| Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında açılışta donma asus M3A başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı:
mAniAcPoW tarafından iletildi.
Her zaman gigabyte alirdim bir asus deneyelim dedik gittim m3a aldim hdaudio kurmasi sorunlu ethernet kartini ..." şeklinde özetlenebilir....  | | 
04-07-08, 16:23
|  | V.I.Member | | Katılım tarihi: 05.04.08 Nereden: ANTALYA
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A Alıntı: mAniAcPoW tarafından iletildi.
Her zaman gigabyte alirdim bir asus deneyelim dedik gittim m3a aldim hdaudio kurmasi sorunlu ethernet kartini kurmasi sorunlu neyse hallettim bu seferde acilista donma yasadi onuda buraya girmesek habire elektrigi kes kapat ac nasil birseymiş bu ana kart bir mal yapiolarsa adam gibi yapsinlar herkes burayi yada burasi gibi forumlarimi gezecek alinca elbet direkt kullanmak ister. Bundan onceki anakartim gigabyte idi hic ugrasmadim tak kur calistir. ne sorunlu anakartmiş bu m3a.
Forumlarda gezmesini bilmeyenler napsin daha google da arama yapmasini bilmeyen varken forumda arama yapmasini bilmeyenlerde tabi olacaktir. Benim anakart arastirmam 2 ay sürmüstü o kart icin bu sefer arastirma yapmadan aldim ahan bole oldu  2 ay bekleyemem dedim.
Kart fena ısınıyor yanina vantilator koydum  Oyunlarda vantilatorsuz donma oluyor  Ne diyim vantilator de kasa kadar  Zaten elektrike zam geldi.
Vatanbilgisayar dan aldim bunu geri alma ihtimalleri yok sanirim değiştirme gibi birşey de yok sanirim.
Ayrica ethernet karti niye alsinlar zaten anakart almislar. Ya ses kartinda sorun olsaydi gidin ses karti mi alin diyecektin  Ehehe | Yeni aldıysan git ver anakartı kardeşim,başka marka bir anakart al.Vatan'nın müşteri hizmetleri yardımcı olacaktır sanırım.Sonuçta sen istediğin faydayı sağlayamıyosun anakarttan. | 
04-07-08, 16:35
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 04.07.08
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A azcik gec oldu sanirim bios update ettimde heralde bu sekilde kabul etmesler. | 
04-07-08, 22:15
|  | V.I.Member | | Katılım tarihi: 26.12.07 Nereden: Uşak
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A Alıntı: mAniAcPoW tarafından iletildi.
azcik gec oldu sanirim bios update ettimde heralde bu sekilde kabul etmesler. | 7 gün içerisinde malı geri iade almak zorundalar..tabii bu 7 günü geçirmişsen ona bişey diyemem..fakar ne yap ne et değiştir bu kartı.. | 
05-07-08, 13:55
| | Member | | Katılım tarihi: 16.09.06 Nereden: C:\Bursa\
| | | Ynt: Cevap: açılışta donma asus M3A Alıntı: ragor_ali tarafından iletildi.
sorunu bende buldum ve çözdüm. sorun ne kullanılan güç kaynağı, nede ai nap ile ilgili bir sorun. sorun onboard ethernet (entegre ağ) kartı ile ilgili. ilk öncelikle aşağıdaki linkten en son sürüm ağ karı sürücülerini indirin. http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/lan..._LAN_V2374.rar
1.) Linkteki dosyayı kaydettikten sonra sıkıştırılmış klasördeki dosyaları masaüstüne çıkartın. Sonra Başlat/Denetim Masası/Program Ekle veya Kaldır seçeneğine gelin buradan kurduğunuz Atheros L1 Ethernet Driver yazılımını kaldırın.Bu kez AsusSetup veya Setup dsoyalarını kullanmadan yükleme yapacaksınız. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayar açılışta Yeni Donanım algılandı uyarısı verip karşınıza Donanım Güncelleştirme Sihirbazı penceresi açılacaktır. burada Hayır bu kez değil seçeneğini seçin ileri tıklayın. sonraki pencerede Listeden veya Belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) seçeneğini seçin ve ileri tıklayın. Karşınıza gelen pencereden Arama Şu Konumuda İçersin seçeneğini işaretleyin ve Çıkarabilir ortamda ara (disket, CD-ROM) seçeneğini kaldırın. Gözat tuşuna tıklayın ve buradan masaüstüne çıkarttığınız ağ kartı sürücüsünü bulunuduğu klasöre gidin ve işletim sisteminiz uygun klasörü seçin (örneğin: win xp için Winxp_32 klasörü seçilmeli) sonra Tamam tuşuna tıklayarak ileri tuşu ile ilerleyin aygıt yöneticisi cihazın sürücüsünü otomatik bulacaktır listedeki Atheros L1 Ethernet Driver seçeneğini görünce seçin ve ileri tuşlayıp yüklemeyi bitirin. daha sonra masaüstündeki klasörü silebilirsiniz.
