+ Cevap Yaz
Results 1 to 10 of 10

ses bağlantı ve hoparlör sorunum

Bu sayfada Audio/Video/Grafik Tasarım kategorisindeki Home Cinema forumunda ses bağlantı ve hoparlör sorunum başlıklı konu tartışılıyor; merhaba.vestel dvd playerım var...creative 5+1 ses sistemimi ikili ara kablolarla dvd playerın girişlerine bağladığımda müzik dinlerken sadece front'lardan ses alabiliyorum. ...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    03.10.2006

ses bağlantı ve hoparlör sorunum

merhaba.vestel dvd playerım var...creative 5+1 ses sistemimi ikili ara kablolarla dvd playerın girişlerine bağladığımda müzik dinlerken sadece front'lardan ses alabiliyorum. ne yapsam 6 hoparlörden ses çıkmıyor.

vestel servisine sorduğumda müzik dinlerken tüm hoparlörlerden ses alabilmen mümkün değil...sadece frontlardan ses alırsın dedi....çünkü müzik cd leri dvd filmler gibi 5+1 uyumlu değilmiş....

sizlerde dvd playerde müzik dinlerken 2 hoparlörden mi ses alıyorsunuz...yoksa ayrı bi takım yöntemler mi var?

bilgilendirirseniz çok sevinirim....

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    bende de aynı sistem var, sadece önlerden ses alabiliyorum. müzik dinlerken mecbursun.

V.I.Member frantic Avatar
    Katılım tarihi
    22.09.2005
    Nereden
    Kurtuluş
    dvd playerınızın prologic modları yok mu?

Schecter Damien Special ?

Moderator GaNDHi Avatar
    Katılım tarihi
    30.04.2003
    Nereden
    TháLîÒñ
    Blog Mesajları
    1
    Ben Aux tan bağladım 5 kolonun 5indende ses alıyorum vestel 5600divx player ve vestel 5+1

Rookie Member
    Katılım tarihi
    03.10.2006
    arkadaşalr bende televizyon bilgisayar yok...dvd playerımın prologic modları olup olmadığını nasıl anlayabilirim bilmiyorum....herhangi bir ayarıda göremiyorum o yüzden... gandhi aux daan nasıl bağladın...anlatabilir misin?

teşekkürler...

Katılım tarihi
    22.09.2005
    Nereden
    Kurtuluş
    vestel dvd playerının kullanma kılavuzundan anlayabilirsin belki prologic modları olup olmadığını..
    belki 5 channel stereo gibi bir mod da olabilir, o zaman 5 hoparlörün hepsini stereo kalitesinde kullanabilirsin.. çünkü prologic modları müzik dinlerken pek tatmin edici olmuyor..

/edit: bu arada, creativep580; dvd playerının modelini söylersen belki daha iyi yardımcı olabiliriz..

Rookie Member
    Katılım tarihi
    03.10.2006
    vestel 300D divx li dvd recorder...

Katılım tarihi
    22.09.2005
    Nereden
    Kurtuluş
    bikaç sitede özelliklerine baktım ama malesef prologic veya 2 kanal sesi 5 kanala dönüştürecek başka herhangi bir mod'u bulunmuyor gibi.. yanlız dolby digital decoderden bahsediliyor.. o da müzik dinlerken bir anlam ifade etmez..

Rookie Member
    Katılım tarihi
    03.10.2006
    peki arkadaşlar prologic modları olmayan bir dvd playerdan müzik dinlerken 5+1 ses almam mümkün olmayacak mı yani? hiç bir yolu yok mu?

Katılım tarihi
    22.09.2005
    Nereden
    Kurtuluş
    eğer dvd playerında herhangi bir sanal surround modu yoksa iş hoparlör sistemine kalıyor, kullandığın creative'de böyle bir özellik olması gerekir..
    en son yapabileceğin şey de şu olabilir; dvd p. ın stereo çıkışını (5.1 çıkışı değil) çoklayıcı kablolarla creative bağlarsın.. ama bu sadece 4 kanal için geçerli olur.. ve bu şekilde bir bağlantıda dvd film izlerken alman gereken 5.1 sesi alamazsın!..

+ Cevap Yaz