bilgisayar işlemciyi 1100 olarak görüyor. Ayrıca bende eskiden cel1000 vardı. Onu çıkarıp hiç format atmadan bunu taktım. Win98 açılmıyor daha doğrusu açılıyor sanırım ama görüntü gelmiyor. Güvenli kipte açılıyor ekran ayarlarını 16 renk 640*480 yapip açtığın zaman açılıyor. Şimdi bilgisayara format atıcam o düzelir inşallah ama işlemciyi veya diğer ayarları yapmam gerek. Teşekürler.
herşeyi hallettim saolun fakat ufak bir sorun daha var. bilgisayar açıldığında
pres <ctrl+s> or F4 to enter Raid Utility
diye birşey çıkıyor ve bir süre bekledikten sonra geçiyo ama bilgisayarın açılma hızını yavaşlatıyo onu iptal edebilirmiyim. Saolun
Kasayı açıp boardun üzerindeki bios pilini bul..Boardu işlemci soketi yukarı gelecek şekilde dik tuttuğunda pilin sağında kalan bir jumper var o reset jumperı ona dokunmayacaksın ....Pilin sağ alt köşesindeki jumper.1-2 üzerine takılı duruyordur onu çıkartıp 2-3 üzerine getir.
Sil 3112A SATA Raid Bios Version 4.2.49
Press (ctrl + s) or F4 enter RAİD utility
uyarısı veriyor. ardından F4 basdığımda devam etmem için beni uyarıyo bios tan bi çok şey açıp kapattım ama bi türlü çözemedim olayı yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekür ederim.
bunu nasıl kaldırabilirim ordan ?
(ayrıca yabancı kaynaklarda bir sürü cvp var bu konuya ama türkçe bi şey yok. o yüzden bundan sonra başına gelecek arkadaşlar için de ayrıntılı şekilde yazdım cvp da gelirse mükemmel olacak )
volcano2K
arkadaşım sen açıklamışsın ama ben tam olarak anlamayadım. kusura bakma
necip keskin