Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Audio/Video/Grafik Tasarım > Grafik Tasarım »

Ulead Gif Animatör Avatar Yapımı (Resimli Anlatım)

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım bölümü içerisindeki Grafik Tasarım forumu altında Ulead Gif Animatör Avatar Yapımı (Resimli Anlatım) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Ulead GIF Animator programı, web sayfalarınıza muhteşem animasyonlar yapmak için kullanılır. Program ile değişik imaj şekilleriyle görebilirsiniz. Yaptığınız işleri hemen ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 01-04-06, 01:19   #1 (permalink)
Z@gor
Power Member

Z@gor Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.09.04
Nereden: TurkLAND
Resimler: 1
Ulead Gif Animatör Avatar Yapımı (Resimli Anlatım)

Ulead GIF Animator programı, web sayfalarınıza muhteşem animasyonlar yapmak için kullanılır. Program ile değişik imaj şekilleriyle görebilirsiniz. Yaptığınız işleri hemen kaydedebilirsiniz. Anlık zoom yapabilirsiniz, ayrıca yaptığınız animasyonları AVI, QuickTime formatında da kaydedebilirsiniz. Bir çok ödül almış bu programı mutlaka deneyin ben şimdi bu programla avatar nasıl yapılır onu anlatmaya çalışacağım.Öncelikle programı Buradan indirip kuralım gerisi resimlerde mevcut zaten

Yaptığımız avatarı kaydediyorken 150*150 48.8 Bayt hakkınız olduğunu unutmayın...
Kolay gelsin
Eski 03-04-06, 14:16   #2 (permalink)
EFE_
Member

EFE_ Avatar

Katılım tarihi: 14.02.06
Nereden: iStAnbuL
Resimler: 8
eline sağlık .. güzel bir programa benziyor indirdim kurdum birazdan deneyeceğim 10 küsür mb

15 günlük demo sanırım

not : denedim çok şahane eklentiler yok malesef indirdiğime değmedi desem yeridir.

video efektlerinden bahsediyorum yani .. normal çok sıradan ve basit .. 1 mb bile olmayan promak gif animatör bundan daha iyi efektlere sahip

not 2 : add banner text efektleri güzel ama

En son EFE_ tarafından düzenlendi: 03-04-06 saat 14:33
EFE_ çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-06, 14:40   #3 (permalink)
EFE_
Member

EFE_ Avatar

örnek olarak

EFE_ çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-04-06, 16:46   #4 (permalink)
EFE_
Member

EFE_ Avatar

bir örnek daha

EFE_ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-06-06, 16:10   #5 (permalink)
sefa2499
New Member

sefa2499 Avatar

Katılım tarihi: 22.06.06
kardes sen neyle yaptın bunlar ornek vermısın ama programı da solesen bı zahmet sevınırım sımdıden teskur
sefa2499 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-06, 20:28   #6 (permalink)
eylull
New Member

eylull Avatar

Katılım tarihi: 26.06.06
Nereden: ankara
Alıntı:
EFE_ tarafından iletildi.
örnek olarak

mrb...
bunun nasıl yapıldığını biri anlatabilir mi?
lütfeeennn...
Eski 22-09-06, 22:37   #7 (permalink)
Z@gor
Power Member

Z@gor Avatar

Bilgisayarım
Ulead Gif Animatör'le Gif Animasyonlu Yazı Yapımı

Aynı başlık altında bu sefer hareketli Gif Animayon formatında yazılar hazırlamayı başka bir arkadaşımın anlatımıyla aktarıyorum..

Program menüsünden sırasıyla File-New sekmesini tıklıyoruz,karşımıza aşağıdaki ekran çıkacak.Siz çalışmanızı hangi boyutlarda hazırlamak istiyorsanız değişiklik yapabilirsiniz,ben default ayarda bırakıp 468x60 Pixel'de bıraktım ayarı.Eğer arka planı (background) transparan-renksiz bırakmak isterseniz aşağıdaki ekranda gördüğünüz seçeneklerden Fully Transparent seçeneğini seçili yapın.

OK. butonuna tıklayınca karşımıza beyaz bir ekran çıkacak,biz hemen sol menüden aşağıdaki resimde de gördüğünüz "T" işaretli butona basıp bu boş ekrana yazmak istediğimiz yazımızı yazıyoruz.

Karşımıza çıkacak ekran aşağıdaki resimdeki gibi olacak,hemen boş-beyaz bölüme yazımızı yazıyoruz,bu bölümde yazınızı kalınlaştırabilir-rengini belirleyebilir-boyutunu azaltıp-çoğaltabilirsiniz.Yazımızı yazıp ekranda gördüğünüz OK butonuna tıklıyoruz.

