+ Cevap Yaz
Results 1 to 9 of 9

ABIT A17 GURU MU YOKSA ASUS P4P8OO MÜ YOKSA BAŞKA BİR ŞEY Mİ??

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Anakart forumunda ABIT A17 GURU MU YOKSA ASUS P4P8OO MÜ YOKSA BAŞKA BİR ŞEY Mİ?? başlıklı konu tartışılıyor; SELAM ARKADASLAR BENDE ASUS P4V8X-X VİA CHİPSETLİ BİR ANAKART VAR. SOUNDBLASTER AUDİGY 2 ZS DE PROBLEM YAŞIYORUM AYRICA LEADTEK 6600 ...

Member fatih01 Avatar
    Katılım tarihi
    23.03.2005
    Nereden
    izmir

ABIT A17 GURU MU YOKSA ASUS P4P8OO MÜ YOKSA BAŞKA BİR ŞEY Mİ??

SELAM ARKADASLAR

BENDE ASUS P4V8X-X VİA CHİPSETLİ BİR ANAKART VAR. SOUNDBLASTER AUDİGY 2 ZS DE PROBLEM YAŞIYORUM AYRICA LEADTEK 6600 GT EKRAN KARTIMDA DA TAM PERFORMANS ALAMADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM...

RAMDE 512 DDR 400 ( DEĞİŞİK MARKA ) İŞLEMCİM 2.23 P4 533MHZ

ŞİMDİ SORUM ŞU :
    1-ABİT A17 GURU MU ALAYIM YOKSA AYNI FİYATLARDA DAHA İYİ BİR KART VAR MI
    2-ANAKARTI ALDIKTAN SONRA BENİM FARKLI BİR MARKADAN OLAN 512 DDR 400 RAM İN YANINA BİR 512 KİNGSTON DDR 400 TAKARSAM BİR PROBLEM OLURMU.
    3- ŞU AN Kİ ANAKARTIM ASUS P4V8X-X VİA VT 8237, KARTI DEĞİŞTİRMEM AKILLICAMI PERFORMANS ARTIŞI OLUR MU, YOKSA HİÇ GEREK YOK MU ?

V.I.Member
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Orange Country
    Öncelikle ben AI7 Guru kullanıyorum.
    Ve Overclock yapmak için çok uygun bir anakart.
    Sistem performans'ına gelince AI7 ile yüksek performans almak istiyorsan düşük zamanlamalara sahip belleklere ihtiyacın var.
    Yani bir başka değişle Cl 2 çalışabilen ramlere sahip olmalısın ki PAT aktif olsun ve bu sayede fazladan performans alabilesin.
    Ancak bildiğim Asus'ta Pat'i her Ram ile açmak mümkün.
    Eğer sıradan bellekler alıcaksan kesinlikle Asus al.
    Ama şunu unutma Overclock yapıcaksan Abit her zaman 1 adım önce.
    Özelliklede 200 Fsb'nin üstünde de PAT'i aktif edbilen tek AI7 var.Bu da Overclock esnasında bile PAT'i aktif olması ve bu sayede fazladan performans demek.

Member fatih01 Avatar
    Katılım tarihi
    23.03.2005
    Nereden
    izmir
    Alıntı Xeutitan tarafından iletildi.
    Öncelikle ben AI7 Guru kullanıyorum.
    Ve Overclock yapmak için çok uygun bir anakart.
    Sistem performans'ına gelince AI7 ile yüksek performans almak istiyorsan düşük zamanlamalara sahip belleklere ihtiyacın var.
    Yani bir başka değişle Cl 2 çalışabilen ramlere sahip olmalısın ki PAT aktif olsun ve bu sayede fazladan performans alabilesin.
    Ancak bildiğim Asus'ta Pat'i her Ram ile açmak mümkün.
    Eğer sıradan bellekler alıcaksan kesinlikle Asus al.
    Ama şunu unutma Overclock yapıcaksan Abit her zaman 1 adım önce.
    Özelliklede 200 Fsb'nin üstünde de PAT'i aktif edbilen tek AI7 var.Bu da Overclock esnasında bile PAT'i aktif olması ve bu sayede fazladan performans demek.
    abit te -ICH5R- diye bir şey var asus ta yok, bu bir şeyi değiştirir mi, bir sorum var sana, benim anakart değiştirme sebebim, audigy 2 zs ses kartım var , ses paneli ve eax ı açmak istediğimde reset atıyor. ( format attım, yeniden kurdum , ses onboard disable yaptım, bütün donanımlar ve bios güncel )
    anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum sen ne dersin ? anakartım asus p4v8x-x. ankartı değiştirmem sorunu çözer mi ?

