Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

AMD için yeni boarlardan hangisi?????

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında AMD için yeni boarlardan hangisi????? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Amd sistem alacağım fakat board konusunda kafam öyle karışıkki hangisini seçeceimi şaşırdım.İşte kafama takılanlar. MSI'ın sayfasında 6590 model board için ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 11-12-02, 07:45   #1 (permalink)
sahin
New Member

Katılım tarihi: 11.12.02
crying AMD için yeni boarlardan hangisi?????

Amd sistem alacağım fakat board konusunda kafam öyle karışıkki hangisini seçeceimi şaşırdım.İşte kafama takılanlar.
MSI'ın sayfasında 6590 model board için optional olarak gösterilen D-bracket , S-bracket ,IEEE 1394 ,Serial Ata cable ,Bluetooth gibi parçalar Türkiyede veriliyormu?(hepsinin verilmediğini duydum)Bu board için internette 105 dolar diyorlar.Bu kadar donanım için fiyatı çok uygun.
Asusun yeni nforce 2çipsetli A7n8x deluxe model boardunda ekran kartı varmı.Bu board için yapılan incelemelerde bunun için birşey söylenmemiş. nforce 2 çipsetli boardlarda ekran kartı board üzerindemi.Forumlardan birinde .::_AtHLoN-XP_::.
entegre gf4 mx var diyor.Kafam iyice karıştı.Var ise ekran kartları biraz daha ucuzlayana kadar almayacağım.Yoksa MSI ın 6590 ını alıp bide gf4 mx440 almayı düşünüyorum.
Bu iki board tam istediim özelliklerde. Sizinde farklı alternatif önerileriniz olursa sevinirim.
10 günden beri netin altını üstüne getirdim.Ama sorularıma cevap bulamadım.Bana acil yardım ederseniz çoks sevinirim.Ohhh sonunda bitirdimmmmmm...

En son sahin tarafından düzenlendi: 11-12-02 saat 07:47
sahin çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-12-02, 09:21   #2 (permalink)
blabla
Member

blabla Avatar

Katılım tarihi: 04.12.02
Nereden: Republik of Äthiopia
nforce2 nin southbtridge i MCP-T olursa grafik kart yok
grafik kartl i lar galiba cikmadi yada pek yakinda cikicak

fakat sunuda bilmen lazim onboard grafik olursa bu systemede tabi normal MCP-T li southbridgeli gibi hizli olmasina mümkün dil

sana sadece mcp-t li almani ve extra bir gefrosch almani tavsiye edebelirim

haa sunuda unutma nforce2 sadece 2 dimm bank lari doldurursan tam hizina ulasior (dual channel)
yani bir tane memory ile normal via chipsetten daha yavas oluor dikkatina
onun özelligi bu maalesef iki tane memory kullanman gerekior iyi performance icin..

birde ekran kartli alirsan tabiki o düsündün fiyata dil tabiki

ps: nasil neti alti üsütne getirdin hayret iyi aramadin herhalde

heryerde review ler varja ..

bak istersen anandtech te cok güzel bir roundup var nforce2 li mobo lar icin..

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1759

mfg

blabla

benim taka

blabla çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-12-02, 08:53   #3 (permalink)
sahin
New Member

Katılım tarihi: 11.12.02
Thumbs up

Blabla cevap verdiğin için teşekkür ederim.İngilizcem olmadığı için sadece türkçe içerikli sitelere bakabilmiştim.Ama şimdi türkçe sayfada buldum.Asusu almaya karar verdim..Alınca deneyimlerimi yazarım.

http://www.tomshardware.com.tr/mainb...205/index.html
sahin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-12-02, 09:15   #4 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
@blabla;
Bu imzandaki sistem elinde mi?Yoksa bunu alırdım anlamında mı?

Şu an için AMD ye en uygun platform KT333 veya 400 (Belki bir A revizyonu çıkarsa daha tercih edilir olur KT400 )
Ama nforce2 özellikleri ile ışıldıyor açıkçası...
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-12-02, 14:42   #5 (permalink)
blabla
Member

blabla Avatar

@sahin

inglizceni gelistirmeni birazcik olsun tavsiye ederim
asil önemli seyler maalesef ingiizce sayfalarda :-/

@proton

ya arkadaslar herkes ayni soruyu soruo
tabiki gercek ...
blabla çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-12-02, 20:12   #6 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2
Beni şaşırtan RAM lerin ben bu ram lerin Türkiyede bulunabileceğini sanmıyorum yoksa yurtdışında mı yaşıyorsun?

1.6A yı 2368 mhz e O/C ediyorum ama ram lerimi mecburen latency time ı düşük olarak(266mhz kingston) 148mhz de kullanabiliyorum elimde bu ram ler olsa onları cl2 modda asenkron 433-460 mhz de kullanırken 150fsb de de işlemcimi kullanabilirdim buda bana epey performans getirirdi..

Neyse konuyu dağıtmayalım epey güzel bir sistem toplamışsın hayranlık duydum gülegüle kullan...
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-12-02, 01:35   #7 (permalink)
blabla
Member

blabla Avatar

Alıntı:
Originally posted by proton
Beni şaşırtan RAM lerin ben bu ram lerin Türkiyede bulunabileceğini sanmıyorum yoksa yurtdışında mı yaşıyorsun?

1.6A yı 2368 mhz e O/C ediyorum ama ram lerimi mecburen latency time ı düşük olarak(266mhz kingston) 148mhz de kullanabiliyorum elimde bu ram ler olsa onları cl2 modda asenkron 433-460 mhz de kullanırken 150fsb de de işlemcimi kullanabilirdim buda bana epey performans getirirdi..

Neyse konuyu dağıtmayalım epey güzel bir sistem toplamışsın hayranlık duydum gülegüle kullan...

tsk ederim
neden tr de yok? sende online ismarla..
uiiii su sogutma mi var?`baya oc etmisin valla
ya ben bu ramlari aldim ama asus istedim gibi fsb i yükselttirmio bana 190Mhz dan fazla cikarsam prime95 tak gidio 10 sanyie sonra hata gösterio
duyduma göre nforce2 Northbridge chipin ortasi cukurmus ve sogutma etkili olamiormus...ama ayni zamanda epox lu arkadas 200 e problemsiz cikio hmm...
asynchron bende sürürüm fakat bana istedim gibi performance getirmez cünki nforce synchron icin optimum lanmis..asynchron sürsem kt400 den cok altinda bir hiz oluo...
simdilik 190 Mhz sdynchron timings ler 5-2-2-2
bakicam abit in fsb de nasil bi oc performance si olcak
iki tane review okudum oda okadar sahane cikmadi ama bakalim..
ghaliba sorun nforce2 in kendisionde mobo layout ta degil..
bide barton la (200Mhz fsb/400Mhz DDR)calisicakmis nasil calisicaksa
belki bir kac tane revision cikar ozaman belki ama simdilik 200 ulasmak bile baya zor..
ama durum onu gösterio su sogutma dan yol gitmio...
ama yaptimmi sadece cpu dil
chipseti ve graka yi da sogutucam ayni anda..

mfg

blabla

En son blabla tarafından düzenlendi: 14-12-02 saat 01:39
blabla çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 11:55.