| Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında açılışta donma asus M3A başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "s.a beyler öncelikle şunu söyliyim m3a anakartım var yaklaşık 1,5 aydan beri kullanıyom hiç bir problem yaşamadım bence mükemmel bi ..." şeklinde özetlenebilir....  | | 
20-03-08, 18:27
| | New Member | | Katılım tarihi: 20.03.08 Nereden: İSTANBUL
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A s.a beyler öncelikle şunu söyliyim m3a anakartım var yaklaşık 1,5 aydan beri kullanıyom hiç bir problem yaşamadım bence mükemmel bi anakart
sistemimde bu
asus m3a amd phonem 9600 cpu
2 gb 800 mhz ocz ram
250 gb hdd seagate 16mb
8900gts ekran kartı
asus ta 951 kasa  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | | 
22-03-08, 19:40
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 16.04.06
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A sistemimde bu
2 gb 800 mhz ocz ram
250 gb hdd seagate 16mb
8900gts ekran kartı
asus ta 951 kasa[/quote]
Güzel sistem toplamışın ne kadar harcadın ?   |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | | 
25-03-08, 01:36
|  | Member | | Katılım tarihi: 16.12.06 Nereden: İstanbul
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A Yeni bios çıkmış. Ben henüz denemedim.
0702 BIOS for M3A
1. Fixed AM2+ CPU ratio x.5 clock show error.
2. fixed some certain blue ray DVD can't be detected issue.
3. fixed the issue that the system freezing when using some certain VGA card. http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/...2/M3A/0702.zip  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  |
__________________ Herşey TÜRKİYE için | 
25-03-08, 08:37
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 06.01.08
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A Alıntı: aykuttnc tarafından iletildi.
s.a beyler öncelikle şunu söyliyim m3a anakartım var yaklaşık 1,5 aydan beri kullanıyom hiç bir problem yaşamadım bence mükemmel bi anakart
sistemimde bu
2 gb 800 mhz ocz ram
250 gb hdd seagate 16mb
8900gts ekran kartı
asus ta 951 kasa | aykut m3a nın phenom testi büyük bi hüsranla sonuclandı diyebiliyorum? nasıl kullanabiliyosun. x2 hızında kullanıyosun bence  phenomlara uyumsuzluk cıkardıgını duymustum. Alıntı: PcManiac tarafından iletildi.
Yeni bios çıkmış. Ben henüz denemedim.
0702 BIOS for M3A
1. Fixed AM2+ CPU ratio x.5 clock show error.
2. fixed some certain blue ray DVD can't be detected issue.
3. fixed the issue that the system freezing when using some certain VGA card. http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/...2/M3A/0702.zip | paylasım icin sagol. denesemmi diye düsünoyurm. bu arada bendeki sorun düzeldi. artık kitlenme yasamiyorum darısı siziznde basınıza   |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | | 
25-03-08, 11:26
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 04.01.08 Nereden: eskişehir
| | Ynt: açılışta donma asus M3A 0702 biosu deneyen oldumu herhangi bir artısını gören varsa bilelim.Birde dikkatimi çeken bişey oldu 0702 beta değil galiba bios güncellemeleri için sona yaklaşıyor m3a nihayet  deneyen varsa paylaşsın bizde beta bioslardan kurtulalım dimi ama neyse kardeşlerim paylaşımlarınızı bekliyorum | 
25-03-08, 11:29
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 09.12.07 Nereden: ankara
| | Cevap: Ynt: açılışta donma asus M3A Alıntı: aykuttnc tarafından iletildi.
s.a beyler öncelikle şunu söyliyim m3a anakartım var yaklaşık 1,5 aydan beri kullanıyom hiç bir problem yaşamadım bence mükemmel bi anakart
sistemimde bu
2 gb 800 mhz ocz ram
250 gb hdd seagate 16mb
8900gts ekran kartı
asus ta 951 kasa |
ben pehenom testinden geçemediğini biliyom bu kartın..sen eminmisin 4 çekirdeğide kullanabildiğinden..belki X2 gücünde çalışıyodur.hayır X4 dersen demk kki 4" çekirdek te sorun çıkarmıyor" ama "çift çekirdek ile uymuszuluk yaşıyo" bu anakart sonucuna varabiliriz o halde.sana şaşırdım ama hocam bu kadar güzel bi sistemin içine neden giriş seviyesi bir kart soktun ki daha ii bir kart alabilirdin..birde kartın m3a olduğuna emin misi.Piyasada M3A ve uzantısı farklı olan 3-4 kart mevcut..seninki bu olmasın sakın..YAni bizim tartıştığımız kartın kutusunda sadece M3A yazıyo..buna tekrar bak derim...
AYrıca bu son bios güncelleme ile baya sorun ortadan kalktı.Ben bu sorun kalksada karrtan sogudum.Ev arkadşım Onlarca GB bilgiyi çok seri bir şekilde atarken ben bu kartın her işeleminde (oyun,kopyalama,Grafik işlemleri (AUtocad,max) vb istediğim randumanı bir türlü alamıyorum....
Sürekli bir takılma sürekli bir performans eksiği var kartta..YAndaki arkadaş M2N kullanıyo.benim kartı nerde ise 10 a katlayacak...Sözde bu M3A ondan daha ii bir kart olacak...ASUS tan yediğim ilk ve son kazık olsun buuu.....   |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | | 
25-03-08, 11:30
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 09.12.07 Nereden: ankara
| | Cevap: Ynt: açılışta donma asus M3A Alıntı: ulas 0305 tarafından iletildi.
