| Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında 400 mhz ram i 266 olarak görüyo başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "merhaba arkadaşlar. benim asus p4 p800x anakartım var. (işlemcim p4 2.0 fsb 400) ben yeni bir 512 400mhz ram aldım ..." şeklinde özetlenebilir....  | 
31-01-06, 12:18
| | New Member | | Katılım tarihi: 31.01.06 Nereden: Afyon
| | 400 mhz ram i 266 olarak görüyo merhaba arkadaşlar. benim asus p4 p800x anakartım var. (işlemcim p4 2.0 fsb 400) ben yeni bir 512 400mhz ram aldım ve anakarta taktığımda onu 266mhz olarak görüyo  aslında taktığım tüm ramlari 266 olarak görüyo. board un kullanma kılavuzunda işlemci fsb 800 ise ram i 400 mhz çalıştırırım yazıyo. (tabi yanlış anlamadıysam) gerçektten böyle bir şey var mı yoksa sorunum sadece bir bios sorunumu. (biosa baktım ama hiç bir ayar yok  )  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  |
En son tyler35 tarafından düzenlendi: 31-01-06 saat 12:26 | 
31-01-06, 20:47
|  | V.I.Member | | Katılım tarihi: 10.12.05 Nereden: Samsun
| | anakartının modeli nedir acaba.
belki de ddr 266 desteklidir veya ram lerinden biri 266 mhz ise diğerleri de zaten 266 mhz olarak çalışır. | 
31-01-06, 20:55
| | anakartımın modeli yukarıda da söylediğim gibi asus p4p800 x ( intel 865 chipset var üzerinde) hayır taktığım ramler 400 mhz 266 mhz ram takmıyorum. ama arkadaşımda 333 mhz bi ram vardı onuda takıyorum onuda 266 olarak görüyo   |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | | 
31-01-06, 20:59
|  | V.I.Member | | Katılım tarihi: 10.12.05 Nereden: Samsun
| | farketmemişim
o anakart ddr 400 desteklidir muhakkak. ozaman biosta ram frekanslarını ayarlayacağın bir yer olmalı. orada 266mhz ye ayarlanmış olmasın, iyice bir karıştır biosu. | 
03-02-06, 12:24
| | bios taki ayarlara baktım ama ram ın mhz ini değiştirebileceğim bir yer yok  ya da ben beceremedim  ama sadece ram in kaç mb olduğu yazıyo mhz ile ilgili bir bölüm yok.. | 
04-02-06, 03:58
|  | Silver Member | | Katılım tarihi: 06.08.04 Nereden: Ankara
| | Örnek verecek olursak: Benim de ana kartım 400 destekli ama 266 çalıştırıyor. Şansa bakın, RAM de 400 MHz. Ama ana kartın kullanım kılavuzunda küçük bir not var:
"400 MHz By Overclocking"
Yani 400 MHz'de çalıştırmak için overclock yapmak şart. Bunu bir keresinde denemiştim ve RAM hızı arttı.
O yüzden endişelenmeyin. Onun hızı ancak overclock ile 400 olur.
RAM'i overclock yapmak için işlemciyi de overclock yapmak gerekiyor.
Bir gün Yunanlılar, anneannemin annesinin ve diğer vatandaşlarımızın üzerine gaz dökmüşlerdi. Onları tam yakacaklarken Atatürk'ten bir telgraf geldi: "Eğer bir Türk'ün kılına bile zarar gelirse orada taşın üzerinde taş koymam." yazıyordu. Yunanlılar korktular ve yakamadılar. O yüce insanın sayesinde yaşıyorum. Bu vatandan çıkar sağlayıp tekrar bu vatana ihanet edenler şerefsizdir. | 
04-02-06, 04:37
|  | Moderator | | Katılım tarihi: 10.04.04 Nereden: on hm multi cpu
| | ddr hızı fsb hızıyla oranlılıdır
fsb(front side bus) si 800 mhz olan bir işlemci aslında 200mhz hızındadır.bu da 400mhz ddr eder.
fsb si 533 mhz olan bir işlemci aslında 133 mhz hızındadır ve
133+33=166x2=333mhz ddr eder
fsb si 400mhz olan bir işlemci aslında 100mhz hızındadır ve 100+33=133
133x2=266mhz ddr hızına denk gelir...
yani sizin 400mhz fsb li işlemcinizin senkron çalıştığı ram hızı 266 mhz dir...anormal bir durum yok...yalnız o/c ile fsb arttırımı yaparsan ram hızı artar...yada bazı anakartlar ramı asenkron çalıştırabilirler...o zaman da ram hızını arttırabilirsin...  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  |
__________________ Alıntı: TAY-LAN tarafından iletildi.
fps olmadan iyi görüntü hiçbir işe yaramaz | ERBAA'LI"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN" | 
08-02-06, 13:53
| | Çok teşekkürler Arkadaşlar yardımlarınız çok teşekkür ederim. Overclock yapınca ram inde mhz i artıyor dediğiniz gibi. Sorunu ortadan kaldırdım. Eyvallah | |