Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

açılışta donma asus M3A

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında açılışta donma asus M3A başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: PcManiac tarafından iletildi. 0801 biosunu denedim; ısınmaya deva değil. Zaten açıklamasında da B3 revizyon Phenom işlemciler için çıktığı belirtiliyor. ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 05-04-08, 17:34   #126 (permalink)
bagdinli46
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.03.08
Ynt: açılışta donma asus M3A

Alıntı:
PcManiac tarafından iletildi. Mesajı göster
0801 biosunu denedim; ısınmaya deva değil. Zaten açıklamasında da B3 revizyon Phenom işlemciler için çıktığı belirtiliyor.
MSI'nın cpu support bölümünde üst model olan 790x chipset bazı anakartlarında Amd 6000 ve 6400 desteği için "NO" yazıyor.
MSI -- MICRO-STAR INT'L CO., LTD.
MSI -- MICRO-STAR INT'L CO., LTD.

M3A ısınma sorunu için yapilabilecekler şunlar:
Amd 5600, 6000 ve 6400 işlemcilerinin azami sıcaklığı 63 derece. Boşta iken (kendi 6000 işlemcim için) 40-50 derece; anakart ısısı da 30 derece civarı. Not: Aşağıdakileri uygulamak risklidir ve dikkat, deneyim gerektirir.
1. Kasanın havalandırması, işlemci ve chipset'in ısı iletimi, macunu kontrol edilmeli.
2. İşlemcinin en az ısındığı bios sürümü şu an benim de kullandığım ilk sürüm olan 0301 yüklenmeli.
3. Biostan aşama aşama (en az aralıklarla) vcore düşürülebilir. Amd 6000'in default vcore değeri 1.40 v. Ben şu an 1.22 voltta kullanıyorum ve bir dakikalık Everest kararlılık testinde Pc Probe II'ye göre işlemci sıcaklığı 43-44 derece. 1.22 volttan aşağısında sistemim açılmıyor. Tabi bu değer işlemciye göre değişir, deneme yanılma ile en az vcore değeri bulunmalı.
0702 ' yi denedin mi ? onda phenom falan yazmıyo. v core'yi nasıl düşürüyon ayrıntılı bi şekilde anlatır mısın ? olmazsa bi de senin dediğini yapalım....
bagdinli46 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-04-08, 22:53   #127 (permalink)
PcManiac
Member

PcManiac Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.12.06
Nereden: İstanbul

0702'yi de denedim, aynı.
Açılışta del tuşuna basarak biosa girdikten sonra
Advanced / JumperFree Configuration / AI Overclocking' i "manual" yapıyoruz. Ardından aşağıda "Processor Voltage" kısmından voltajı bir kademe aşağı değere düşürüyoruz. F10'a basıp ok dedikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Bilgisayar açıldıktan sonra işlemciyi zorlayacak uygulamalar açıyoruz. Everest programının sistem kararlılık testi olabilir mesela. Aynı zamanda sıcaklıkları kontrol ediyoruz. Sorun yoksa bilgisayarı yeniden başlatıp biosa girip voltajı bir kademe daha düşürüp aynı işlemleri uyguluyoruz., ta ki sorunsuz çalışan voltaj değerini bulana kadar.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-04-08, 22:36   #128 (permalink)
maviyolculuk
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.03.08

Arkadaşlar 2 hafta söylediğim işlemlerden sonra çok şükür anakartımdaki bütün sorunlar ortadan kalktı. Ve ısrarla bilgisayara hayvan gibi asılıyorum sorun yaratacak mı diye çok şükür ne ısınma ne de donma sorunum yok. Bilgisayarı çoğu kez 24 saat açık tuttuğum halde.
Bilgilerinize.
maviyolculuk çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-04-08, 12:21   #129 (permalink)
bagdinli46
Rookie Member

Bilgisayarım

donma sorunu için eterneti güncellemeniz yeterli bu kolay bi mesele.asıl sıkıntı m3a anakartın amd 5600 6000 ve 6400 işlemcilerle kullanıldığında ısınma sorunu.nerdeyse 75 dereceyi buluyo.bi sürü yeni sürücü var asusun sitesinde.bu ısınma sorununu hangisi düzeltiyo ? yok bu salak anakart böyle işlemciyi ısıtacaksa aldığım bayii ye tlf edip değiştirmesini rica edeceem.gigabayt'ın 4 çekirdeklileri destekleyen bi anakart modeli var.m3a kadar özelliği olmasa da geçen gün deneme fırsatım oldu amd 6000 ile %100 performansla 15 dk. çalıştırdım işlemci en fazla 50 derece oldu.bu anakarttan isteyeceem....
bagdinli46 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-04-08, 13:06   #130 (permalink)
mksvemks
New Member

Katılım tarihi: 10.04.08

arkadaşlar burası m3a madurları fan klup ü olmuş ben internet cafe işletiyorum 7 tane aldım hepsinde aynı sorun var güncellemeyle uğraşmayın sorun çözülse bile performansı hiç iyi değil anakartın oyunlarda kilitlenme yapıyor hiç uğraşmayın direk değişime gidin ama asustan şaşmayın 5 yıldan beri cafecilik yapıyorum hep asus kullandım vede hiçbir anakartım arızalanmadı topladığım sisteme gelinci amd 5000+vga 8500gt 512+samsung 250 hdd+ 3 gb ddr2 800 mhz kigston +asus 350w kasa powerlarda sorun var diyen arkadaşlar kesinlikle pawerle alakalı değil anakartları iade edin
mksvemks çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-04-08, 11:28   #131 (permalink)
bagdinli46
Rookie Member

