Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Audio/Video/Grafik Tasarım > Home Cinema »

Samsung 37M87BD incelemesi(Resimli)!!

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım bölümü içerisindeki Home Cinema forumu altında Samsung 37M87BD incelemesi(Resimli)!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Evet sonunda muradıma erdim arkadaşlar 2-3 aydır beni yiyen kafamı sürekli meşgul eden acaba Plazma mı yoksa LCD mi? FullHD ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 05-02-08, 11:04   #1 (permalink)
Alexander
V.I.Member

Alexander Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.11.05
Nereden: Trabzon
Samsung 37M87BD incelemesi(Resimli)!!

Evet sonunda muradıma erdim arkadaşlar 2-3 aydır beni yiyen kafamı sürekli meşgul eden acaba Plazma mı yoksa LCD mi? FullHD mi yoksa HDReady mi Samsung mu yoksa başka markamı derken aldık cihazı gerçi biraz karambol oldu ama neyse. Malum ara tatilde Samsun daydım ve Trabzon da doğru düzgün bir satış yeri olmadığı için Samsun da almaya karar verdim. Aslında 37R8 lerden alacaktım fakat bir anda 37M8 serisinin 3700 YTL den 2999 YTL ye girdiğini görünce bir anda oraya doğru bir süzülme yaptım /12 taksitle almış olduk. Şimdi sıra geldi tanıtıma;

Kullandığım cihazlar şunlar;
Samsung LE-37M87BD
Next 2000 CIS Super Plus
Philips 5980/12 DVD Divx oynatıcı
Philips SWV2540W/10 Scart Kablo
Philips SWV2432W/10 HDMI Kablo
Sonorous Opus-95B TV Sehpası

Cihazları da verdikten sonra sıra geldi incelemeye(Bu sefer teknik detay vermeyeceğim nasıl olsa nette bulur o tarz bilgiler);

Tv nin gelişi ve kurulum
Tv nin gelişi saat 16:00 ı buldu tabii ben dün o saatte kadar öldüm öldüm dirildim , ardından zil çaldı baktım elemanlar gelmiş ellerinde kutuyla buyur ettik içeriye cihazı kutudan çıkarıp(Samsung un şu kutulamasına hayranım) nereye koyacaklarını sordu bende sehpayı gösterdim o anda değişik bir surat ifadesi oldu sanki elemanda sanki hiç o tarz bir kurulum yapmadılar sonradan foyaları ortaya çıktı zaten akşamleyin benim bir akrabayla 1-2 dk tv yi yükseltmek için aksıdan çıkarıp takma süremiz nedense onlarda 10-12 dk yı buldu fener felan gerekti

Neyse hayırlısıyla takıp açtılar tv yi açılışta direk Home, Shop olayını sordu(yeni alacak arkadaşlarda bu tarz birşey çıkmazsa lütfen servisten bunu yapmasını istesinler yoksa ayarlar Shop mode da 30 dk bir sıfırlanıyor) dil ayarlarını vs. yaptılar bende o anda ekrana bakıyorum malum notebook vs. yok tv ye bağlayacak ölü pixel taraması yapamadım ama o sırada eleman ayarlarla vs oynarken ben göz taraması yaptım bir sorunla karşılşamadım şans eseri de bleen-in denilen ışık süzmesi de 0 a yakın gördüğüm kadarıyla.

İlk izlenim
Tv ilk açıldığında uydu cihazı bağlıydı herhalde fabrika ayarları olduğu için ve scart tan bağlandığı için biraz tuhaf geldi bana(zaten SD deki durumu biliyorum) ayarlarla biraz oynayınca biraz düzeldi ardından DVD ye geldi sıra haliyle(Die Hard 4.0(DVD5) ) görüntü bir anda değişti tabii burada HDMI kablonun ve cihazdan 1080p upscale yapmanın da + ları var(Tabii bundan da çok şey beklememek gerekiyor) bu arada dvd için tv nin görüntü ayarları şöyle;

HDMI - Upscaling DVD Player - High Definition - 720p/1080i/1080p:
==================================================

Mode : Standard
Contrast : 85
Brightness : 53
Sharpness : 25
Colour : 35
Tint : 50/50
Colour Tone : Normal
Backlight : 10
Digital NR : Off (removed image retention)
DNIe : On
Movie Plus : Off
Black Adjust : High
Dynamic Contrast : Off
Gamma : +1
R Offset : 15
G Offset : 15
B Offset : 15
R Gain : 4
G Gain : 15
B Gain : 18
Pink : 12
Green : 11
Blue : 11
White : 14
Edge Enhancement : On
Colour Space : Auto