V.I.Member
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Orange Country
    Alıntı fatih01 tarafından iletildi.
    abit te -ICH5R- diye bir şey var asus ta yok, bu bir şeyi değiştirir mi, bir sorum var sana, benim anakart değiştirme sebebim, audigy 2 zs ses kartım var , ses paneli ve eax ı açmak istediğimde reset atıyor. ( format attım, yeniden kurdum , ses onboard disable yaptım, bütün donanımlar ve bios güncel )
    anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum sen ne dersin ? anakartım asus p4v8x-x. ankartı değiştirmem sorunu çözer mi ?
    Asus'ta da İCH5R var.
    İCH5R dediğin şey Güney köprüsüdür.
    Sorununa gelince Anakarttan kaynaklanma olasılığı var.Anakarta taktığın PCI slotunu değiştirmekle başla işe.
    Örneğin bak AGP slotunun hemen altındaki PCI slotuna taktıysan Ses kartını kesişme olasılığı yüksek.
    Anakartında 5 Pcı filan var herhalde. Alttan 3.'ye tak. Yani ortadakine. Yada kafana göre takıl.Ama sakın AGP slotunun bir altındaki PCI'a takma.
    Onun haricinde Ses kartından bir problem olabilir. Problem derken ses kartı bozuk olabilir. Yada Overclock yaptıysan ve Anakartın PCI frekansını sabitleyemiyorsa olabilir.Bunları bir dene olmazsa daha başka çözümler üretiriz.
    Sorunun nerde olduğunu tespit etmeden de Anakart alma. Yada yine sana kalmış
    Neyse dediklerimi dene.
    Özellikle Audigy'nin takılı olduğu slotu değiştir. Slotun bozuk olma ihtimalide olabilir. Tüm PCI slotlara tak ve dene.

Member fatih01 Avatar
    Katılım tarihi
    23.03.2005
    Nereden
    izmir
    Asus'ta da İCH5R var.
    İCH5R dediğin şey Güney köprüsüdür.
    Sorununa gelince Anakarttan kaynaklanma olasılığı var.Anakarta taktığın PCI slotunu değiştirmekle başla işe.
    Örneğin bak AGP slotunun hemen altındaki PCI slotuna taktıysan Ses kartını kesişme olasılığı yüksek.
    Anakartında 5 Pcı filan var herhalde. Alttan 3.'ye tak. Yani ortadakine. Yada kafana göre takıl.Ama sakın AGP slotunun bir altındaki PCI'a takma.
    Onun haricinde Ses kartından bir problem olabilir. Problem derken ses kartı bozuk olabilir. Yada Overclock yaptıysan ve Anakartın PCI frekansını sabitleyemiyorsa olabilir.Bunları bir dene olmazsa daha başka çözümler üretiriz.
    Sorunun nerde olduğunu tespit etmeden de Anakart alma. Yada yine sana kalmış
    Neyse dediklerimi dene.
    Özellikle Audigy'nin takılı olduğu slotu değiştir. Slotun bozuk olma ihtimalide olabilir. Tüm PCI slotlara tak ve dene.
    dediklerini denedim ama olmadı.
    işin ilginç tarafı şu :
    bilgisayara format atıp donanım sürücülerini yükledikten sonra audigy kuruyorum, hiç bir sorun olmadan çalışıyor reset te atmıyor. ama bilgisayara her hangi bir program kurduğumda ( acrobat reader, media player ve win dvd gibi herhangi bir şey) o zaman problem baş gösteriyor. eax panelinine veya equalizer basınca tak diye reset atıyor. işte işin garip tarafı bu ya... öneceden reset atmatan bilgisayar herhangi bir program yükleyince ses panelinin bazı özelliklerini kullanmaya başlayınsa reset atıyor.
    ses kartı bozuk olsa, ilk baştada reset atması lazım, ama mis gibi çalışıyor.
    SEN BU İŞİ ÇÖZEBİLDİN Mİ DOSTUM .... ???

V.I.Member
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Orange Country
    Alıntı fatih01 tarafından iletildi.
    dediklerini denedim ama olmadı.
    işin ilginç tarafı şu :
    bilgisayara format atıp donanım sürücülerini yükledikten sonra audigy kuruyorum, hiç bir sorun olmadan çalışıyor reset te atmıyor. ama bilgisayara her hangi bir program kurduğumda ( acrobat reader, media player ve win dvd gibi herhangi bir şey) o zaman problem baş gösteriyor. eax panelinine veya equalizer basınca tak diye reset atıyor. işte işin garip tarafı bu ya... öneceden reset atmatan bilgisayar herhangi bir program yükleyince ses panelinin bazı özelliklerini kullanmaya başlayınsa reset atıyor.
    ses kartı bozuk olsa, ilk baştada reset atması lazım, ama mis gibi çalışıyor.
    SEN BU İŞİ ÇÖZEBİLDİN Mİ DOSTUM .... ???
    Bu sorun çok yönlü olabilir.
    Tam olduğunu kestirmek zor ama mutlaka çözülür.

- Öncelikle Anakart'ın Bios' Update'ini yapmalısın.
    - Anakartın tüm güncel sürücülerini yükle.
    - Daha sonra Audigy'nin en son sürücülerini indir yükle.

