+ Cevap Yaz
Results 1 to 7 of 7

acil yardim anakart ayarlari

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Anakart forumunda acil yardim anakart ayarlari başlıklı konu tartışılıyor; Sonunda bilgisayarımı upgrade ettim fakat ayarlarını yapamıyorum yardım anakart: asus a7n8x deluxe işlemci : AMD AtlonXP 2500 333 mhz ram: ...

Member Pulp Avatar
    Katılım tarihi
    23.08.2003
    Nereden
    İstanbul

acil yardim anakart ayarlari

Sonunda bilgisayarımı upgrade ettim fakat ayarlarını yapamıyorum yardım

anakart: asus a7n8x deluxe
    işlemci : AMD AtlonXP 2500 333 mhz
    ram: Twinmos 256 MB 400 MHZ

bilgisayar işlemciyi 1100 olarak görüyor. Ayrıca bende eskiden cel1000 vardı. Onu çıkarıp hiç format atmadan bunu taktım. Win98 açılmıyor daha doğrusu açılıyor sanırım ama görüntü gelmiyor. Güvenli kipte açılıyor ekran ayarlarını 16 renk 640*480 yapip açtığın zaman açılıyor. Şimdi bilgisayara format atıcam o düzelir inşallah ama işlemciyi veya diğer ayarları yapmam gerek. Teşekürler.

Member Pulp Avatar
    Katılım tarihi
    23.08.2003
    Nereden
    İstanbul

oldu

ben hallettim gerek kalmadi

¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯ volcano2K Avatar
    Katılım tarihi
    04.07.2002
    Nereden
    Ataşehir/İstanbul
    Ayrıca bende eskiden cel1000 vardı. Onu çıkarıp hiç format atmadan bunu taktım.
    Nasıl ya??Ne chipset driverı kalmış ne irq...Tabiki format atıp çözmüşsündür..

Biostan kullanmadığın: Lan,SATA Raid, Modem ayarlarını disable yap bide..
    ----VE BU KONUYLA İLGİLİ BAŞKA DA BİŞEY SÖYLEMEM! (FORREST GUMP)----

Member Pulp Avatar
    Katılım tarihi
    23.08.2003
    Nereden
    İstanbul

oldu ama ufak bir sey daha

herşeyi hallettim saolun fakat ufak bir sorun daha var. bilgisayar açıldığında
    pres <ctrl+s> or F4 to enter Raid Utility
    diye birşey çıkıyor ve bir süre bekledikten sonra geçiyo ama bilgisayarın açılma hızını yavaşlatıyo onu iptal edebilirmiyim. Saolun

¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯ volcano2K Avatar
    Katılım tarihi
    04.07.2002
    Nereden
    Ataşehir/İstanbul
    Kasayı açıp boardun üzerindeki bios pilini bul..Boardu işlemci soketi yukarı gelecek şekilde dik tuttuğunda pilin sağında kalan bir jumper var o reset jumperı ona dokunmayacaksın ....Pilin sağ alt köşesindeki jumper.1-2 üzerine takılı duruyordur onu çıkartıp 2-3 üzerine getir.

New Member
    Katılım tarihi
    27.01.2009

Ynt: acil yardim anakart ayarlari

ARKADAŞLAR AYNI SORUN BENDE DE VAR !!!

çok canımı sıkıyo bu şey benim

pc yi açarken ekran kartnı okuduktan sonra

Sil 3112A SATA Raid Bios Version 4.2.49
    Press (ctrl + s) or F4 enter RAİD utility

uyarısı veriyor. ardından F4 basdığımda devam etmem için beni uyarıyo bios tan bi çok şey açıp kapattım ama bi türlü çözemedim olayı yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekür ederim.

bunu nasıl kaldırabilirim ordan ?

(ayrıca yabancı kaynaklarda bir sürü cvp var bu konuya ama türkçe bi şey yok. o yüzden bundan sonra başına gelecek arkadaşlar için de ayrıntılı şekilde yazdım cvp da gelirse mükemmel olacak )

volcano2K
    arkadaşım sen açıklamışsın ama ben tam olarak anlamayadım. kusura bakma
    necip keskin

New Member
    Katılım tarihi
    27.01.2009

Ynt: acil yardim anakart ayarlari

arkadaslar ben sorunumu cozdum yardımcı olabılecek arkadslara tesekur ederım anlatayım hemen nasıl yaptıgımı foruma bı katkım olsun ....

bıos ayarlarından sata hdd yı ıde raıd ve manual olan 3 bolum var onu ıde yaptım cozuldu baya ugrastım amaa neyse ıı aksamlr

+ Cevap Yaz

Reklam

Reklam 2
Reklam 3