Tabii bu ayarlar servis gittikten sonra yapıldı bu arada DVD koyduğumuzda çömez servis elemanı bi ara filme daldı , cihaza divx koyduğumda 1080p olayı biraz sapıttı görüntüyü ortaya odaklıyor ve yanlara doğru uzatıyor ama SD yapınca yani 576p sorun kalmıyor herhalde DVD Playerla alakalı bir sorundur bu. Ayrıca şunuda belirteyim orjinal DVD ile DVD5 yapılmış DVD arasında gerçekten çok fark var hele hele DVD9 olan film şöyle 6.5-7.5 GB gibi bir boyuttaysa yakından 1080p olayında bayağı bir pixel gözüküyor ama 5 GB gibi filmlerde bu fark daha da azalıyor. Son olarak belirtmeden geçemeyeceğim 37" bir tv 4-5 mt arsı rahatlıkla izleniyor yani aşırı büyük almaya gerek yok ve showroom lardaki 37" ile evdeki 37" acayip farklı duruyor, evdeki daha büyük mü ne sanki

Genel Düşünce;
[+]Öncelikle tv beni oldukça mutlu etti hele SRS ses sistemi olağan üstü. LCD lerde bahsedilen hareketli sahnelerde iz bırakmaya ben rastlamadım siyahları oldukça iyi hele yukarıdaki verdiğim ayarı yapıp bir film koyarsanız daha ne kadar siyah olabilir dersiniz.
[-]Aslında pek birşey yok kumandası biraz büyük ve menü tuşuna bastığınızda biraz geçikmeli menü açılıyor(R sersinde de böyle genel yapı böyle harhalde) ve isnası biraz çarpıyor tv onu söyleyeyim

Sıra geldi resimlere;

Şimdilik resimler bu kadar yenileri eklerim akşama.

Evet inceleme burada bitmiştir umarım alacak arkadaşlara biraz fikir vermiştir.

Kaynak
Eski 06-02-08, 02:10   #2 (permalink)
Alexander
V.I.Member

Alexander Avatar

Bilgisayarım
Ynt: Samsung 37M87BD incelemesi(Resimli)!!

Pek ilgi çekmedi galiba
Alexander çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-08, 11:18   #3 (permalink)
servet
Cool Member

servet Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.06
Nereden: İSTANBUL
Blog Mesajları: 1
Resimler: 5

Alıntı:
Alexander tarafından iletildi. Mesajı göster
Pek ilgi çekmedi galiba

hayırlı olsun güle güle kullan özlemini çektiğim sistem ama para olmayınca olmuyor işte
servet çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-08, 11:55   #4 (permalink)
Alexander
V.I.Member

Alexander Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
servet tarafından iletildi. Mesajı göster
hayırlı olsun güle güle kullan özlemini çektiğim sistem ama para olmayınca olmuyor işte
valla bizde biraz zorladık bütçeyi, aslında o oda da 51 ekran TV vardı haliyle yetmiyordu yeni tv almışken de yeni teknoloji olsun dedik , umarım sende en yakın zamanda kavuşursun böyle bir sisteme
Alexander çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-08, 14:10   #5 (permalink)
yeliz78
Ziyaretçi

Güle güle kullan.
Bence incelemeden çok bakın bende ne var tarzı bir yazı olmuş. Bana öyle geldi, kusura bakma.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-08, 19:42   #6 (permalink)
Alexander
V.I.Member

Alexander Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
yeliz78 tarafından iletildi. Mesajı göster
Güle güle kullan.
Bence incelemeden çok bakın bende ne var tarzı bir yazı olmuş. Bana öyle geldi, kusura bakma.
yok yahu ne kusura bakacam sonuçta bende olmayan birşeyi inceleyemem değilmi
Alexander çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-08, 22:59   #7 (permalink)
frantic
V.I.Member

frantic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.09.05
Nereden: Kurtuluş

Alıntı:
yeliz78 tarafından iletildi. Mesajı göster
Güle güle kullan.
daha önce hiç inceleme okumadın heralde?

