Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

açılışta donma asus M3A

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında açılışta donma asus M3A başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Praxis'e: AMD 6000 125w işlemcimi çalıştıracak bir anakart araştırıyorum, Asus'un sitesinden bu anakartın işlemcimle uyumlu olduğunu görüyorum. Aldıktan sonra aşırı ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 10-08-08, 15:36   #226 (permalink)
PcManiac
Member

PcManiac Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.12.06
Nereden: İstanbul
Ynt: açılışta donma asus M3A

Praxis'e:
AMD 6000 125w işlemcimi çalıştıracak bir anakart araştırıyorum, Asus'un sitesinden bu anakartın işlemcimle uyumlu olduğunu görüyorum. Aldıktan sonra aşırı ısınma, donma ve reset sorunları yaşıyorum bir de bakıyorum ki o koskoca Asus firması işlemci destek listesinden benim işlemcimi çıkarmış, yani desteklemediğini sonradan anlamışlar. Üretim, test aşamasında benim işlemcimle test etmemişler anlaşılan. Overclock gibi bir beklentiniz kalmıyor tabi artık. Bir de bakıyorum ki bu sorunlar Asus'un bu anakartına has sorunlar, alanların çoğu yaşıyor. Forumda bilmem kaç sayfa olmuş M3A konusu. Üstelik güncellemelerle tamamen çözülmüş değil.
Şimdi sizin aldığınız Asus anakartta sorun yok diye (muhtemelen yeni aldığınız için sorunlar giderilmiş) ben şikayet edip hakkımı aramayacak mıyım? Ben buna para saydım. Normalde geri toplanması lazım ya da para iadesi.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-08-08, 16:39   #227 (permalink)
muzaffer
Cool Member

muzaffer Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.03.08
Nereden: atrium

boşver geri toplamayı hala satılamaya devam ediyo...
muzaffer çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-08-08, 17:31   #228 (permalink)
fight666
Member

fight666 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.07.08
Nereden: istanbul

bu anakart çok kötü arkadaşım kullanıyordu sürekli donuyordu hep hata hata!
fight666 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-08-08, 21:39   #229 (permalink)
mAniAcPoW
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.07.08

m3a bence tam anlami ile rezalet bir anakart.
bu foruma gelmesem ne oldugunu pek anlayamayacaktim.
bios güncelleyip ve ethernet kart ayarlarindan ilgili ayarlari yapinca acilistaki donma düzeliyor. Hadi bazi insanlar bilgili bazilari da bilgili insanlarin yazdiklarini bizim gibi arastirip buluyorlar ya bildigisayari acma kapatmadan baska bisi bilmeyen yada windows tan cat pat anlayanlar napsin.
Anakarti yeni alanlara gidin anakartinizi deistirin daha ii ben 10 gunde 3 anakart deistirdim asus m3a dan gigaybte ds3 sonra da ondan da kıl kaptim ds4 aldim kafam rahat.
koca asus firmasi bios update ile ugrastiriosa test etmedilermi bu anakarti ne is yapiyorlar nasil sürdüler piyasaya anlamis degilim. Madem o kadar buyukler neden toplatmiolar anakartlarin o modelini türkiye deneme türbünü gibi...
Hala asus buyuk firma diyenlere aman da ne buyuk firma...
mAniAcPoW çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-08-08, 22:13   #230 (permalink)
wferit
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.08
Nereden: ankara

bilgisayardan fazla anlamayn arkadaşlar asus m3a almasın çünkü başınıza bela olur açılıştaki donma sorununu kesinlikle çözemessiniz kesinlikle almayın
wferit çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-08-08, 15:04   #231 (permalink)
r_kaya.85
Rookie Member

Katılım tarihi: 10.08.08

kardeş sanırım bios tan acpı seçeneğini kapatman gerek kapalı ise aç mayı dene açılışda donma sorunları genelde bun dan kaynaklanıyor
r_kaya.85 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 06:37   #232 (permalink)
SPHENIX
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.08

Alıntı:
recko tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaslar bir çok arkadas kuruntu yapıyor anakartın hiç birşeyi yok ben de kullanıyorum 6400 Black Edition Uzerine Overcollok Yaptık birşey çıkmadı donma meselesini de halletmek basit bir ethernet takılacak okadar
e yok artık recko nasıl böyle düşünürsün anlamiyorum. bu kartı aldgında. kimse onboard ethernet olan bi anakarta ethernet kartı almak istemez. madem öyle düşünüyosn burdaki herkeze ethernet kartı yolla 15 -20 ytl den bişey cıkmaz değilmi

