Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Home Cinema forumunda LCD&Plazma TV Önerileri (HD Ready) başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar artık malum bir çok kişi LCD Tv yada Plazmalara yöneldi HDTV giderek yayılıyor.
Bu konuda satın alıcak kişilere yardımcı ...
Arkadaşlar artık malum bir çok kişi LCD Tv yada Plazmalara yöneldi HDTV giderek yayılıyor.
Bu konuda satın alıcak kişilere yardımcı olalım diyorum çevrenizdeki kişilerde gördüğünüz yada bizzat kullandıgınız HDTV leri yorumlayalım isterseniz artılarıyla eksileriyle. Böylece alıcak kişilerde bu konudan yararlanabilir. Ürün önerme yaparak konuyu faydalı bir topic yapabiliriz diye düşünüyorum.
Ben bişey almıyorum alıcak kişilere yardımcı olalım diyorum çünkü pm ile msn ile sorular geliyor bazen bu konuda çoğu kişinin bilgisi yok yada kararsız kalmış durumdalar. Mesala ilk neye bakmak lazım bu tv lerden alırken bildiklerimizi paylaşım.. mesela kontrast oranı ne olmalı çokmu önemlidir ..
Panasonic plazmada iyi işler çıkarıyor ancak bu saatten sonra LCD alınır plazma değil özellikle plazmaların yüksek çözünürlükleri desteklememesi ( ki hd yayına kayıldığını düşürsek) Lcd ler karşısında bir adım geriden gelmesine sebep oluyor. Birde plazmalarda görüntü daha yumuşak LCD lerde biraz daha keskin ancak yinede düşük çözünürlük olayı işi karıştırıyor. Oyüzden bütçe yetiyorsa full hd bir LCD alınması taraftarıyım... Kendi kullandığım 106 ekran Philips'ten oldukça memnunum henüz bir yamuğunu görmedim Sadece bazı kanallarda geniş ekran sebebiyle yayılma rahatsız edici oluyor o da yayından kaynaklı bir sorun moviemax gibi kanallarda böyle bir sorun olmuyor
Samsunglarında Philipslerden aşağı kalır yanı yok LCD leri çok kaliteli Samsungunda. Ancak dediğim gibi bütçe varsa Full HD tercih edilmesi daha uygun olur...
Bugünün işini yarına bırakma, erteleyebileceğin kadar ertele...
Ev kullanıcısı icin kesinlikle plazma..Tum firmalar bu konuda bir deklarasyon bile yayınladı..Plazma goruntusu cok daha yumusak..2-3 saat sabit seyredilecek bir platformda lcd gozleri yoran bir performansa sahip...Gozunuzu yormak istiyorsanız lcd alın..
Ben bişey almıyorum alıcak kişilere yardımcı olalım diyorum çünkü özel mesaj ile msn ile sorular geliyor bazen bu konuda çoğu kişinin bilgisi yok yada kararsız kalmış durumdalar. Mesala ilk neye bakmak lazım bu tv lerden alırken bildiklerimizi paylaşım.. mesela kontrast oranı ne olmalı çokmu önemlidir ..
msn de hamının basını sısırenlerden bırıde benım plazma mı lcd tv mı ıkı arasında cok kaldım.Gündüz lcd ;gece ise plazma ışık altında daha güzel gösteriyor.lcd nın artılarından bırı ıse gunduz parlamanın olmaması.Ayrıca plazmalarda sıkça görülen yanık ekran izlerinin lcd lerde görünmemeside güzel.çözünürlük olayında ise lcd ler açık ara önde olunca benim tercihim şu an kampanya da olan Philips 42PF5421 106 LCD TV oldu.Tv den oldukça
memnunum ancak lcd lerde uydu yayınıda şart oldugunu soyluyum
2 sene sonra HD kanallar çıkınca ve HD DVD blue-ray gibi film medyaları yaygınlaşınca LCD veya Plazmanın tadı çıkacak. Şu an için kimse tam performans alamaz bu aletlerden.
