Bu sayfada Donanım kategorisindeki Anakart forumunda Abit SA 6 başlıklı konu tartışılıyor; Merhaba Asus çu arkadaşlara bir sorum var cusl-2c kadar berbat bir kartı nasıl olurda savunursunuz?Bir kere kart felaket yavaş artı ...
Merhaba Asus çu arkadaşlara bir sorum var cusl-2c kadar berbat bir kartı nasıl olurda savunursunuz?Bir kere kart felaket yavaş artı ısı sensörü hepsinde hatalı bir işlemci P III 866 nasıl olurda ortalama 70 dercede çalışır açıklaması varmı? Ben size çözüm öneriyorum çözümün adı Abit formülü SA 6 bol şans problemsiz donanımlar!
baba sen git yat... sen abite devam biz memnunuz asus'tan 70 derecede olsa bizim. biz bakmıyoz ısı göstergesine eminiz boardan abit gibi salaklıklar yapmıyor en azından
Merhablar arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum ki bir kartı ilk gördüğünde pat diye yavaş diyemezsin bunun bios güncellemesi vardır , sürücülerinin güncellenmesi falan vardır eğer bunlar yapılmadı ise tabii ki bu kart bu işlemlerin tam olarak yapıldığı karta göre yavaştır . Isı konusuna gelince bir kere bu konuda Asus `un diğer üreticilere bile güveni yok ki ısı denetleyici yongayı kendisi yapıp anakartın üstüne çakıyor güzel bir özellik ve bugüne kadar yamuğunu görmedin çünkü kendimin de ayrıyeen bir adet ısı sensörüm var değerler birbirini kesinlike tutyor ikincisi SA6 yı övmüşsü hsdi övdüğün kart sa6r olsa bir demiyeceğim ama sa6 olunca biraz komik oluyor . Nedeni ise çok basit Abir hiç kendini overclock çu diye lanse etmesin nedeni ise kendi yaşadığım deneyim elan vita fan kullananlar bilirler
fanın altında yani tabanda iki tane ayak vardır ve ben aldığım sa6r ye işlemciyi taktıktan sonra ayakları yerine oturmamışım ve bunun sonucunda anakart yüksek ısıları gösteriyor doğal yaklaşık 80 derece ve bir kaçsaniyelik bu olayda işlemci bile zarar görmedi ama anakarttaki devreler yandı evet isteyen gelip deneyebiliraynı yanlış fan takma elimdeki asus ta 2 kere oldu banamısın demedi hiçibir problem yok ve bnuları söyleyen kişi sa6r kullanmış ona para verip mağdur olmuş bir insan yani taraf tutmuyor ve başımdan geçenleri yazıyorum siz kendi kartınızla mutluysanız başkalrının iyi kartlarınıda kötülemeyin lütfe kullanan deneyen insanlar var SONRA BR ÖRNEK DAHA TÜRKİYENİN EN İYİ TEST EDİTÖRLERİNDEN BİRİ OLAN SAYIN NİSO LEVİTASIN BİR TESTTE DEDİĞİ GİBİ AYNI ÇİPE SAHİP EN KALİTELİ KARTLA EN KALİTESİZ ARASINDA PERFORMANS FARKI % 3 - 4`Ü GEÇMEZ
1997 de ABIT BX-6 ilk çıktığı zaman almıştım piyasanın en iyi board u bx-6 dı o zamanlar..
Sonra be-6 aldım ve çakışma problemleri yüzünden sattım ve be-6II aldım..
be-6II modeli bence ABIT firmasının gelmiş geçmiş en büyük hatası oldu.
be-6II modelinden sonra gigabyte BX2000+ aldım.
bx 2000 de hiç sorun yaşamadım ama onuda sattım.
ve en son upgrade olayından sonra ASUS CUSL2-C modelini aldım..
$u an ASUS kullanıyorum 1000 mhz PIII işlemcim var..