Buarada ben psu mu kasanın dısında calısıtırıyorum (psu = 600wat coolermaster) psu'nun hmen altındaki fan işlemcinin verdiği sıcak havaya yönelik. ordan aldıgı sıcak havayı tekrar kasanın icine atip sıcak hava sirkülasyonu yapiyor buda ısıyı bi hayli arttırıyor. suan stabil 60 derece işlemcim. herhangi bi donma sorunum yok, bios versiyonum 1001 ethernet disable, onun yerine wi-fi adaptor aldım hiç memnun değilim ama idare ediyorum. m3a'nın overclock performansındanda memnun kalmadım acıkcası amd 6000+ x2 (3ghz) işlemcim var çarpanları sabit tutarak (ki m3a elletmiyor bile çarpanları anlamadm ne iş) fsb yi 220 ye cıkarttm voltaj olarakta 1.50 volta çektim 3.3ghz ye ulaşabildim. biraz daha arttırıp 3.6ghz ' e cıkarttım fakat sistem acılmıyordu nedeni ise anakart voltaj artırmıyor nedendir bilmiyorum. 1.5 voltun üstüne cıkamıyorum. stabil olarak 3.4ghz yapanlar var aynı işlemcide fakat m3a bunu köstekliyor... Bu arada onubunu yaptm hala düzelmedi sorunm diyosanız özel msj atabilrsinz vaktm oldugu sürece yardım edebilirm.
SPHENIX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 23:15   #233 (permalink)
wferit
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.04.08
Nereden: ankara

ya ben bu anakartı naldığıma bin pişmanım kesinlikle almayın gidin başka birşey alın
wferit çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 23:03   #234 (permalink)
niketya
New Member

Katılım tarihi: 06.12.07
Nereden: TRABZON
Ynt: ASUS M3A AÇILIŞTA DONMA SORUNUNA ÇÖZÜM %100 DENENDİ

Arkadaşlar 1001 biosu yükleyin, asusun sitesindende son güncel eternet driverini indirin(beta felan fark etmez) yükleyin sorun %100 kalkıyor.bende aynı sorunu yaşıyordum. Ama bu yazdıklarımı yaptım hiçbir sorun yok .

arkadaş almayın diye yazmış bence alın en kral anakartlardan biri

Sistemim : Amd athlon x2 5200+ , asus m3a anakart , 2gb hı-level dual kit , 160gb seagate ncq hdd ,
xpertvision 8500gt 1gb ddr2 128bit grafik kart , lg dvd-rw , süper power 250w kasa
niketya çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 21:32   #235 (permalink)
dodu
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.05.08

M3A donanımsal özellikleri ile fiyat oranlamasına göre birçok anakartı geride bırakıyor, bende aldığımda ufak tefek problemler yaşamıştım ki ilk çıktığı zamanlarda birşeyi almak her zaman zahmetlidir. Her yeni teknolojiyi destekler ama ilk hatalar da onda çıkar. Şu an itibari ile arkadaşların da söylediği üzere "version 1001" bios asusun sitesinde mevcut. Bios update yapmasını bilenler gönül rahatlığıyla alıp kullansınlar, bilmeyenler de aldıkları bilgisayarcıdan bios update yapılarak teslim edilmesini talep etsinler. Kendi kendine makina toplayan kaç kişi bios update edemeyecekse artık... Ben kullanıyorum ve gerçekten tavsiye ederim. Boş yere karalamayın kartı hiçbir sorun çözümsüz kalmaz sonsuza dek..
dodu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 21:36   #236 (permalink)
dodu
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.05.08

Alıntı:
SPHENIX tarafından iletildi. Mesajı göster
(ki m3a elletmiyor bile çarpanları anlamadm ne iş)
İşlemcinin cpuz raporunu buraya koyar mısın? Her cpu nun çarpanıyla oynanmıyor, bende 5000 var çarpanı 4-13 arası değiştirebiliyorum m3a da. Cpu-z nin kendi sitesindeki amd rekorunu da amd 5000 kırmış 4800 küsürle.. Adamın çarpanı ise "14"...
dodu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 11:43   #237 (permalink)
r_kaya.85
Rookie Member

Katılım tarihi: 10.08.08

kardeşim m3 serisi anakartlar daha tam bi siteme girmedi ram seçe biliyor test aşmasında bu anakatlar henüz bencde daha fazla uğraşmadan anakatrını değiştirgigabayt ve sly deluxe serisi bi anakart kullan
r_kaya.85 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-09-08, 06:03   #238 (permalink)
SPHENIX
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.08

m3a ve amd 6000+ daki OC (bilgisayarımın özelliklerine nikimin altında ki bilgisayarım kısmına gelerek bakabilirsiniz)

overclock dan önceki hali

overclocktan sonra

Buda stabil olmayan oc

oc yaparken cok dikkat edilmesi gerek. işlemcinizin kac voltu taşıyabilceğini bilmeniz gerek ve işlemci ısısına cok dikkat etmelisiniz. iyi bir sogutucu olmadan denememenizi öneririm. M3A boardda baska oc yapan arkdaslar varsa benmle irtibata gecerse sevinrim.
SPHENIX çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver