Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

açılışta donma asus M3A

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında açılışta donma asus M3A başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba,toplama bir bilgisayar yaptım.Anakartım Asus PK-5 SE bilgisayarı ilk topladığımda ve iki gün boyunca çalıştırdığımda etherneti gayet güzel çalışıyordu.Ancak,bilgisayarı paketleyip ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 07-06-08, 12:07   #176 (permalink)
faysan
New Member

Katılım tarihi: 05.06.08
Nereden: İstanbul/Ümraniye
Ynt: açılışta donma asus M3A

Merhaba,toplama bir bilgisayar yaptım.Anakartım Asus PK-5 SE bilgisayarı ilk topladığımda ve iki gün boyunca çalıştırdığımda etherneti gayet güzel çalışıyordu.Ancak,bilgisayarı paketleyip başka bir yere götürüp baktığımda bilgisayarın aygıt yöneticisinde ethernet yok.Anakartın driverından yükleyeyim dedim ordada driverı gözükmüyor.Yeni donanım ekleden yüklemeye çalıştığımda soru işaretli gözüktü.Lütfen yardımcı olur musunuz?Acaba anakartın etherneti mi bozuldu?Yoksa başka bir çözümü var mı?
faysan çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-06-08, 18:09   #177 (permalink)
hsn.pek
Member

hsn.pek Avatar

Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: İSTANBUL

Sorunu Ethernet Olup Olmadığı Için Etheterneti Biostan Ayarını Değiştirdim 7-8 Defa Yeniden Başlat Yaptım Donma Sorunu Yaşamadım Gittim Ethernet Kartı Aldım Ve Luan şeytan Kulağına Sorunu Yok Eğerki Ethernetle Sorun Yaşayan Olursa Denemesinde Fayda Var Derim Bu Arada Psu 350 Wattlık 500 Falan Değil
hsn.pek çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-06-08, 19:47   #178 (permalink)
SPHENIX
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.08

Alıntı:
ozgurkeles64 tarafından iletildi. Mesajı göster
yeme-içme-giyme bir pc topla..ondan sonra problem-problem..ne kadarda iyi olursa olsun alınmaması gerek..forumdaki yazılanları bir yerde toplasan roman olurdu heralde..

haklısın özgür ^^ bnde ztn almayn dedim ^^ cok pişman olrsnz... asus ajanları falan yoktr inş ortalıklarda :p
SPHENIX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-06-08, 20:39   #179 (permalink)
hsn.pek
Member

hsn.pek Avatar

Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: İSTANBUL
Thumbs down Ynt: açılışta donma asus M3A

Beyler Asus Ha Tövbe Ama Sorunum çözdüm YENİ Ethernet Kartı Aldım Taktım 1 HAFTA OLDU Sabahları Açtığımda Donma Sorunu Yaşamıyorum Ama Asusun Servis Yüzünden Hiç Bir ürününü Almam
hsn.pek çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-06-08, 22:07   #180 (permalink)
genetiks
New Member

Katılım tarihi: 07.06.08
Nereden: SİVAS

benim pc fazla ısınmadan dolayı direkt kapanıyor..arkadaşlar ısınmaya bios update yeterlimi ve biosun hangi versiyonu...cpu sıcaklıgı biosda 62 C oyun oynarken kimbilir kaç oluyor...ben böyle anakartın....hemen herkes aynı sorunları yaşamış..SICAKLIGI ÇÖZEN VARMI..
genetiks çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-06-08, 22:09   #181 (permalink)
genetiks
New Member

Nereden: SİVAS

Ayrıca Biosun Son Sürümünü Yüklü Beta 0901 Bende...
genetiks çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-06-08, 22:00   #182 (permalink)
sancjar
New Member

Katılım tarihi: 15.06.08
Nereden: istanbul

Bende aynı şekilde ısı problemi yaşıyordum. Boşta 60-70 oyun oynarken 90 derecelere çıkıyordu ısı. Ama şimdi olayı çözdüm.

Hepsiburada.com | Akıllı Alışveriş Burada | Bilgisayar | OCZ VANQUISHER 92MM FANLI INTEL/AMD SOĞUTUCUSU ? OCZTVANQ

olay bu.... Kadıköyde exa bilgisayarda 35 ytl ye bulabilirsiniz.

Sıcaklık şimdi boşta 40-45
tam yükte 50-55 derece max 60 derece oluyo oda saatlerce oyun oynarsam

Ama kuzey köprü olayını çözemedim yımırta pişer üstünde o derece sıcak
sancjar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-06-08, 22:23   #183 (permalink)
ozgurkeles64
V.I.Member

ozgurkeles64 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.12.07
Nereden: Uşak

Alıntı:
sancjar tarafından iletildi. Mesajı göster
Bende aynı şekilde ısı problemi yaşıyordum. Boşta 60-70 oyun oynarken 90 derecelere çıkıyordu ısı. Ama şimdi olayı çözdüm.

Hepsiburada.com | Akıllı Alışveriş Burada | Bilgisayar | OCZ VANQUISHER 92MM FANLI INTEL/AMD SOĞUTUCUSU ? OCZTVANQ

olay bu.... Kadıköyde exa bilgisayarda 35 ytl ye bulabilirsiniz.

Sıcaklık şimdi boşta 40-45
tam yükte 50-55 derece max 60 derece oluyo oda saatlerce oyun oynarsam

Ama kuzey köprü olayını çözemedim yımırta pişer üstünde o derece sıcak
düşünsene..lokantalar zinciri açmışsın,tabelayada m3a k.köprüsünde özel menemen itina ile yapılır....
amma ulur değilmi...(amma anakartmış bu yaaa.inan bu anakart yüzünden asustan soğudum..bende yok ama)
ozgurkeles64 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-06-08, 15:55   #184 (permalink)
zokta
New Member

Katılım tarihi: 16.06.08

Beyler biliyorum kart çok sorunlu bi kart ama bi kaç voltaj degişikliği ve bios degişikliği ile kilitlenme sorunu ve işlemcinin ısınma sorunu geçti. İlk önce bios sürümünü 803 ten yukarı bir sürümle yükseltin. sonra boylece kitlenme sorunu ortadan kalkıyor. Daha sonra bi biostan jumper free seçenegine girecek ayarları manuel getirin ve ordan cpu voltajını 1.275 e çekin gelş voltajı baya yüksek ayarlandığından işlemci o kadar ısınıyor.sanırım 1.4 küsürdü.boylece maksimum 62 dereceyi görüyorsunuz. kararlılık teslerine tabi tutun tabi everstin testinden barı ile çıktı benim. pc. kolay gelsin
zokta çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-06-08, 00:29   #185 (permalink)
wferit
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.08
Nereden: ankara

bende anakartı ilk aldığımda bu sorunların hepsini yaşadım çözene kadar canım çıktı şu anda sorunsuz çalışıyor ama yeni anakart alacaklara kesinlikle tavsiye etmiyorum bu anakartı sakın alıyım demeyin ben aldım pişmanım şu an sorunsuz ama başta çok sıkıntısını çektim..........
wferit çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-06-08, 12:32   #186 (permalink)
recko
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.06.08
Nereden: İstanbul

Yaklasık 4 aydır Kullanıyorum Bu anakartı donma harcinde hiç bir probleme le karsılasmadım Ne kuzey Koprusude nede Guney Donma Problemi bu kadar kafasınıza boşuna takıyorsunuz Etherneti İptal edip bir tane ethernet alın problem ortadan kalksın
recko çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-08, 20:22   #187 (permalink)
tommy_gunn
Member

tommy_gunn Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.05.08
Nereden: Ankara
onthe fire Ynt: açılışta donma asus M3A

Arkadaşlar bu anakartı elimden çıkaracağım ama bende zokta ve diğer bi kaç arkadaş gibi düşünüyorum eğer sonuç daha ekonomik şekilde çözülüyosa nie yapmayayım ...Şimdi gelelim çözümlere;

1- biostan ethernet iptali (etherneti iptal ettim ethernet kartı taktım ama sonç yok)
2- zokta nın dediği gibi biosu 803 üstü bi bios update i (not: benim bios 803 üstünde ama bi hatl olmadı) Bu arada başka bi arkadaşımız 301 gibi en eski bios güncellemesi yapmış ve sorun yaşamadığını söylemiş...tartışılır!!!!
3- zoktanın dediği gibi bios tan voltaj ayarlarını deiştirme (bunu denemedim çünkü yemedi yani korktum

Y O R U M L A R I N I Z I B E K L İ Y O R U M !!!!
TŞK...
tommy_gunn çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-08, 20:33   #188 (permalink)
punisher_1947
Cool Member

punisher_1947 Avatar

Bilgisayarım
Nereden: bursa

Kardeş bi kere cpu sıcaklığı 12C gibi bi sıcaklık stock fanla olabilecek bşiymi _? orası tartışılır çok kıl bi durum allah yardımcınız oldun ama sakın kartı kırmaya kalkmayın bozq olsada ben alabilirim
punisher_1947 şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 20:27   #189 (permalink)
ozgurkeles64
V.I.Member

ozgurkeles64 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.12.07
Nereden: Uşak

Alıntı:
tommy_gunn tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşlar bu anakartı elimden çıkaracağım ama bende zokta ve diğer bi kaç arkadaş gibi düşünüyorum eğer sonuç daha ekonomik şekilde çözülüyosa nie yapmayayım ...Şimdi gelelim çözümlere;

1- biostan ethernet iptali (etherneti iptal ettim ethernet kartı taktım ama sonç yok)
2- zokta nın dediği gibi biosu 803 üstü bi bios update i (not: benim bios 803 üstünde ama bi hatl olmadı) Bu arada başka bi arkadaşımız 301 gibi en eski bios güncellemesi yapmış ve sorun yaşamadığını söylemiş...tartışılır!!!!
3- zoktanın dediği gibi bios tan voltaj ayarlarını deiştirme (bunu denemedim çünkü yemedi yani korktum

Y O R U M L A R I N I Z I B E K L İ Y O R U M !!!!
TŞK...

eğer varsa imkanın değiştir bu kartı..daha ne diyebilirim ki

neymiş bu kart böyle yaaa !!
ozgurkeles64 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 21:56   #190 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: ANTALYA
Resimler: 14

Mevcut Anakartı bir şekilde satıp yeni bir anakart alın.MSI GIGABYTE gibi...
Cole çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver