Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

açılışta donma asus M3A

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında açılışta donma asus M3A başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "mauser1 o işlemci sıcaklığı değildir kanımca. anakartın kuzey köprüsü soğutucusunu çok küçük koymuş asus. kuzey köprüsü çok ısınıyor. benim 65w ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
  #76 (permalink)  
Eski 26-02-08, 09:24
ragor_ali ragor_ali çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 21.12.07
Ynt: açılışta donma asus M3A

mauser1 o işlemci sıcaklığı değildir kanımca. anakartın kuzey köprüsü soğutucusunu çok küçük koymuş asus. kuzey köprüsü çok ısınıyor. benim 65w güç tüketen brisbane 5200x2 işlemcim var. işlemci ve diğer anakart bileşenleri çok soğuk çalışıyorlar. öyleki işlemci normal kullanımda 10-12 derece arası, yük altında ise 20-24 derece arasını görüyor. ama anakartın kuzey köprüsü normal kullanımda 38-40 derece ve yük altında ise çıktığı en yüksek sıcaklık 60 derece oluyor. bu tabii aynı zamanda kasanın termal ısı iletiminin iyi olması ile alakalı. bu anakartı kullanan arkadaşların kasalarında mutlaka 92 veya 120 mm fanlar kullanmalarını tavsiye ediyorum.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #77 (permalink)  
Eski 26-02-08, 12:02
mauser1 mauser1 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 29.12.07

Alıntı:
ragor_ali tarafından iletildi. Mesajı göster
mauser1 o işlemci sıcaklığı değildir kanımca. anakartın kuzey köprüsü soğutucusunu çok küçük koymuş asus. kuzey köprüsü çok ısınıyor. benim 65w güç tüketen brisbane 5200x2 işlemcim var. işlemci ve diğer anakart bileşenleri çok soğuk çalışıyorlar. öyleki işlemci normal kullanımda 10-12 derece arası, yük altında ise 20-24 derece arasını görüyor. ama anakartın kuzey köprüsü normal kullanımda 38-40 derece ve yük altında ise çıktığı en yüksek sıcaklık 60 derece oluyor. bu tabii aynı zamanda kasanın termal ısı iletiminin iyi olması ile alakalı. bu anakartı kullanan arkadaşların kasalarında mutlaka 92 veya 120 mm fanlar kullanmalarını tavsiye ediyorum.
ragor_ali , evet kuz. köp. çok ısınıyor doğru. hatta ilk aldığımda adamlara dedim bakın bu fazla ısınıyo diye. yok bişey olmaz onlar hep 60-70 C de çalışır dediler.

Benim kasa Aluminum, dediğim gibi artic silver da var işlemci üzerinde.
geriye bir tek kuz.köp. nün üstüne ufak fan almak kalıyo herhalde.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
  #78 (permalink)  
Eski 27-02-08, 19:57
PcManiac Avatar
PcManiac PcManiac çevrim dışı
Member
PcManiac's Computer

Katılım tarihi: 16.12.06
Nereden: İstanbul

Daha önce belirttiğim cool'n quiet sorununu, biostan cpu configuration'u auto'dan manuel'e alarak çözdüm.
Alıntı yaparak cevap ver
  #79 (permalink)  
Eski 27-02-08, 20:43
Rookie Member

özellikle kuzey köprüsünün ısınma sorunu ile birde şu dikkatimi çekti. yük altında çalışan bilgisayarda kuzey köprüsü 60 dereceyi gösterirken kullandığınız uygulama ve oyunu kapattığınızda 60 derecelik ısı bir anda 48 derecelere iniyor. bu birazda bios ile ilgili bir sorun. hala beta sürüm bios kullanıyoruz ve bios ısı sensörlerini yanlış okuyor olabilir.
Alıntı yaparak cevap ver
  #80 (permalink)  
Eski 28-02-08, 00:16
mauser1 mauser1 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 29.12.07

evet bios un gösterdiği ısı ile pc probun ki arasında fark var zaten.
bios olması gereken gibi değil. yada daha kötüsü chipset uyumsuzluğu, ki ona yapacak pek bişey yok.
Alıntı yaparak cevap ver
  #81 (permalink)  
Eski 28-02-08, 14:03
Rookie Member

