05-04-08, 17:34
|
#126 (permalink)
|
| Rookie Member
Katılım tarihi: 06.03.08 Mesaj: 13 | Ynt: açılışta donma asus M3A Alıntı: PcManiac tarafından iletildi.
0801 biosunu denedim; ısınmaya deva değil. Zaten açıklamasında da B3 revizyon Phenom işlemciler için çıktığı belirtiliyor.
MSI'nın cpu support bölümünde üst model olan 790x chipset bazı anakartlarında Amd 6000 ve 6400 desteği için "NO" yazıyor. MSI -- MICRO-STAR INT'L CO., LTD. MSI -- MICRO-STAR INT'L CO., LTD.
M3A ısınma sorunu için yapilabilecekler şunlar:
Amd 5600, 6000 ve 6400 işlemcilerinin azami sıcaklığı 63 derece. Boşta iken (kendi 6000 işlemcim için) 40-50 derece; anakart ısısı da 30 derece civarı. Not: Aşağıdakileri uygulamak risklidir ve dikkat, deneyim gerektirir.
1. Kasanın havalandırması, işlemci ve chipset'in ısı iletimi, macunu kontrol edilmeli.
2. İşlemcinin en az ısındığı bios sürümü şu an benim de kullandığım ilk sürüm olan 0301 yüklenmeli.
3. Biostan aşama aşama (en az aralıklarla) vcore düşürülebilir. Amd 6000'in default vcore değeri 1.40 v. Ben şu an 1.22 voltta kullanıyorum ve bir dakikalık Everest kararlılık testinde Pc Probe II'ye göre işlemci sıcaklığı 43-44 derece. 1.22 volttan aşağısında sistemim açılmıyor. Tabi bu değer işlemciye göre değişir, deneme yanılma ile en az vcore değeri bulunmalı. | 0702 ' yi denedin mi ? onda phenom falan yazmıyo. v core'yi nasıl düşürüyon ayrıntılı bi şekilde anlatır mısın ? olmazsa bi de senin dediğini yapalım....  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | |
| |