2.) Bilgisayarım öğesine sağ tuşla tıklayın ve özellikleri seçin. Sistem Özellikleri penceresi açılınca Donanım sekmesinden Aygıt Yöneticisi tuşuna tıklayın. Aygıt Yöneticisi penceresi açılacaktır buradan Ağ Bağdaştırıcıları'nın solundak artı işaretine tıklayarak aşağı doğru genişletin. Burada Atheros Ağ katını göreceksiniz üzerine iki kere tıklayın. Açılan pencerede Gelişmiş sekmesine tıklayın. Buradan Shutdown wakeup değerini OF konumundan On konumuna getirin ve Wake Up Capabilities değerini ALL değerine getirin. Tamam tuşuna tıklayın ve pencere kapanacaktır.
Böylece açılışta bir daha asla sorun yaşamayacaksınız. benim sorunum bu şekilde çözüldü. yakında asus bios update çıkaracaktır. kart sahipleri endişe etmesinler... |
ağzına sağlık patron. bugun teknik servise gittim biostan kaynaklandığını söylediler. hakikaten biosu güncelleyince problem kalmadı. senin dediğin de bu doğrultuda zaten.
ağzına sağlık
__________________ Bir Adam vardııııı canı sıkılan..... | 
05-07-08, 14:17
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 04.07.08
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A açılıştaki donma sorunu ragor_ali nin dediklerini yapinca düzeliyor zatende sorun oyun oynarken kitlenip anakartin reset atmasi.
Fazla isinmadan dolayi oluyor. Simdi sunu diyenleriniz olabilir. Sogutucu felam taktır gibisinden onlara diyecegim durum belli 100 dolarlik anakart almışız zaten daha fazla para olsa sogutuculu anakart alırdık. 
açılıştaki soruna ragor ali nin dediklerini yapin düzeliyor. Ama gene de çok ısınıyor kart. | 
06-07-08, 20:25
|  | Cool Member | | Katılım tarihi: 28.03.08 Nereden: atrium
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A millet 902 bios sürümü var diyo arkadaş yaw nası sorunu halledibilirmi....yoksa rogor alinin dediklerini mi yapalım... | 
06-07-08, 21:49
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A Description 0902 BIOS for M3A
1.Resolve crashFree III function fail issue.
2.Adjust CPU temperature offset for certain CPUs.
dün asus sitesinden çekip bunu yükledim. şuan bir sorun yok bende.. ama mAniAcPoW oyunlarda ısınma problemi olduğunu söylüyor. oyun oynamadığım için bunu deneme imkanım yok.. ama açılıştaki donma olayını sorunsuz halletti..  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  |
07-07-08, 01:05
|  | Member | | Katılım tarihi: 16.12.06 Nereden: İstanbul
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A "Adjust CPU temperature offset for certain CPUs" Bunu birisi tam olarak çevirebilir mi acaba?
0902'yi denedim; ısı konusunda 0301 sürümü daha iyi. Gerçek ısı değerlerinin değişmediğini, bios sürümlerinin farklı okuduklarını düşünüyorum. Güney köprüsü aşırı ısınıyor, elimi üzerinde tutamıyorum. Kuzey köprüsü de oyunlardan sonra el sürülemeyecek kadar ısınıyor ama Pc Probe 40 C civarı gösteriyor. Buna karşın herhangi bir donma, yavaşlama olayı gözlemlemedim. Isınma nedeninin M3A - Amd 6000 125w uyumsuzluğu olduğunu düşünüyorum fakat uyumlu gözüken diğer işlemcilerle de bazı arkadaşlar aşırı ısınmadan bahsetmişler. Kuzey, güney köprüsünü ve işlemcinin yanındaki mofsetleri heatsinklerle soğutmayı düşünüyorum.  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  |
__________________ Herşey TÜRKİYE için | 
08-07-08, 17:46
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 08.07.08 Nereden: İstanbul
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A PcManiac, aynı sorun ben de ilk bios updatei çıktığından beri var.İlk sürüm 0301 olarak 8 ay önce aldım kartı.İlk çıktığında aldım ve aradığım özellikleri barındırıyordu.İşlemcim 4000+.Neyse 0301den sonraki bios sürümü çıkınca oc potansiyelinde artma olmuştur diye yükledim.O zaman kış aylarıydı 0301 le 28 işlemci anakart 42 civarındaydı.Biosu yükselttiğimde işlemci 55 anakart 49 gördü ki o/c yapmamıştım.Bi kaç foruma yazmıştım, anakart sıcaklığı normal demişlerdi.0301 haricindeki bugüne kadar çıkan tüm bios sürümlerinde aynı hata var.Ya doğru okuyamıyor ya da gerçekten işlemciyi ısıtıyor.6000+ vb de değil sadece bu sorun.
