Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

açılışta donma asus M3A

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında açılışta donma asus M3A başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "evet ben de güç kaynağından sühelendim ama.baska güç kaynağıylada resetleme yapmış tek.serviste. ama yinede güç kaynağı yetersiz olabilir tabi bu ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #26 (permalink)  
Eski 30-12-07, 12:21
mauser1 mauser1 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 29.12.07
Ynt: açılışta donma asus M3A

evet ben de güç kaynağından sühelendim ama.baska güç kaynağıylada resetleme yapmış tek.serviste. ama yinede güç kaynağı yetersiz olabilir tabi bu da bir ihtimal.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #27 (permalink)  
Eski 01-01-08, 20:37
faşuk faşuk çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 23.10.06
Nereden: SİNOP

Arkadaşlar Sorunun Kaynağı Ethernet çipseti. Eğer Bios Tan Etherneti Kapatırsanız Sorun Tamamen çözülüyor. Bu Konuyu çizgi Elektronikle Görüştüm Onlarda Sorunu Kabul Ediyor. Benim Bilgisayarı Istediler Onlara Göndereceğim. Asus Merkezle Görüşüp Sorunu çözmeye çalışacaklar.
Ilk Defa Asus Anakart Aldım Pişman Oldu. Fakat Bunun Dışında Sorun Yok. Sorun Biosun Güncellenmesiyle çözülecek Gibi. Asusun Sitesini Takip Edin Güncel Bios çıkınca Güncelleyin.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #28 (permalink)  
Eski 02-01-08, 11:16
Frost32 Avatar
Frost32 Frost32 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 31.12.07

arkadaslar M3A32 deluxe anakart aldım ve hiç bir sorun yaşamıyorum daha 1 hafta oldu
Alıntı yaparak cevap ver
  #29 (permalink)  
Eski 04-01-08, 10:12
KneeDeep Avatar
KneeDeep KneeDeep çevrim dışı
Cool Member
KneeDeep's Computer

Katılım tarihi: 09.09.05

Alıntı:
Frost32 tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaslar M3A32 deluxe anakart aldım ve hiç bir sorun yaşamıyorum daha 1 hafta oldu
Dostum arkadaşların tartıştığı kart senin kullandığın model değil.

Bende m3a almak istiyordum ama üzüldüm duyunca problemi, eğer bu kartın muadili ve her açıdan güvenebileceğiniz (özellikle oc performansı adına) bir tek "Biostar TF560 A2+" adlı anakart mevcut, herkese öneririm.
Music gets the best of me
Alıntı yaparak cevap ver
  #30 (permalink)  
Eski 04-01-08, 21:40
cobanRD cobanRD çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 04.01.08
Ynt: Cevap: açılışta donma asus M3A

hocam, ben de aynı sorunu yaşıyorum.
sistemim
AMD 5600+
Asus M3A
twinmos 2x 1GB Ram
saphire HD3850
250GB Seagette
Coolmaster kasa 380 W PSU

yöntemini deneyeceğim, inşallah çözülür.

Bir sorum daha var:

bilgisayar uyku moduna geçince uyandıramıyorum. hiçbir tuş kombinasyonu fayda etmedi. restart yapmak gerekiyor. bir de kasanın kapama düğmesinden sadece reset atıyo tam kapatmıyor.

Neden acaba? nasıl çözülür? teşekkürler...
Alıntı yaparak cevap ver
  #31 (permalink)  
Eski 04-01-08, 22:01
ragor_ali ragor_ali çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 21.12.07
Ynt: Cevap: açılışta donma asus M3A

Alıntı:
cobanRD tarafından iletildi. Mesajı göster
hocam, ben de aynı sorunu yaşıyorum.
sistemim
AMD 5600+
Asus M3A
twinmos 2x 1GB Ram
saphire HD3850
250GB Seagette
Coolmaster kasa 380 W PSU

yöntemini deneyeceğim, inşallah çözülür.

Bir sorum daha var:

bilgisayar uyku moduna geçince uyandıramıyorum. hiçbir tuş kombinasyonu fayda etmedi. restart yapmak gerekiyor. bir de kasanın kapama düğmesinden sadece reset atıyo tam kapatmıyor.

Neden acaba? nasıl çözülür? teşekkürler...
Siz anakartınıza Reset ve Power Switch bağlantılarını yanlış bağlamışsınız anakartınızdaki baplantıları bir kontrol edin.

Bu arada ASUS M3A için son sürüm bios update ve ethernet sürücüleri yayınlandı. Artık kanımca kimse bu anakart ile sorun yaşamayacaktır. aşağıdaki adresten son sürüm bios ve ethernet sürücülerini indirin ve bilgisayarınızı güncelleyin.

ASUSTeK Computer Inc.-Support-
Alıntı yaparak cevap ver
  #32 (permalink)  
Eski 06-01-08, 01:10
leonadies leonadies çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 09.12.07
Nereden: ankara
Cevap: açılışta donma asus M3A

herkes magdur ya asus nası böle bi hata yaptı anlamak mümkün değil.ya bide bizim millet neden form sitelerine bakmadan anakart seçimi yapar anlamam.iki arkadş başka yerde bu konuyu açmıştı buraya davet ettim burdan devam etsinler..
bi toplu iğne bile alcaksan forma bakcan hocam
Alıntı yaparak cevap ver
  #33 (permalink)  
Eski 06-01-08, 01:13
Rookie Member

