planar (düzlemsel) yüzeye ihtiyacımız vardır. Düzlemi ve ya plane'i yakalayamazsak sketch açamayız.

Features : Gelişmiş sketcher'dan sonra kimi zaman 3. boyuta geçmek kimi zaman ise 3 boyutlu çizime eklentiler yapmak için kullanılır. Radius, chamfer gibi opsiyonlar eklentiler için; Extrude, Cut-Extrude gibi işlemlerde gövdeleri oluşturmak için kullanılır.

İki çeşit çizim çalışması vardır. Surface ve ya Solid. Ben surface olarak değil de solid olarak çalışırım. İlerleyen çizimlerde bunların farklarını avantajlarını daha iyi anlayacağız. İçine girdikçe anlayacağınız bir diğer konu ise bu çizimlerdeki son duraktır. Son durağınızı belirleyen ana etkenler; yetenek, zaman ve tabiiki kullandığınız sistemdir

Programda 3 Ana mod vardır. Part (Parça), Assembly (Montaj), Drawing (2B çizim, teknik resim). Biz partla ilgileneceğiz ve part içinde tasarımlarımızı yapacağız. Assembly'de yapmamız gerekirse montajı yapacağız. Drawingi de dermanım kalırsa anlatırım Drawing ise 2 boyutlu çizimdir.

Basit tanıtımın ardından artık yeni bir başlık altında 3D çizime geçiyorum.
CrKN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Bu konuyu şu anda sizinle birlikte toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Solidworks anlatımı 1 ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Onboard ekran kartında solidworks kilitleniyor boylum Ekran Kartları 0 02-05-05 13:44
Proğramları ve Oyunları Türkçeleştirmek (Resimli Anlatım-Proğramların anlatımı) hata20tr SymbianOS 0 01-05-05 16:44

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +4. Saat : 16:37.