Normal uydu kanalı açıyorsun görüntü tepeden basık duruyor, haliyle göz zevkini bozuyor.
Hep DVD izleyecek halimiz yok, en çok tv kanalları izliyoruz zaten.
Gerçi seda sayan bacımız buna çözüm üretmiş, kendi programında yanlardan basık yapıyor. plazmada izleyince dengeliyor birbirini
ayrıca size süper bir haberim var. bütün kanallar birleşerek ortak karasal yayın antenleri inşaa edecekler. hemde normal karasal yayından daha kaliteli olacakmış. reciever veya kablo tv şart olmaktan çıkıyor. tak tornavidayı izle bütün kanalları ama tabi yine 4:3 formatında olur yayınlar.
uydunun şöyle bir cazip yanı kalacak, HD yayınları seyredebileceğiz. mesela digiturk seneye sanırım maçları HD verecekmiş. o zaman tadından yenmez işte yüksek çözünürlükteki LCD ler
Benim tek sıkıntım şu karasal yayınlardaki kalitenin artması. hele bir yapsınlar HD filan bekleriz biraz daha Ayrıca şu anten olayının bir yararı daha var, o çamlıca tepesinde gördüğünüz tüm antenler kalkacak, görüntü kirliliği ortadan kalkacak. Bazılarınız bilir, beylikdüzü tüyap'ın orda kocaman bir kule yaptılar sırf bu anten işi için. yakında faaliyete geçecek sanırım. yakında dediğime bakmayın 2 senesi var gibi gibii
Açıkcası ben bu lcd olayında biraz ezik hissettim kendimi.. Bende sony 32S2010 var gittim birde LGnin max 1080i'ye upscale yapabilen 160gb sabit diskli'li DVD-DivX oynatıcısını aldım ikisindede HDMI var çakarım kabloyu birbirlerine tv yayınınıda LGden geçirip HDMI üzerinde 720p veya 1080i veririm cam gibi alırım görüntüyü diye düşünmüştüm..
Kablo tv meselesi
Evde kunnaldığımız kablo tv ,eeee 50hz yayın normal tvde cam gibi göstersede tüplü 100hz tvlerde nasıl flulaşmalar ve izler oluşuyorsa baktım aynen LCD'dede aynen öle hatta anlayamadığım birşey bazen bazı kanallarda bu sanki TVnizin 32ms gecikmeliymiş gibi bir görüntü varken bazen çok daha kaliteli oluyor çoğunlukla cnbc-e islediğim için bu kanalda bu tespiti yapabilirim diğer kanalları çok izlemiyorum. pazarları saat 17.00 dan 02.00 'a kadar otomatik kayıt ayarlı akşam eve gelince açıyorum izliyorum dizilerimi falan silmiyorum kalıyor bazen kayıtlar sonraki hafta bi bakıyorum adam kafasını sola çeviriyor sonra bir sağa çeviriyor görüntü iyice çamur oluyor..neyse bunu geçelim
Tombul tombul me.....
, Bahsettiğim günler dışında nasılbir izlenim oluyor derseniz cam gibi bir görüntü olamıyor tabiki ufak tefek karelenmeler falan farkediliyor haa birde 16:9 format olayı var insanları biraz şişman izliyorsunuz... Bu konuda sonynin "akıllı" adı altındaki ayarı gerçekten başarılı üstten ve alttan azda olsa görüntü kaybı oluyor ama insanların obez bir şekilde etrafta tombul tombul koşuşturmalarından iyidir.Yoksa geniş ekran formatında izlediğiniz bir filmde hele birde olaylar yemek masasında geçiyorsa o an çok komik bir görüntü ortaya çıkıyor yada ne biliyim bülent ersoya denk geldiniz kusma tehlikeniz falan var ...Sony deki akıllı format işini iyi yapıyor diyebilirim..Alt yazıların ekran dışında kalmasndan korkanlar merak etmesin ekranı aşağıya veya yukarıya kaydırmak içinde bir ayar menüsü mevcut.