@Alexander; hayırlı olsun güle güle kullan.. çok şık ve kaliteli bişeye benziyor.. bize de nasip olur işallah..
bu arada o tv'nin altına müzik seti gitmemiş, en kısa sürede bir 5.1 sistem toplamalısın bence

Dean MS rüyası...
frantic çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-08, 23:04   #8 (permalink)
Alexander
V.I.Member

Alexander Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
frantic tarafından iletildi. Mesajı göster
daha önce hiç inceleme okumadın heralde?

@Alexander; hayırlı olsun güle güle kullan.. çok şık ve kaliteli bişeye benziyor.. bize de nasip olur işallah..
bu arada o tv'nin altına müzik seti gitmemiş, en kısa sürede bir 5.1 sistem toplamalısın bence
Bana da öyle gerliyor ama zaten farkındaysan arabalar filmindeki görüntülerde o müzik seti yok öle yapınca set odanın ortasında kaldı öle ve koyacağım yere de bayağı bir kablo dolaştırmam gerekti bende sıkıştırım altına(gerçektende milim lik oldu hatta müzik setinin ayaklarını kesmek zorunda kladım girsin diye )

bunu belirtmeden geçemeyeceğim uydu yayınında bir kanalı baz alarak ayar yapınca başka kanalda o canım ayarlar hüsran yaratıyor

En son Alexander tarafından düzenlendi: 06-02-08 saat 23:21
Alexander çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-08, 23:21   #9 (permalink)
GhostMan
Cool Member

GhostMan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.05

bu serinin 40m87 olanını 2 arkadaşıma aldırttım. hatta burda SAMSUNG 40M87 FULL HD LCD-TV kampanyası
kou hakkındada bilgiler verdim. biz 40 inç olanını 3.300 ytl civarında almıştık.ama ist.bilişimden
tv hakkında fikrim ise gerçekten süper bir tv.. hele hele siyah görüntülerdeki başarısı çok iyiydi. sd te hd bir recevier ve hd bir kanalla deneyemediğimiz sürece bir ps3 teki yada hd bir filmdeki kaliteyi yakalamıyoruz tabiki tv nin kabahatı değil.
m87 serisi gerçekten fiyat/performans olarak çok çok iyi bir ürün.. 3 hdmi olmasıda gelecekte çok işe yarayacaktır... hayırlı olsun...
hakketten o müzik seti de ne ole orda..
GhostMan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-02-08, 02:11   #10 (permalink)
Alexander
V.I.Member

Alexander Avatar

Bilgisayarım

Buyrun yeni resimler;

X-Men The Last Stand(DVD5)[1080p upscale)

Bunlarda uydu görüntüsü(scart bağlantısı ile)

Alexander çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-02-08, 10:43   #11 (permalink)
Alexander
V.I.Member

Alexander Avatar

Bilgisayarım

Arkadaşlar dün teknosa dan PHILIPS SWV2126/10 1,5 M COMPONENT VIDOE KABLO aldım resmen görüntü çoştu yani forumlarda bahsederlerdi kaliteli bağlantı ile daha iyi sonuç alınır diye gerçekten doğruymuş, 5 gündür boşuna izlemişim TV yi scart aracılığı ile
Alexander çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-02-08, 15:00   #12 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 15

Öncelikle hayırlı olsun. Samsung LCD TV'lerde feci bir fiyat düşüşü var. Tercih güzel Full HD alman akıllık, güle güle kullan. Ama o TV'yede bir yeni nesil konsol yakışır. Bende parayı bulayım SAMSUNG LE-40M87BD modelini düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun. Bu arada HDMI ile çok daha güzel görüntü alırsın.

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-02-08, 16:19   #13 (permalink)
Alexander
V.I.Member

Alexander Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Blow-II tarafından iletildi. Mesajı göster
Öncelikle hayırlı olsun. Samsung LCD TV'lerde feci bir fiyat düşüşü var. Tercih güzel Full HD alman akıllık, güle güle kullan. Ama o TV'yede bir yeni nesil konsol yakışır. Bende parayı bulayım SAMSUNG LE-40M87BD modelini düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun. Bu arada HDMI ile çok daha güzel görüntü alırsın.
öncelikle teşekkürler evet o model benimde gözüme çarptı ama daha zorlamayamadım bütçeyi, ayrıca DVD oynatıcı HDMI den uydu cihazı da Component ten bağlı(uyduda HDMI yok ) umarım sende çabuk kavuşursun tv ne, olmadı kap gel PS3 ü Trabzona takılalım
Alexander çevrim dışı