Bunları yap bir daha dene.
    Anlattıklarına göre yazılımsal bir kesişme olabilir ama Reset atmak anakart'ın sorunu gibi duruyor.
    Tam emin olmamakla birlikte Via Chipsetlerinin bu tip sorunları var.
    Audigy'yi başka bir makineye tak yeniden dene. Olursa o zaman senin anakartınla uyuşmazlık yapıyor olabilir...
    Bu durumda Anakartını değiştirmen gerekebilir. Tabi Via olmayan bir Chipset'li anakartla.
    Eğer uğraşmak istemiyorsan yapıcağın şey belli 865 Chipsetli bir anakart almak.
    Ama sorun çözülmicek birşey değildir. Bu tip sorunlar olabilir. Anakart üreticileri bios update ile sorunu çözerler.
    Tekrar söylüyorum paranı cebinden çıkarmadan Anakartına bir Bios Update'i yap.Daha sonra Via'nın İntel Platform chipsetleri için Via 4 in 1'i indir ve kur.
    Ayrıca Anakartının Asus'taki sayfasında

Ve birde sen dene ama önce sisteminin özellikleri söyle.

Son olarak
    1- Bios update nasıl yapılır bilirmisin ?
    2- Pc'nin özelliklerini yaz ona göre sana buraya bir döküman hazırliyim.
    Oke !!!

Member fatih01 Avatar
    Katılım tarihi
    23.03.2005
    Nereden
    izmir
    Bu sorun çok yönlü olabilir.
    Tam olduğunu kestirmek zor ama mutlaka çözülür.

- Öncelikle Anakart'ın Bios' Update'ini yapmalısın.
    - Anakartın tüm güncel sürücülerini yükle.
    - Daha sonra Audigy'nin en son sürücülerini indir yükle.

Bunları yap bir daha dene.
    Anlattıklarına göre yazılımsal bir kesişme olabilir ama Reset atmak anakart'ın sorunu gibi duruyor.
    Tam emin olmamakla birlikte Via Chipsetlerinin bu tip sorunları var.
    Audigy'yi başka bir makineye tak yeniden dene. Olursa o zaman senin anakartınla uyuşmazlık yapıyor olabilir...
    Bu durumda Anakartını değiştirmen gerekebilir. Tabi Via olmayan bir Chipset'li anakartla.
    Eğer uğraşmak istemiyorsan yapıcağın şey belli 865 Chipsetli bir anakart almak.
    Ama sorun çözülmicek birşey değildir. Bu tip sorunlar olabilir. Anakart üreticileri bios update ile sorunu çözerler.
    Tekrar söylüyorum paranı cebinden çıkarmadan Anakartına bir Bios Update'i yap.Daha sonra Via'nın İntel Platform chipsetleri için Via 4 in 1'i indir ve kur.
    Ayrıca Anakartının Asus'taki sayfasında

Ve birde sen dene ama önce sisteminin özellikleri söyle.

Son olarak
    1- Bios update nasıl yapılır bilirmisin ?
    2- Pc'nin özelliklerini yaz ona göre sana buraya bir döküman hazırliyim.
    Oke !!!

anakart sürücülerini ve biosu güncellediğimi önceki mesajlarımda yazmıştım..
    bilgisayarım

asus p4v8-x via chipset (8237)
    p4 2.26
    40gb seagate 7200 rmp
    512 ddr 400
    gf 4 mx 440
    soundblaster audigy 2 zs
    creative t7900
    windows xp ( service pack 2 ile de denedim )

dostum ilgilendiğin için teşekkür ederim.
    yukarda sorunu dikkatlice bir daha oku. grsuruz

V.I.Member
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Orange Country
    Anakart değiştirmek sorunu çözebilir.
    Via'nın Tipik sorunu olduğu konusunda iyice karar kılmaya başladım.
    Gerekli güncel Bios ve yazılımları kullanırken bu sorunu yaşıyorsan o zaman sorununu kaynağı anakart olabilir.
    Anakarttan ziyade Chipset olabilir.
    Görmeden birşey demek bundan sonra yanlış olur.
    Akşam ayrıntılı bir yazı hazırlayayım.

Cool Member DAYWALKER Avatar
    Katılım tarihi
    13.05.2005
    Nereden
    düzce

SEMPRON2500 YARDIIIIIIIIIIIM

YA BEYLER SEMPRON 2500 İŞLEMCİM VAR ANAKARTIM GİGABYTE 7NFRZ
    İŞLEMCİYİ ATHLON XP DİYE OKUYO (1050 Mghz) Bİ SİTEDE GÖRDÜM BİOS GÜNCELLEMESİYLE DÜZELTİLEBİLİYOMUS VARMI BOYLE BİŞEY YAPILABİLİRMİ
    ALDIGIM BİLGİSAYARCI ANAKART İŞLEMCİYİ KALDIRMIYO DİYODA

+ Cevap Yaz