Ayar demişken;
bende 3 farklı renk ayarını kaydedip dilediğiniz zaman kısa erişim tuşu ile aralarında geçiş yapılabiliyor bu gerçekten önemli çünkü Xbox çaktığınız tvde HD ile oyun oynarken dibe vuracağınız kontrast veya keskinlik ayarı malesef bir dvd izlerken vcd izliyor izlenimi edinmenizi sağlayacaktır..
HD Ready-Full HD olayı
LCD alacaklara önerim tabiki Full HD TVlere yönelmeleri...Acele etmeyin beyler fiyatlar devamlı düşüşte sorun yok.acele tv almanızmı gerekiyor o zaman alın en ucuzundan bir lcd olsun bitsin özellik aramayın. Şundan çok değil 1 yıl sonra lueray ve HDDVD playerlar heryerde bulunacak fiyatlarıda emin olun uygun olacak o zaman 1080i-1080p farkını anlayacağız biraz sabır.. Her nekadar şuan hd yayını havadan alamasamda bi notebuuğu vga girişinden iteleyip bir bravia commertial'ı da izleyemeyecek değiliz .. 1080p lik boya patlamalarından oluşan veya binlerce renkli topun yokuş aşağı boca edildiği hd videoları tek kelime ile cam gibi izleyince insanın bırakın tv yayınını ,dvd izleyişi kalmıyor..Bu resmen tek kanal 125cm küplük bose hoparlörlerden bir şeyler dinlerken zil sesi-köpek şartlı reflex testindeki deney varlığıymışcasına yaşadığımız ağız sulanması tramvasını tüm acoustimass seti ile dinlerken kendi tükürüğümüzle boğulma durumumuza gelişimizle kıyaslayabiliriz.Yani daha iyisi ne olabilir. Bu daha iyisi arayışımız tabiki evimize bir imax kurana kadar sürecektir ama HDyi gören ve belli paralara kıyabilecek durumda insanlar için kablo yayının anı olarak kalacağı ve carrefourda dvd reyonuna uğramanın bizim şuanda vcd reyonu için hissettirdiğinin aynısı olacağını söyleyebilirim.
Emuleden torrentten HDDVDleri inderebiliriz tabiki 25gbcık illaa sony reklamı izlemenizede gerek yok test için
Karasal yayın aldatmacamı gerçekten yenilikmi...
Açıkcası savaşı ilk başlatan kimdi bilmiyoruz ama şu kesinki gökyüzünü karartan bizdik Yahu millet almış başını gitmiş HD ile biz uydu kalitesini karasal olarak verelim diyip yatırım yapıyoruz..Bu arada 40-45 kanal gibi bir sınırlamadan bahsedildiğinide unutmayalım birde belediyelere kanal verilmesi falan olayıda sürümcemede.Bendeki sonyde kendinden karasal yayın alıcısı var kart slotu falanda yapmışlar şifreli kanal olur falan ayağına, saolsun sony denersin bir diye koymuş.Şimdi ne olacak milyon dolarlar verip karasal kayın şebekesi kuracaz...uydu antenleri kalkacak o kadar oda HD izlemek isteyenler mecburen uydu anteninde kalacağından ve kanal kapasitesini baz alan ve tek çanakla yetinmeyip 3 çanak ,2-3m lik çanaklar takıp 10luk LNB li özel çanaklarla daha fazla kanal daha fazla kanal diye bağıranları , sadece XXX yayınları seyyardan almayıp kalitelide çıkmama riski de var zaten uydudan kırıp izleyerek arkadaşları da toplayıp cumartesi gecesi ateşi yaşayanlarıda katarsak bu karasal yayında bomba olup gidecektir..kısacacı gelecek HDde...