ISI olayı benim başıma gelmedi.
i$lemcimin üzerinde kendi orjinal fanı var.
Yani ABIT in hemen hemen bütün modellerini kullandım..
Güzel board ( İDİ Bİ ZAMANLAR ) diyorum sadece
Yazının uzunluğu için kusura bakmayın
Gaza geldim :P
Arkadaşım bende celeron 800 var 100 mhz bus lı 125 ypıyorum aynen 1ghz canavar gibi aynısını senin müthiş asusunla yapınca (en güncel bios ile) agp yi 2x e indiriyo müthiş asus! Ayrıca gördüğümm en kötü bios!Ve tanıdığım (fanatik olmayan) herkes abit e geçiyo!Sen istersen biraz daha düşün!
Benim 5 senelik bilgisayar hayatımda tam12 board değiştirdim ve bunların içinde en berbat tecrubeleri abit'lerle yaşadım. Ben cusl2-c kullandım şu anda cusl2 kullanıyorun işlemcim celeron 850 ve ısı maxsimum 50 derece oluyor. doğru bazı bios güncellemelerinde yanlışlık olabilir fakat gülü seven dikenine katlanır. Sen bir ABİT yanlısı olmalısın...
Son olarak ne diyim; KEDİ UZANAMADIĞI CİĞERE PİS DERMİŞ...
Arkadaşlar ben hala sözümün arkasındayım bakın abitçileri dediği boardun raid ile gelen boardunu kullandım ve başımdan geçen tecrübeyi anlatıyorum ben o anakartta (sa6r ) hayran olduğum için aldım bir yığın editör overclock canavarı dedi onun için aldım yani ben ilk gördüüğm hata ile kimseyi suçlamam araştırırım sorarım ve bu yaptığım araştırma falan değil birebir basıp paraayı aldığım ürün ben taraflı değilim eğer taraflı olsaydım Asus boardu bırakıp abit almazdım ama bir önceki mesajda belirttiğim olaylar başıma geldim . İkincisi daha bir hafta önce kuzenimden ödünç alıp bir haftadan beri cusl2 c yi kullanıyorum ve elimdeki celeron 6oo üde 112 fsb ile 1008 mhzde çalıştırıyorum ben palavra atmıyorum yaşadıklarımı yazıyorum Ağzımdan bugüne kadar abit bu işi bilmiyor diye bir şey çıkmadı ama midnight men arkadaşım senelerin asus unu bir kelime çöpe atabiliyor eğer burada abit in aptallıkarı ile asus a karşılaştırack olursak sana bir yağın abit boardlarda meydana gelen salaklıkları sayarım ve abithatalarda başı çeker ben kullandığımı para verip canımın yandığı ürünü örnek veriyorum kullandım diyorum sen bana hala agp 2x e iniyor diyorsun gel benim şu an kullandığım boardu istersen senin işlemcini de getir agp 2x indirde göreyim var mı böyle asılsız bir suçlama lütfen bir yığın editörün Asus un EVET İDDİA İLE SÖYLÜYORUM DÜNYANIN EN İYİ VE EN STABİL BOARDLARINI ÜRETTİĞİ KONUSUNDA HEM FİKİRKEN SEN NELERDEN BAHSEDİYORSUN ÇOK KÖTÜ YANİ BİR ÜRÜNÜ BÖYLE ASABİLMEK KOLAY MI ? Ayıp mid night men arkadaşım senin board una kötü diyen bir kişi olmadı ama sen aldın güzelim boardun biosundan girip agp sinden çıktın Bir kere bios konusuna gelince en rahat özellikle rahatı çiziyorum ve güzel ayarların award medallion bios olduğunu pc magazine dergiside yazmıştır bu arada Türkiye `nin bwnce en iyi en dobra editörü olan Niso Levitasın kurduğu örnek sistemin de temelini Asus CUSL2 oluşturu bak ben kanıt sunuyorum isterseniz siz sayıyıda söylerim lütfen size boardunuz çok stabil olabilir ama fanatiklik yapıp Asus dandik board üretir Abit gibisi yok demek tüm dünyadaki editörlerin görşünü bir yana atmaktır Israrla söylüyorum inanacağım bir kanıt gösterin Abit fanatikleri
Merhaba..