Cevap: Ynt: açılışta donma asus M3A

Alıntı:
ragor_ali tarafından iletildi. Mesajı göster
psu'nuzun 420 watt gücümü var. belki kullandığınız 8800 gt ekran kartını m3a'nın pci express 2.0 slotuna taktığınızda ekran kartı daha fazla enerji yüküne ihtiyaç duydu ve güç kaynağınız yeterli gelmedi. resetleme gibi sorunlar genellikle güç kaynağı ile alakalıdır.

hocam sen 8800 gt nin üzerine bak bakalım en az kaç watt psu istiyo.bu çok önemlidir..anlamayan biri sattı ise uygun bi psu alman lazım.. bende hd 2600 xt var en az 550 watt istiyo sennki benden daha ii eminm daha yuksej bişi istiyodur
Alıntı yaparak cevap ver
  #34 (permalink)  
Eski 06-01-08, 12:10
New Member

sorun çzüldü . Sebep PSU (Güç Kaynağı)!!! 470W thermaltake aldım şimdi rahat sistem. Hatta crysis de bile donma reset falan yok.
Ethernet kartı problemi devam ediyor. şimdi bios driveri update edicem inşallah düzelir.
Yardım eden herkese teşekkür ederim.
Saygılar.
Alıntı yaparak cevap ver
  #35 (permalink)  
Eski 07-01-08, 03:55
hsn.pek Avatar
hsn.pek hsn.pek çevrim dışı
Member

Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: İSTANBUL

selam asus madurlarının arasına bende girdim aynı sorun yaşıyorum intelden amd geçiş için başlangıç yapayım dedim ve keşke yapmaz olsaydım diyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekürler
amd am2x5200
1024 ram
asus m3a
atı radeon 256 x1300
160 gb hard disk
Alıntı yaparak cevap ver
  #36 (permalink)  
Eski 07-01-08, 14:25
blaster2005 Avatar
blaster2005 blaster2005 çevrim dışı
V.I.Member
blaster2005's Computer

Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Transilvanya (İzmir)
Resimler: 13

Alıntı:
aLmorA80 tarafından iletildi. Mesajı göster
bu sorun herhangi bir çözüme ulaştımı bende bu anakarttan almayı düşünüyorum..ne dersiniz..yardımcı olursanız sevinirim....
şimdilik alma derim.başka bir anakart seç.

Alıntı:
sorun çzüldü . Sebep PSU (Güç Kaynağı)!!! 470W thermaltake aldım şimdi rahat sistem. Hatta crysis de bile donma reset falan yok.
Ethernet kartı problemi devam ediyor. şimdi bios driveri update edicem inşallah düzelir.
Yardım eden herkese teşekkür ederim.
Saygılar.
sorunun psu dan olduğuna kesinlikle eminmisin.yani bu durumda anakart yüksek wattlamı çalışıyorda psu lar yetersiz kalıyor ???
aslında bu konuda yetkili bir ağız bir açıklama yapsa çok iyi olacak.

Vurulmuş temiz alnından uzanmış yatıyor. BİR HİLAL UĞRUNA YARAB NE GÜNEŞLER BATIYOR ( *
Alıntı yaparak cevap ver
  #37 (permalink)  
Eski 08-01-08, 15:22
aslanberk Avatar
aslanberk aslanberk çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 08.01.08

arkadaşlar ben de m3a anakart aldım aynı problemi yaşadım. amd64x2 5200 işlemci asus m3a anakart, 3gb ram, 500 gb samsung hdd, asus512 mb ekran kartı vs. bu forumu takip ederek gerekli güncellemeleri yaptım sorun hallodu. şu anda açılışta donma yapmıyor. sorun muhtemelen ethernet kartından kaynaklanıyordu. emeği geçen herkese teşekkürler. pc mi nerdeeyse kırmak üzreydim
Alıntı yaparak cevap ver
  #38 (permalink)  
Eski 08-01-08, 21:39
Rookie Member

Cevap: Ynt: açılışta donma asus M3A

Alıntı:
hsn.pek tarafından iletildi. Mesajı göster
selam asus madurlarının arasına bende girdim aynı sorun yaşıyorum intelden amd geçiş için başlangıç yapayım dedim ve keşke yapmaz olsaydım diyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekürler
amd am2x5200
1024 ram
asus m3a
atı radeon 256 x1300
160 gb hard disk
hocam sanada gecmiş oldun ozaman ama sunu söyleyeyim ben amd ye gectiğin için seni kutluyorum..Amd her ne kadar 2-0 yenik durumda olsda bu zamana kadar hep intelden çok daha ucuza ve daha ii bir işlemci yapmayı başarmıştır..ben hem inteli hem amd yi tets etmiş bir insanım.inan ki intelde yaşadığım sorunları amd de hiç yaşamadım..intelde sistemi mi belki 500 kez resetlemişimdir ama amd yi alalı 1 sene oluyo daha bir kez reset attığımı bilmiyorum..bu manada amd mükemmel tercih..her ne kadar intel deselrde bence öle değil..(ama dediğim gibi amd 2-0 yenik şu anda işlemci konusunda biraz geriden geliyo yeni işlemci çı8kartmalrı ama beklemeye değer derimmmm
sende sorunu burda yazılanlardan halletmey bak benm karrt servisten gel,ince düzelmemişse bende bunları yapacam..umarım moderatörler bu sayfayı kitlerler de bir çok insanımız faydalanır..Bilirsiniz biz araştırmdan alıyoz her şeyii..bnu gidişle daha çok m3a alan çıkacakkk gibiiii
Alıntı yaparak cevap ver
  #39 (permalink)  
Eski 09-01-08, 16:19
New Member

Alıntı:
blaster2005 tarafından iletildi.