Şimdi program ekranında en altta "T" şeklinde gözüken "Add Banner Text" butonuna tıklıyoruz

İşte işin en can alıcı noktasındayız ,açılan bu bölümde yazımıza dilediğimiz efekti verebiliriz,bu işlemi aşağıdaki resimde gördüğünüz "Efekt" butonuna tıklayıp açılan menüden çeşitli efekt seçeneklerinden dilediğimizi seçerek yapacağız.Yine aynı resimde gördüğünüz "Neon" butonuna tıklayıp açılan bölümdeki Neon yazısının yanındaki kutucuğu işaretli hale getirip yazımızın çevresine parlak neon efekti verebiliriz.Bu bölümde karşınıza bir yazı metni daha çıkacak bu yazının üzerine gelip mause'a basılı tutup sağa-sola ayar yaparak diğer yazıyla aynı konuma getiriyoruz.

Üst resimde gördüğünüz "Start Preview" butonuna basıp çalışmanızın önizlemesini yapabilirsiniz.Çalışmanızı tamamladıysanız aşağıdaki resimde işaretli gözüken OK butonuna bastığınız zaman hemen hemen yanında size 2 seçenek verilecek,siz resimde gördüğünüz "create as İndividual Objects" sekmesini tıklıyorsunuz.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz,program ekranında en altta-soldaki Play butonuna basıp yine çalışmanızı izleyebilirsiniz.

Artık çalışmanızı hareketli Gif Animasyon olarak kaydedebilirsiniz.{File-Save As-Gif File}

ÖRNEK ÇALIŞMA:

Z@gor çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-09-06, 22:43   #8 (permalink)
Z@gor
Power Member

Z@gor Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
eylull tarafından iletildi. Mesajı göster
mrb...
bunun nasıl yapıldığını biri anlatabilir mi?
lütfeeennn...
Ulead Gif Animatör'le Resim Üzerine Animasyonlu Yazı Oluşturma

Programı açıp aşağıdaki resimdeki gördüğünüz şekilde File-Open Image sekmesini seçip bilgisayarınızdan üzerinde çalışmak istediğiniz resmi programa açın.

Resmi açınca programda hemen alt sol taraftaki "T" butonuna tıklayın.

Açılan yerde deneme-yanılma yöntemiyle beğendiğiniz efekt'i uygulayın,yazı boyutunu resimden taşmayacak şekilde ayarlayın,yazı renginizi ayarlayın."Start Preview" butonuyla çalışmanızın son halini izleyin eğer tamamdır diyorsanız OK butonuna basın açılan alt menüden aşğıdaki resimde gördüğünüz sekmeyi işaretleyip çalışmanızı tamamlayın.

İlk anlatımımızdaki gibi çalışmanızı Gif Animasyon olarak kaydedin,bu kadar.

İşte Sonuç:

Sevgiler.
Z@gor çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-09-06, 16:44   #9 (permalink)
Fredom Belliger
New Member

Fredom Belliger Avatar

Katılım tarihi: 29.09.06
Nereden: Bi Gün Orda Bi Gün Burda
Kardeş Güzel Bir Bilgi Eline Salık
Emeğe Saygı..........
RUHLARIMIZ BULUŞUR ELBET BİR GÜN TANRI DAĞINDA
Fredom Belliger çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-10-06, 20:43   #10 (permalink)
unruly
V.I.Member

unruly Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.10.04
Nereden: CeNNeT
Resimler: 6
zagor@ teşekkürler güzel program
Eski 03-10-06, 00:59   #11 (permalink)
ceceli
Silver Member

ceceli Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.05.06
Nereden: kilis
Blog Mesajları: 3
Resimler: 9
güzel calışma

emeğine sağlık
Eski 05-10-06, 02:42   #12 (permalink)
m4gnetic
Moderator

m4gnetic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.08.04
Nereden: Herakliyüs
Blog Mesajları: 3
Resimler: 24
zagor ara sıra gelip iyilik yapıp gidiyor paylaşım için tşk
m4gnetic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-06, 15:58   #13 (permalink)
tugce (bobrock)
Rookie Member

tugce (bobrock) Avatar

Katılım tarihi: 07.09.06
Nereden: istanbul
:)

süper bi program paylaşımın için tesekkurler zagor!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-10-06, 14:46   #14 (permalink)
falconeye66
Senior Member

falconeye66 Avatar

Katılım tarihi: 17.03.05
Nereden: istanbul
eline sağlık

Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, and IDEAS are BULLETPROOF
falconeye66 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 31-10-06, 16:35   #15 (permalink)
eylull
New Member

eylull Avatar

Katılım tarihi: 26.06.06
Nereden: ankara
Thumbs up

..teşekkürler zagor@

mutlu kal...
eylull çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!<