Asus cusl2 modelinin bios ayarlarını beceremiyosan sana direk SALAK demek zorundayım..
En kolay ve en gelişmiş bios sistemini kullanıyolar.
Arkadaşlar kullandığınız ürünü istediğiniz gibi övün ama başka ürünlere laf atmadan önce biraz düşünün..
BUNCA ASUS KULLANANIN BİR BİLDİĞİ VAR !!!!
( eheh turkcell reklamı gibi oldu )
Bilgisayarımdaki asus ürünleri sayayım..
* Asus cusl2-c board
* Asus T-5 Kasa
* Asus V7100 32 mb gf mx
* Asus 50X cd room
Kalite için herzaman para vermeye değer...
Yanıt:Abit SA 6 Bırakın DalGayı Bana Göre Bilgisayar Parçası Üreten Firmaları Helel Helel Türk İnsan
Bırakın DalGayı Bana Göre Bilgisayar Parçası Üreten Firmaları Helel Helel Türk İnsanın olarak eleştirmememize Hiç Hakkımız YOooooooKkkkkkk Bir kere biz neyi doğru dürüst üretebiliyoruz ki ; ?! (SAdece Teknoloji Adı Altında) Biz daha Bir En kolay olan Cd Rom' u Bile yapamıyoruz Ha bide Cdrom devride kapanalı 2 yıl oldu.... daha Siz Neyi Eleştirmek hakkı tanıyorsunuz Kendinize
+ Asus Gelince Ona bişey Diğenin Ağzının Burnun yamuturm ona göre Asus dünyanın en hızlı kartlarının üreten firma onun çıkardığı bütün ürünlere saygı duyulması gerek onların sayesinde Bilgisayarı yeniden öğrenmeye çalışıyoruz ben 10 yıldır bilgisayar kullanıyorum ve hale bişeyler öğreniyorum bilgiayardaki bütün kartlar asus damgası içerir Ve Çok Memnumum...
Abit fanatiği diilim sadece overclock meraklısıyım!Overclock a meraklı olduğumdandır -ki bunu en iyi yapann board u alırım abit,msi gibi!Zaten overclock yapmıcaksam gigabyte alırım ne işim var asus la!Siz fanatik olmayı bırakın ve akılcı olun pozitif düşünce kazanır işlemeyen ler paslanır! Abiti inceleyin biraz işlemci yanındaki kondanstörlere dikkatli bakın en büyük soğutucuyu abite takabilirsiniz! Golden orb soğutucu alıp deneyin bakalım asusa oluyormu biraz rekabeti sevin rekabetsiz ortam yoktur tıpkı hayatın kendisi gibi güçlü olan kazanır! Siz şu an kaybedenlerdensiniz belki bidahaki sefere!