ısınma sorununun nedeni kesinlikle bios. ben 0301 ilk sürüm bios'a geri döndüm kuzey köprüsü ve diğer bileşenlerin ısıları normal seviyelerde şimdi. yeni sürüm bios çıkınca hem ısınma sorunu hemde diğer sorunların çözümüde gelmiş olur.
Alıntı yaparak cevap ver
  #82 (permalink)  
Eski 29-02-08, 22:29
PcManiac Avatar
PcManiac PcManiac çevrim dışı
Member
PcManiac's Computer

Katılım tarihi: 16.12.06

Alıntı:
ragor_ali tarafından iletildi. Mesajı göster
ısınma sorununun nedeni kesinlikle bios. ben 0301 ilk sürüm bios'a geri döndüm kuzey köprüsü ve diğer bileşenlerin ısıları normal seviyelerde şimdi. yeni sürüm bios çıkınca hem ısınma sorunu hemde diğer sorunların çözümüde gelmiş olur.
Ben de beta bioslardan verim alamadım, ilk biosa döndüm. Bir bios hatası var gibi.
Önceki Amd 3700, A8V sistemimde cool'n quiet özelliği gayet güzel çalışıyordu. Oyun ve ripleme gibi uygulamalar dışında işlemci azami hızına çıkmıyordu. Amd 6000, M3A ikiliinde ise işlemci boşta 1000 mhz civarında iken mesela explorer sayfası açıldığında birden 3000 mhz'e yükseliyor. Böyle olunca işlemci fanının devri de yaklaşık 1 dakikada içersinde, bir düşüyor bir artıyor.
Böylesine sorunlu bir anakarta bu kadar zaman içersinde ilk biosun dışında beta olmayan bir bios çıkaramamış olmaları ilginç. Umarım iyi bir biosla bütün sorunlar çözümlenir.
Alıntı yaparak cevap ver
  #83 (permalink)  
Eski 02-03-08, 12:48
isso1001 isso1001 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 02.03.08
Nereden: izmit

Merhaba arkadaşlar, bu konuyu okuduktan sonra foruma üye oldum. Banada yardımınız olacağından eminim. Yeni bir sistem topladım
M3A anakart
AMD 6400
2600 xt
asus kasa (psu 350w idi değiştirdim ve 450w yaptım)
500 gb hd
2gb ram
Sisteme ilk olarak xp kurdum ve sorun yaşamadım ancak 2 gün önce vista kurdum ve donma sorununu bende yaşadım. Sistem ilk açıldığında windows logosu çıktığı an donuyor reset atınca açılıyor. Ayrıca yeniden başlatı tıkladığımda açılışta logoda yine donuyor ve tekrar reset atmak gerekiyor. Bu konuda daha önce yazılmış tüm yorumları okudum ve kafam çok karıştı. Şimdi sorum psu'da mı, bios güncelleştirmelerinde mi, ethernet driverında mı, yoksa anakartta mı?
Bu anakrt sorununun bana bir faydası oldu sistem kurmayı öğrendim , ama bios güncelleştirmelerini yapmaya cesaret edemiyorum. Bi çözüm bulamazsam anakartı değiştirebilirim ve anakart için önerilerinizi bekliyorum.
Alıntı yaparak cevap ver
  #84 (permalink)  
Eski 03-03-08, 02:24
Rookie Member

Alıntı:
isso1001 tarafından iletildi. Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar, bu konuyu okuduktan sonra foruma üye oldum. Banada yardımınız olacağından eminim. Yeni bir sistem topladım
M3A anakart
AMD 6400
2600 xt
500 gb hd
2gb ram
Sisteme ilk olarak xp kurdum ve sorun yaşamadım ancak 2 gün önce vista kurdum ve donma sorununu bende yaşadım. Sistem ilk açıldığında windows logosu çıktığı an donuyor reset atınca açılıyor. Ayrıca yeniden başlatı tıkladığımda açılışta logoda yine donuyor ve tekrar reset atmak gerekiyor. Bu konuda daha önce yazılmış tüm yorumları okudum ve kafam çok karıştı. Şimdi sorum psu'da mı, bios güncelleştirmelerinde mi, ethernet driverında mı, yoksa anakartta mı?
Bu anakrt sorununun bana bir faydası oldu sistem kurmayı öğrendim , ama bios güncelleştirmelerini yapmaya cesaret edemiyorum. Bi çözüm bulamazsam anakartı değiştirebilirim ve anakart için önerilerinizi bekliyorum.
sorun onboard ağ kartı ile ilgili. ilk öncelikle aşağıdaki asus'un sitesinden don sürüm ağ sürücülerini (ethernet) yükleyin.