Bilgisayarım

yeni bi bios daha çıkmış 0803 ama o da ısınmaya çare değil...
bagdinli46 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-04-08, 01:27   #132 (permalink)
bluwje
New Member

Katılım tarihi: 14.04.08

bende 100 mgb bi dosyayı ağdan çekince donuyor kalıyor
bu da anakarttan olabilirmi ram da sorun yok denedim.
bluwje çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-04-08, 20:07   #133 (permalink)
bagdinli46
Rookie Member

Bilgisayarım

arkadaşlar ısınmaya yeni bios (803) çare değil dedim ama 4 gündür deniyorum anakart sıcaklığı 55 derecelerden 30 derecelere düştü işlemci de en fazla 62 oluyo.ısınmadan şikayetçi olanlar yeni biosu bi denesinler...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-04-08, 00:29   #134 (permalink)
gallantx
New Member

Katılım tarihi: 16.04.08

slm lar bende M3A madurlarındanım yanlız sole 2 adet sorunum var ethernet sorununu ındırdığım drıverla halletdım sayılır ama problemlerım sunlar yardımcı olursanız sevınırım.

1. online bı oyun oynamaktayım ve oyunda daha oncekı bilgisayarımda olmayan donmalar yaşamaya başladım.başka bi arkadasım da aynısını oynuyor ve sorunu yok . bilgisayarımı değiştirince bole bı olay basıma geldı.
sistemimde 4gb ram twinmos
m3a anakart
amd 4200+ cıft cekırdek
asus geforce 8500 gt
120 gb hard disk
asus 350w kasa mevcut.

2. eski bilgisayarımda olmayan ama bu bilgisatyarımda olan olay da su klavye problemim olay su arada sırada günde 2-3 defa klavya kontrolu kayboluyo ve reset attığımda klavya yok mesajı gelıyo cıkartıp 2 kere takıp cıkarma sonrası normala donuyo
klavyem microsoft 4000 serisi wireless ama mousumda sorun olmuyor ve hata vermıyor ne yapacamı sasırdım yardımlarınızı beklıyorum tesekkurler.
gallantx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-04-08, 12:05   #135 (permalink)
YARGISIZ_INFAZ
New Member

Katılım tarihi: 16.04.08

Arkadaşlar Öncelikle yeniyim..Selamun Aleyküm..

benim anakartım gigabyte..asus değil..sorunum şu..
vista 32 bit ultime kullanıyorum...ilk açtığım açılış ekranında donma oluyor..klavye ve mousum kitleniyor..kasaya baktığımda harddiskin ışığının yanıp sönmesi gerekirken yanmadığını görüyorum..ama açılış ekranına gelene kadar yanıp sönüyor..
psu yetersiz olabilir..dandik psu kullanıyorum ama anlamadığım şu..ben bilgisayar başında 20-25 saat oturan birisiyim..hiç sorun olmuyor..sadece bu ilk açılışta donuyor..bazen reset attığımdada yapıyor.yani ısınma ile alakalı durum değil..ilk açılışta yapıyor..statik problemi olabilir dedim toprakladım prizi sorun devam ediyor..ups kullanıyorum zaten..sorunum harddiskten ise dediğim gibi neden saatlerce hiçbir problem yok..biosum güncel..bilgisayarımda virüs olma ihtimali 0..ups den şüpheleniyorum bende..yardımlarınızı bekliyorum..Allah razı olsun
YARGISIZ_INFAZ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-04-08, 19:57   #136 (permalink)
PcManiac
Member

PcManiac Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.12.06

Alıntı:
gallantx tarafından iletildi. Mesajı göster
slm lar bende M3A madurlarındanım yanlız sole 2 adet sorunum var ethernet sorununu ındırdığım drıverla halletdım sayılır ama problemlerım sunlar yardımcı olursanız sevınırım.

1. online bı oyun oynamaktayım ve oyunda daha oncekı bilgisayarımda olmayan donmalar yaşamaya başladım.başka bi arkadasım da aynısını oynuyor ve sorunu yok . bilgisayarımı değiştirince bole bı olay basıma geldı.
sistemimde 4gb ram twinmos
m3a anakart
amd 4200+ cıft cekırdek
asus geforce 8500 gt
120 gb hard disk
asus 350w kasa mevcut.

2. eski bilgisayarımda olmayan ama bu bilgisatyarımda olan olay da su klavye problemim olay su arada sırada günde 2-3 defa klavya kontrolu kayboluyo ve reset attığımda klavya yok mesajı gelıyo cıkartıp 2 kere takıp cıkarma sonrası normala donuyo
klavyem microsoft 4000 serisi wireless ama mousumda sorun olmuyor ve hata vermıyor ne yapacamı sasırdım yardımlarınızı beklıyorum tesekkurler.
"0803 BIOS for M3A
fix the problem that USB 7 and USB 8 port is unable to work correctly after resume from S3."
Son bios sürümünde doğru çalışmayan 7. ve 8. usb portları sorununa çözüm getirilmiş sanırım. Klavyenizi değişik portlarda deneyin.
-----------------------------------------------------------------------
AnandTech: Post Cards from the Edge - AMD 780G, NVIDIA 790i, Gigabyte 680i
Buradaki incelemeye göre 125w'lık işlemcilerdeki ısınma sorun tescillendi ama çözüm yok gibi.
PcManiac çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-04-08, 20:09   #137 (permalink)
muradtanak
Cool Member

muradtanak Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.04.05

Ah asus ah, bendede M2N board var, ses driverları güncellenmeden çalışmıyor, şu kesin eski asus artık yok....
Alıntı yaparak cevap ver