Voltajı düşürdüm boşta fena değil ama işlemci kasmaya başlayınca gene yükseliyor ve ısı artıyor.
Everest kararlılık testinde işlemci 80 dereceleri gördü ve hala sapasağlam.Anakart 48 felan yapıyor ki normal olduğunu düşünüyorum artık.Oyunlarda 55 vs yapıyor zaten.0301 den başkası yalan ısı için.Bir de everestin ölçtüğü değerde en fazla 50 görüyor ama ProbeII 80 görüyor.Yanlış ölçüyor olabilir.80 derecede elimi heatsinke dokundurabiliyorum.Bence 80 değil gibi.0301 sürümünde everestin değerleri paralel gidiyor.Anakart ısısında problem yok.
Emin olmamakla beraber sonraki sürümlerde yanlış ölçüyor diyebilirim.
Donma olayına gelince hiç yaşamadım.Ama ilk WinXP logosunda bir tur ilerliyor ve logo duruyor harddisk full işlem yapıyor sonra devam ediyor.Zannedersem sizin sorununuzu bende yapmıyor.4000+ dan olabilir.
Kısacası iyidir diye aldım.Isı harici sorun yaşamadım ki 0301 e geri gönüp sorunsuz kullanıyorum.O/C özellikleri bence iyi bir anakart ama birçok kişi sorun yaşamış...  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  | | 
08-07-08, 23:00
|  | Member | | Katılım tarihi: 16.12.06 Nereden: İstanbul
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A Evet kada34
Yaza kadar sorun olmuyordu ısınma ama oyunlarda reset ve donma sorunları ortaya çıktı. İyice soğudum ben de anakarttan artık. Biostar ta690g siparişi verdim. Asus diğer firmalara göre oldukça erken çıkardı 770 çipsetli anakartı, acele edeyim derken bence birçok yanlış yaptı bu ürününde, onca bios sürümü çıktı ısınma sorununu çözemedi, çözecek gibi de gözükmüyor. Biostar, Gigabyte Amd770 modellerinde 125w işlemcileri desteklerken, Asus, işlemci destek listesinden çıkardı bu işlemcileri.
Everest kararlılık testinde probe'a göre 50 dereceyi geçmedi işlemcim. Sizin işlemciniz 4000 olmasına rağmen 80 dereceyi görmesi ve sorun çıkmaması çok ilginç! 70 C azami çalışma sıcaklığı zaten. O zaman ısıları yanlış okuma ihtimali yüksek. Anakart 45 dereceyi geçince probe uyarı veriyor bende.
0301 ısı açısından kesinlikle en iyi sürüm şu an ama olduğundan az ölçüyor olabilir. Çünkü Kuzey ve güney köprüleri üzerinde elimi 5 saniye tutamıyorum.  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  |
__________________ Herşey TÜRKİYE için | 
10-07-08, 11:34
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 28.04.08
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A açılışta donma sorununu hallettim,güncel biosu yukledigimde ısınma sorunu cıktı resetler,donmalar,mavi ekran hataları ... sorunlar hiç bitmedi dertli oldum. Çözüm olarak eterneti iptal ettim, wireless adaptör kullanıyorum ve biosu ilk 0301 versiyonu yükledim, şu anda donma ve ısınma sorunu ortadan kalktı 4 gündürde pc ye yükleniyorum reset atmadı tavsiye ederim. Eski bios sürümünü yüklemek için pcnizin biosundan tools/asus ez flash 2 programıyla yapabilrsiniz, yüklemek istediginiz versiyonu flash diskinize koyup ve asus ez flash programıyla pc ye kurabilirsiniz.Resim ve 0301 versiyonunu koydum umarım yardımcı olurum, saygılar... M3A BIOS 0301-2007/11/09 update  | 
12-07-08, 13:11
|  | Member | | Katılım tarihi: 07.01.08 Nereden: İSTANBUL
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A Aydınlatma konunda teşekkür ederim | 
15-07-08, 14:30
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A 1001 çıkmış bios. deneyen var mı?
15-07-08, 16:04
| | Rookie Member | | Katılım tarihi: 08.07.08 Nereden: İstanbul
| | | Ynt: açılışta donma asus M3A 1001i mesajı görünce denedim.Isınma konusunda sorun aynı.Ayrıca ilk yüklediğimde PCI standart PCI-PCI yazan sistem aygıtında ! vardı ve ilk açtığımda floppy ve ekran kartı driverı yoktu.0301e geri döndüm.Zaten açıklamada s3le ilgili bişeyler update olmuş. | |