Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

açılışta donma asus M3A

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında açılışta donma asus M3A başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Direkt son ethernet sürücülerini kurdum, açılışta donma sorunu yok. Benim sorunum işlemcimin aşırı ısınması ve bilgisayarın kapanması. Sistemim; Amd 6000 ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 23-01-08, 00:36   #51 (permalink)
PcManiac
Member

PcManiac Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.12.06
Nereden: İstanbul
Ynt: açılışta donma asus M3A

Direkt son ethernet sürücülerini kurdum, açılışta donma sorunu yok.
Benim sorunum işlemcimin aşırı ısınması ve bilgisayarın kapanması. Sistemim;
Amd 6000
Asus M3A
1 gb 667 ram
7900GS Extreme
2 sabitdisk
420w gerçek psu.
İşlemcimi 3000 mhz den 2600'e düşürdüm sorun devam ediyor. Sistem bileşenleri için 420w yeterli olması lazım.
İşlemcinin aşırı ısınmasıyla güç kaynağının yetersiz olması arasında bağlantı var mıdır?
Aşağıda gerçekten 500w öneriyor anladığım kadarıyla hatta 600w. O zaman bu anakart çok güç çekiyor sebebi de ATX 12v Specification 2.0 yazılana göre...

En son PcManiac tarafından düzenlendi: 23-01-08 saat 00:48
PcManiac çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-01-08, 22:50   #52 (permalink)
osman999
New Member

Katılım tarihi: 19.08.07
Nereden: istanbul

Arkadaşlar çizgi elektronikten bugün bir teknik servis elemanıyla görüştüm.Asus m3a nın amd 6000 ı desteklemedğini (veya sorunlu olduğunu)söyledi gerçi ben 4800 kullanıcam. Bu anakartın sorunlu olup olmadığını sordum. Bir sorunu olmadığını söyledi. Asus kasa ile (350w) kullanabileceğimi ve sorun çıkmayacağını söyledi. İnatla bu anakartı alacağım. İlgilenen arkadaşlara duyurulur.
osman999 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-01-08, 23:39   #53 (permalink)
PcManiac
Member

PcManiac Avatar

Bilgisayarım

Sorunu kısmen çözdüm sanırım. Önce eski bios sürümüne (0301) döndüm ve ısı yaklaşık 5 C düştü ama sorun devam ediyordu ancak 2400 Mhz'de stabil idi. Biosun voltajı fazla verdiği düşüncesiyle vcore'u 1.40'dan 1.30'a kadar düşürdüm ve şu an sıcaklıklar normal gözüküyor. Masaüstünde 32 C, iki dakikalık Everest kararlılık testinde sorunsuz olarak 49 dereceye kadar çıktı. Bir süre sonra sorun çıkmazsa voltajı daha da düşürücem. Bu konuda Asus'a da e-posta attım. Sanırım yeni bios güncellemesiyle sorun çözülür.
PcManiac çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-01-08, 16:48   #54 (permalink)
ulas 0305
Rookie Member

Katılım tarihi: 04.01.08
Nereden: eskişehir

ciddimisin çizginin böyle bişey söylediğinde kardeşim o zaman amd 6000 i desteklemiyorsa niye o kadar reklam yaptı bu adamlar phenomu bile destekliyor diyenler bunlar değilmiydi arkadaşlar ben şuanda amd 6000 ve m3a yı beraber kullanıyorum önce çok büyük bir sorunum vardı ekrana hiç görüntü gelmiyordu çizgiye gönderdim sistemi bana biosu güncelledik birsorun olmıyacak dediler ama makina bu sefer açılışta donma yaptı ben ikincidefa bios güncelledim ve harika uçuyor makina ekran açılana kadar sistem açılıyor şuanda okadar hızlı amd 6000 alcak arkadaşlar merak etmesin işlemci anakart uyumsuzluğu yok şuanda hıı tabi sonra değişirmi bilemem ama ben şuan çok memnunum.

En son ulas 0305 tarafından düzenlendi: 25-01-08 saat 16:50 Sebep: hata
ulas 0305 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-01-08, 02:29   #55 (permalink)
SPHENIX
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.08

benim memnuniyetsizligim devam etmekte.. hatta demin bile yasadim artk bilgisayarı kapatmaya bile korkuyorum. sürekli sistemi göcertiyor bıktm artk. yeni anakart almak farz oldu artk
SPHENIX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-01-08, 17:49   #56 (permalink)
mavro33
Rookie Member

mavro33 Avatar

Katılım tarihi: 23.01.08
Nereden: Ankara

Asus M2AVM amd 690G sok940 AM2 sizce nasıl acaba tüm bu sorunlara cevap olabilirmi?
mavro33 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-01-08, 13:08   #57 (permalink)
PcManiac
Member

PcManiac Avatar

Bilgisayarım

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/...3A/M3A0601.zip
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/...3A/M3A0601.zip
http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/mb/...3A/M3A0601.zip
Yeni beta bios çıkmış ama açıklamasını göremedim.

Anakartla sorunu devam edenler bence bir an önce aldıkları yere götürüp değiştirsinler. Biostar ve Gigabyte'ın AMD770 chipsetli anakartları gelmiş. İmkanınız varsa bunlarla değiştirebilirsiniz ya da başka bir chipsetle.