Bak mdnight arkadaşım sen bana hala Abitin overclock dehası olduğunu söylüyorsun bende bu overclock yüzünden anakart üzerindeki devreleri yaktığımı ve şu an çöplükte olduğunu canımın , paramın yandığını söylüyorum aynı zorlamayı ASUS ta yaptım diyorum banamısın demedi BAK ÖZELLİKLE BAŞIMDAN GEÇEN OLAYI BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM LÜTFEN İNANMIYORSAN GİDERSİN BUNU HWSTATION UN EDİTÖRÜ ÖZKAN ERDEN `E BİREBİR TEYİT ETTİRİRSİN BAK ELİMDE ELAN VİTAL FAN VAR VE ABİT SA6R Yİ ALDIM SIRF OVERCLOCK U ABİTTE BU KADAR ÖVDÜKLERİ İÇİN . EVET BELKİ BİR KULLANICI HATASI AMA ELAN VİTALİN ALTINDA AYAKLAR VARDIR . BU AYAKLARI HATALI YERLEŞTİRDİM VE ANAKART ALARM VERİNCE KAPATIP HEMEN AÇTIM BİR BAKTIM ANAKART UÇMUŞ VE ÇİZGİ ELEKTRONİK TE DEVRELER YANMIŞ DEDİ 15 $ CUK OTURDU VE EVET BELKİ SALAKLIK AMA ASUS TADA TEKRARLADIM VE ASUS LA UZUN BİR SÜRE ANAKART BAĞARDI AMA EVET TIK AMA TIK DEMEDİ VE ŞUAN KÜTÜR KÜTÜR ÇALIŞIYOR VE MİDNİGHT ARKADAŞIM SEN BANA HALA FANATİKLİKTEN POZİTİF DÜŞÜNCEDEN BAHSEDİYORSUN AÇIKÇASI SEN BİZİMLE ALAY EDİYORSUN KAFA BULUYORSUN AYIPTIR ASIL SEN AT GÖZLÜKLERİ TAKMIŞSIN VE NE OLUP BİTTİĞİNİ ARAŞTIRMADAN BANA I/O VOLTAJI BİLE OLAYAN BİR ANAKARTI BİR OVERCLOCK KARTI DİYE YUTTRMAYA ÇALIŞIYORSUN BAK BİLMİYEN KULLANMAYAN İNANIR AMA BEN SATIN ALDIĞIM BOARD U SEN BANA OLYAN ŞEYLERLE ANLATIYORSUN BAK BEN SENELERDEN BERİ OVERCLOCK YAPIYORUM VE YAPACAĞIM BANA FAN TARİF ETME TÜRKİYEYE O SENİN DEDİĞİN ORB TİPİ FANLARI İLK MAVİ BİLGİSAYAR GETİRMİŞTİ VE İLK ALANLARDAN BİRİ BENİM VE TÜRKİYEDE OLUPTA KULLANMADIĞIM KALİTELİ FAN KALMADI LÜTFEN TAMAM BİRŞEYLE İDDİA EDİYORSUN PEKİ BEN NASIL TAKIYORUM BU FANI YANİ LÜTFEN GERÇEKÇİ OL BEN O FANI SÜS DİYEMİ ALDIMYA AYIPYA SEN HERKESLE MAKARA GEÇİYORSUN PEKİ AL SANA BİR ÖRNEK SEN ORB TİPİ FANI ABİTKT7A-R TAK BİR TANE DE SANA BEN ABİT ALACAĞIM BU KADAR AYIP OLMAZ SENİN YAPTIĞIN FİZİKTEKİ NEWTON UN KANUNLARINI REDDETMEK GİBİ BİR ŞEY
Arkadaşlar bu sefer çok kafam bozuldu pızitik düşünceden realist olmak sözlerinden falan ve çok dolduydum bir güzel raharladım kusura bakmayın ama bir değil iki değil ben yaptıklarımı ispatlıyorum adam hiç olmayan şeyleri bana söylüyor yani resmen midnight yüzünden kudurasım geldi adam bizle alay ediyor.
Bakın kafamı bozmayın benim adam gibi konuşun şurda iddialarınızı dinledim tamam ama yok ağız burun dağıtırım yok sinirlerim bozuldu gibi ağızlar yapmayın bana insan olun ben sizin şahsınıza bişey söylemiyorum bukadar kabalığa gerek yok asıl fanatik sizsiniz!
arkadaslar bosuna tartısıyorsunuz
abitte kullandım asus ta
be6-ıı,p2bf...
bu ıkı kartta cok guseldı ve cok saglam oc potansiyelleri vardı...
suanda a7v133 kullanıyorum takdır edersınızkı suanda amd ler ıcın en ıyı anakart asus un cok saglam bır yerı ne yazıkki abitten daha iyi......