ASUSTeK Computer Inc.-Support-

sonra daha önce kurduğunuz ağ sürücülerini program ekle/kaldır seçeneğinden kaldırın bilgisayarınızı yeniden başlatın ve linkten indirdiğiniz son sürüm ağ sürücülerini kurun. sorun çözülecektir.
Alıntı yaparak cevap ver
  #85 (permalink)  
Eski 03-03-08, 12:27
ulas 0305 ulas 0305 çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 04.01.08
Nereden: eskişehir

Alıntı:
isso1001 tarafından iletildi. Mesajı göster
M3A anakart
AMD 6400
2600 xt
500 gb hd
2gb ram
isso 1001 öncelikle o psu nun markası önemli umarım iyi birmarkadır ve 450 w veriyordur keşke biraz daha yüksek watlı bir psu seçseydin ayrıca netten ethernet driverını indirip kurduysan birde bios güncellemesi yaparsan sorunkalmaz ama dikkat et en verimli bios sürümü bence 0406 dır 0601 sonra yaparsın biraz bekle bios güncellemesi asusda gayet basit 1 dakika civarında sürümü yüklüyorsun asus ez flash programıyla benim yorumlarımda okumuşsundur daha önceki sistemi sana yakın birsistemle çalışıorum ve şuan gayet memnunum
Alıntı yaparak cevap ver
  #86 (permalink)  
Eski 04-03-08, 00:39
isso1001 isso1001 çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 02.03.08
Nereden: izmit
Smile Ynt: açılışta donma asus M3A

Teşekkür ediyorum arkadaşlar, önce ethernet driverını yükledim sorun çözüldü. Elim değmşken biosuda yükleyeyim dedim pc nin hızı inanılmaz arttı. Çözüm arayan arkadaşlar hemen denemeliler
Alıntı yaparak cevap ver
  #87 (permalink)  
Eski 05-03-08, 23:43
aykutgultekin aykutgultekin çevrim dışı
New Member

Katılım tarihi: 22.11.05

Arkadaşlar lütfen sorunu çözenler bir el atsın çıldırmak üzereyim.
Asus m3a bios versiyonu 406 yüklü olarak geldi. Ethernet kartını tanıtmaya kalkıncaya kadar hiçbir sorun yoktu. Ethernet kartını tanıtınca forumda bahsedildiği gibi açılışta win logosunda kilitleniyor. Biostan etherneti kapatınca yine açılıyor. Fakat kötü olan şu ki en yeni ethernet kartı sürücülerini internetten indirip kuran arkadaşlar sorunu çözmelerine rağmen ben en son ethernet kartı sürücülerini indirip kurmaya kalktığımda bilgisayar kilitleniyor inanılmaz yavaş bir şekilde sürücüleri yüklermiş gibi yapıyor fakat bir saat beklememe rağmen sürücüleri yüklemiyor.

Bana ne yapmam gerektiğini söylerseniz çıldırmadan bu işten kurtulurum.

Eğer daha dayanamazsam etherneti toptan iptal edeceğim.

Lütfen bir yardım...
Bu arada sistemim
Amd 6000+ işlemci
Asus m3a anakart
Saphire hd3650 ekran kartı
400 watt gerçek power

Şimdiden teşekkürler.
Alıntı yaparak cevap ver
  #88 (permalink)  
Eski 07-03-08, 12:04
ulas 0305 ulas 0305 çevrim dışı
Rookie Member

Katılım tarihi: 04.01.08
Nereden: eskişehir

aykutgultekin sana söyledim yaw powerdan anakarta giden bağlantının dörtlü olan çıkacak onu yap kesinlikle olur elimde resim yok işyerindeyim powerdan giden toplamda 4 bacağı çıkartacaksın ayırma yeri var zaten zor değil birdene