Ben şu an AMD 6000 işlemcimi 1.20 volt, 30 derecede sorunsuz kullanıyorum. Yeni biosu denediğimde işlemcimin sıcaklığı 55-60 lara çıktı, ben de ilk biosa (0301) geri döndüm. Sanırım benim 6000, 90nm olanlardan çıktı.

En son PcManiac tarafından düzenlendi: 28-01-08 saat 13:20
PcManiac çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-01-08, 13:15   #58 (permalink)
PcManiac
Member

PcManiac Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
mavro33 tarafından iletildi. Mesajı göster
Asus M2AVM amd 690G sok940 AM2 sizce nasıl acaba tüm bu sorunlara cevap olabilirmi?
Biostar TA690G kullananlar oldukça memnun. Bir şikayet duymadım. Dezavantajı phenomları (tam) desteklememesi.
PcManiac çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-08, 06:21   #59 (permalink)
SPHENIX
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.08

Alıntı:
PcManiac tarafından iletildi. Mesajı göster
http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/...3A/M3A0601.zip
http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/...3A/M3A0601.zip
http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/mb/...3A/M3A0601.zip
Yeni beta bios çıkmış ama açıklamasını göremedim.

Anakartla sorunu devam edenler bence bir an önce aldıkları yere götürüp değiştirsinler. Biostar ve Gigabyte'ın AMD770 chipsetli anakartları gelmiş. İmkanınız varsa bunlarla değiştirebilirsiniz ya da başka bir chipsetle.

Ben şu an AMD 6000 işlemcimi 1.20 volt, 30 derecede sorunsuz kullanıyorum. Yeni biosu denediğimde işlemcimin sıcaklığı 55-60 lara çıktı, ben de ilk biosa (0301) geri döndüm. Sanırım benim 6000, 90nm olanlardan çıktı.
beta mı? nasıl yani bios updatesinindemi betasi oluyomus bu işte beta olrmu hic ? aklm almıyor şahsen. insanları denek olarakmı kullaniyolar? cekmiycem.. bence sizde cekmeyin gidin kartı değişin hic ugrasmayın. sonucta bu bizim hakkımız. değilmi ?
SPHENIX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-01-08, 11:56   #60 (permalink)
mehmet2317
New Member

Katılım tarihi: 28.01.08

Arkadaşlar merhaba,

Bende Asus P5KC var. Ben de bu anakartı 1 ay önce aldıım.
İşlemcim E6750, Ekran kartım MSI 8800GT, 2*1GB CORSAİR RAM, 320GB SEAGETE HDD, COLLER MASTER 380W KASA...

Bende ilk getirdiğimde aynı problemle karşılaştım. Bilgisayar ya açıldığında donuyorudu yada windows xp logosunda donuyordu.. Resetledikten sonra açılıyordu.

Teknik servise götürdüğümde hiç bir problem olmadığını söylediler.

Bende eve getirip windowsu yeniden kurdum ve Driverların internetten güncel olanlarını indirip yükledim. Şuan hiç bir problem yok.

konunun içeriğini tam olarak okuyamadım ama bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.

Eğer denemediyseniz denemenizde fayda var.
mehmet2317 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-02-08, 05:41   #61 (permalink)
dalvenjah
Member

Katılım tarihi: 31.01.08
Nereden: konya

Alıntı:
mehmet2317 tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşlar merhaba,

Bende Asus P5KC var. Ben de bu anakartı 1 ay önce aldıım.
İşlemcim E6750, Ekran kartım MSI 8800GT, 2*1GB CORSAİR RAM, 320GB SEAGETE HDD, COLLER MASTER 380W KASA...

Bende ilk getirdiğimde aynı problemle karşılaştım. Bilgisayar ya açıldığında donuyorudu yada windows xp logosunda donuyordu.. Resetledikten sonra açılıyordu.

Teknik servise götürdüğümde hiç bir problem olmadığını söylediler.

Bende eve getirip windowsu yeniden kurdum ve Driverların internetten güncel olanlarını indirip yükledim. Şuan hiç bir problem yok.

konunun içeriğini tam olarak okuyamadım ama bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.

Eğer denemediyseniz denemenizde fayda var.
ewt haklisin onu bende duydum..internetten indirilen güncel driverlarda problem cikmiyormus.bende almayi düşünüyorum bu karti,sanirim bende öyle yapicam..kartin bu probleminden baska yasadigin sıkıntın war mi ? karti tavsiye eder misin ?
dalvenjah çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-08, 02:44   #62 (permalink)
grin
New Member

Katılım tarihi: 05.02.08

Kartı almayı düşünen arkadaşlar bence hiç almayın derim sorunları düzelse bile m3a kötü bir kart hatta asusun amd tabanlı bütün kartları kötü, ben eski bir amd kullanıcısı olarak hep gigabyte kullanırdım sırf phenom için m3a aldım almadan önce boğaziçi bilgisayarla kart hakkında konuştum bana kartın hiçbir problemi olmadığını ve alabileceğimi söylediler. Aldıktan sonra ethernet probleminden dolayı donma bende de oldu, kartı direk gönderdim boğaziçi ile görüştüğümde ethernet problemini kabul ettiler bunun yanında kartın ram seçtiğini ve kitapçıkda listesi bulunan ramleri kullanama gerektiğini söylediler. Listedeki kingston 2GB ramin fiyatı 150$ bu kadar para vererek süper sistem toplanabilir. Kesinlikle asus almayın derim. Amd Asus kartlar ve teknik desteği çok kötü.
grin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver