Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Home Cinema forumunda ses bağlantı ve hoparlör sorunum başlıklı konu tartışılıyor; merhaba.vestel dvd playerım var...creative 5+1 ses sistemimi ikili ara kablolarla dvd playerın girişlerine bağladığımda müzik dinlerken sadece front'lardan ses alabiliyorum. ...
merhaba.vestel dvd playerım var...creative 5+1 ses sistemimi ikili ara kablolarla dvd playerın girişlerine bağladığımda müzik dinlerken sadece front'lardan ses alabiliyorum. ne yapsam 6 hoparlörden ses çıkmıyor.
vestel servisine sorduğumda müzik dinlerken tüm hoparlörlerden ses alabilmen mümkün değil...sadece frontlardan ses alırsın dedi....çünkü müzik cd leri dvd filmler gibi 5+1 uyumlu değilmiş....
sizlerde dvd playerde müzik dinlerken 2 hoparlörden mi ses alıyorsunuz...yoksa ayrı bi takım yöntemler mi var?
arkadaşalr bende televizyon bilgisayar yok...dvd playerımın prologic modları olup olmadığını nasıl anlayabilirim bilmiyorum....herhangi bir ayarıda göremiyorum o yüzden... gandhi aux daan nasıl bağladın...anlatabilir misin?
vestel dvd playerının kullanma kılavuzundan anlayabilirsin belki prologic modları olup olmadığını..
belki 5 channel stereo gibi bir mod da olabilir, o zaman 5 hoparlörün hepsini stereo kalitesinde kullanabilirsin.. çünkü prologic modları müzik dinlerken pek tatmin edici olmuyor..
/edit: bu arada, creativep580; dvd playerının modelini söylersen belki daha iyi yardımcı olabiliriz..
bikaç sitede özelliklerine baktım ama malesef prologic veya 2 kanal sesi 5 kanala dönüştürecek başka herhangi bir mod'u bulunmuyor gibi.. yanlız dolby digital decoderden bahsediliyor.. o da müzik dinlerken bir anlam ifade etmez..
eğer dvd playerında herhangi bir sanal surround modu yoksa iş hoparlör sistemine kalıyor, kullandığın creative'de böyle bir özellik olması gerekir..
en son yapabileceğin şey de şu olabilir; dvd p. ın stereo çıkışını (5.1 çıkışı değil) çoklayıcı kablolarla creative bağlarsın.. ama bu sadece 4 kanal için geçerli olur.. ve bu şekilde bir bağlantıda dvd film izlerken alman gereken 5.1 sesi alamazsın!..