Uydumu Dijitürk mü?
baktık kablo tv dandik kaldı kullandığımız teknolojik tvye eşim destek çıktı dediki git al bir dijitürk cam gibi izleyelim kanal ayarlama derdide olmaz hergün 10 tane film falan gittik aldık kurdular eeee bu kablodan daha iğrençmiş tamam 100Hz süper ama resmen SVCD izliyorsunuz.Dijital yayın kalitesi diye bişi yok..Kampanya bitiminde aynen iade ettim.Bu arada şunuda söliyim kapattırmaya karar verdiğinizde 2-3 hafta önceden arayp kapattıracam falan diyin belki engelleriz diye deneyin falan ayağına ligtv hariç tüm kanalları açıyolar size 3 tanede paralı filmlerden izleme hakkı Uyduda kanalların frekans değişiminden ayar yapmaktan falan şikayetçiysenizde yeni Dsamrtına geçersiniz olur biter.Dijitürk HDye geçerse onu alırım o ayrı...Bu aralar HD yayını ilk veren malı götürecek gibi zaten..
Özellik olarak ne aramalıyız...Full HD en başta tabiki ,sonylerin hiçbirinde X serisini bilemiyorum ama çift tuner yok..Çift tuner da olsa süper olur... Tvnin arka paneli dışında önden/yandanda girişi olması
önemli..asıyonuz arkadaşınız ps3 getiriyo hadi bağla bakalım 1'den fazla HDMI olması iyi olur...onboard karasal yayın olabilir (uydu bozulur falan dizimiz kaçmasın ).kendinden sabit diskli olabilir.
Son söz...
arkadaşlar açıkcası size önerim sitelerdeki testlere top ten chartlara falan pek inanmamanız.Örneğin ben beniim S serisi tvyi alırken birde aynı özelliklere sahip V serisi vardı tek fark color creation diye bir özelliği varmış renkler %30 daha canlıymış.. Gittim izledim ikisindede ben %5 fark göremedim valla ama sony enginarları (engineer=mühendis / red alert'ten beri enginar deriz aramızda)
bir fark görmüş olmalılarki 500 milyon fark koymuşlar... dediğim odur ki kullanacağınız yere göre kablo tvmi HD yayınmı DVD izleme mi.ona göre gidin deneyin daha iyi daha kaliteli diye aldığınız ürün size iyi gelmeyebilir. Görerek ve kullanacağınız yere göre test ederek alın.
bide konuşla alakasız ama şu dikkatimi çekti hergün servise binerken yakında bulunan okulda öğrenciler ant içiyor veya istiklal marşı söyleniyor.ya ben mi yanlış hatırlıyorum bilmem ama istiklal marşı söylenirken eskiden okulun içinde olsun dışında olsun yoldan geçenler bile durur saygı duruşunda beklerdi..bugünkü manzara gerçekten kötü.... dediğim gibi hergün dinleye dinleye ağzımda gevekler oldum bu ant olayını türküm - doğruyum -çalışkanım ............................. bide son bişii daralttım iyice biliyorum ama geveleme üzerine askerden terhis olduğum gün yaşadığım olay büfeden bişiler alıyam adam ilgilenmiyor fazla kalabalık aradan seslendim Komutanım ????? adam döndü millet bana baktı falan bende biran şoke oldum tabii yaptığım salaklık karşısında bir ufak su diyebildim oan adam uzattı suyu beynimdeki işlemci tüm çekirdek gücünü birkaç saniye önceki salaklığıma verdiğinden olsa gerek o an suyu uzanıp aldığımda azımdan sert ve sesli biçimde çıkan şu kelimeye engel olamadım.SAOL!
----VE BU KONUYLA İLGİLİ BAŞKA DA BİŞEY SÖYLEMEM! (FORREST GUMP)----
valla ben 2004 sonunda aldım düz bir lg 106 ekran plazma, hem de 2000 ytlye. şimdilik takır takır izliyorum. hele bir hd yayınları çıksın, o zamana bu zaten eskimiş ve şu an 7-8 bin ytl olanlar da 2-3 bin seviyesine düşmüş olur
Forum ortamında sorulmasında sakınca bulunmayan şeyleri özel mesajla veya msnden soranlara cevap vermiyorum.