0702 biosu deneyen oldumu herhangi bir artısını gören varsa bilelim.Birde dikkatimi çeken bişey oldu 0702 beta değil galiba bios güncellemeleri için sona yaklaşıyor m3a nihayet  deneyen varsa paylaşsın bizde beta bioslardan kurtulalım dimi ama neyse kardeşlerim paylaşımlarınızı bekliyorum |
son güncelleme iii dostum artık donma olayı kalktı diyebiliriz.sana tavsiyem son ethernet driver ı da indr bence.. | 
25-03-08, 11:35
| | New Member | | Katılım tarihi: 20.03.08 Nereden: İSTANBUL
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A bende öyle duymuştum phonem işlemcilerle sorun çıkarıyor diye ama kendim bizzat denedim hiç bi sorun çıkmadı daha inşallah çıkmazda x2 olarakta kullanmıyom
bu sistem bana tam 1,200 ytle çıktı bayi oldugum için direk geliş fiyatı bu | 
25-03-08, 11:40
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 04.01.08 Nereden: eskişehir
| | Ynt: açılışta donma asus M3A Alıntı: SPHENIX tarafından iletildi.
kesinlikle böyle birşey yok bilgin olsun. ben denemistim gene oluyor. sorun onboard ethernette ztn nasıl böyle bi cözüm olabilrki? | dostum banada öncelikle saçma bir çözüm gibi geldi ama çaresizlik insana yeni şeyler keşffetiriyor benim sistem şuanda o şekilde çalışıyor ve ethernet kartıda aktif durumda tüm arkadaşların bilgisi olsun.sadece herşeyi yapmış arkadaşlara bunuda bir deneyin dedim o kadar
burda herkes yaptıklarını paylaşacakki diğer arkadaşlarımızda denesin zaten hiçbir sorun yaşamasaydık çözüm yollarını aramak zorunda kalmazdık ama seninde bildiğin gibi sorunlu bir anakart o nedenle bazen mantıksız çözümlerde pratikte fayda sağlayabilior.Mantıken asus gibi bir firmanın böyle bir anakartı piyasaya sürmesi de hataydı ama pratikte piyasada bilmem anlatabiliyormuyum kib | 
25-03-08, 20:49
| | New Member | | Katılım tarihi: 25.03.08
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A Arkadaşlar bende aynı sorundan muzdariptim maalesef anakartım yamuk yaptı bana ama değiştirmeyede kıyamadım ve asusun internet sitesinin forumunda bulduğum aşağıdaki işlemler dizesini yaptım ve sorunum oratadan kalktı. Artık bilgisayarımı donmadan açabiliyorum. Sorunun asıl sebebi eternet kartı olduğundan devredışı bırakıp geçici çözümde bulabilirsiniz. AMD PHENOM 9500
ASUS M3A ANAKART
SAPPHİRE ATI RADEON HD3650 DDR2 512 MB. EKRAN KARTI
KINGSTON 2 GB. 800 MHZ DDR2 RAM
BU SİSTEMDE İŞE YARADI.
1- 2.4.7.10 Asus LAN sürücüsünü yükle
2- M3A bios dosyasını (0702) Asus M3A destek sitesinden indir
3- Safe Mode da aç (F8)
4- Aygıt Yöneticisi Lan sürücüsünü sil devre dışı bırak
5- Sistem tekrar başlayacak
6- Lan sürücüsünü otomatik bulacak ama sürücü yüklememe seklinde seçim yapılır.
7- AsusUpdate çalıştırılır 0702 bios u kullanılarak bios update yapılır.
8- Sistem tekrar başlatılır.
9- Asus LAN sürücüsü sürüm 2.4.7.10 kurulur.
10- Sonra windows update yapılır lan sürücüsü bu update sonucu 2.4.7.11 sürümüne yükselir.
11- Tekrar başlatılır.
12- Eğer bu işlemlerde işe yaramayacak olursa güncel Attansic L1 10/100/1000 drivers yüklemeyi deneyin.
NOT: Benim için 12. maddeye gerek kalmadı.  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  |
En son maviyolculuk tarafından düzenlendi: 25-03-08 saat 21:00 | 
25-03-08, 21:48
|  | Member | | Katılım tarihi: 16.12.06 Nereden: İstanbul
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A Benim sorunum M3A'nın AMD 6000 işlemcimle uyumsuzluğu idi. Şu an işlemci voltajını düşürerek kullanmaktayım. Maalesef 0702 bios sürümü de sorunumu çözmedi. Yeni biosla güncelledikten sonra boşta 37 civarı olan işlemci sıcaklığı direkt 58 derecelere çıktı. İşlemciyi biraz zorlayınca 60'lara dayanmakta. İlk sürüm olan 0301 biosa geri döndüm.
Bu chipset sorunlu diycem ama aynı chipseti kullanan Biostar, Gigabyte gibi diğer markalarda sorun yok sanırım.  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  |
__________________ Herşey TÜRKİYE için | 
26-03-08, 02:11
| | New Member | | Katılım tarihi: 26.03.08
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A arkadaslar ben bu asus anakarttan yaklasik 8 tane m2amx ten de bi o kadar verdim son 1 ayda ve farklı firmalardan alınmıstı ama tamamı problemli bazıları bios guncellemesi yapınca duzeliyo bu sorun vistada olmadı sadece xp pro da oluyo
bana sorarsanız değiştirin derim cunku bios zaman icinde sorun tekrarlıyo | |