+ Cevap Yaz
Sayfa 2, toplam 2
İlkİlk 1 2
Results 16 to 26 of 26

asus mu gigabayt mı?

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Anakart forumunda asus mu gigabayt mı? başlıklı konu tartışılıyor; bencede gıgabyte derım bır markanın servısının cok ortalarda konusulması ne kadar ıyı olur bunu bır dusun.800mhz ve vga ıstedıgın cın ...

Silver Member stevejones Avatar
    Katılım tarihi
    06.12.2005
    Nereden
    İstanbul

Re: asus mu gigabayt mı?

bencede gıgabyte derım bır markanın servısının cok ortalarda konusulması ne kadar ıyı olur bunu bır dusun.800mhz ve vga ıstedıgın cın asagıdakı kartı veıroyrum bakarsın.ayrıca gırıs sevıye vagcard falan alma yazın dhada dusecek fıyatlar alacagın kart dx10 desteklı olmayacak ve yıne kaybın olacak ıyı bır board al ve kısa dogrudaa 100dolara ısını gorebılecek bır kart al derım.

GIGABYTE 965GM-S2 DUAL 1066FSB DDR2 PCI EXP
    YAZIYI OKUYABILIYORSAN OGRETMENINE TURKCE OKUYABILIYORSAN ATATURK'E MINNET ET

hWM Haber Editörü KroninuQus Avatar
    Katılım tarihi
    13.09.2006
    Nereden
    hARDWAREMANIA/Ankara

Alıntı x-vipen tarafından iletildi. Mesajı göster
    walla kardei öyle diyorsunya köylü köyünden vaz geçermi be bizimgibi insanlarda takıntı haline gelmiş bence .çok sağlamda ürünleri var ben iki sefer msı aldım ikisindede sorun yaşadım tekinde idelerinde tekide win başlarken güvenli kiple açılıyor gerçi değişince sorunda ditdide ama asusun hiçbir modelinde hiçbir sorun yaşamadım walla benim görüşüm sadece adını duysam bile asus derim
    Pc işinde şans faktörü de oldukça önemli gerçekten Örneğin bizimde fazlasıyla tavsiye ettiğimiz P5B modeliyle sorun yaşayan insan sayısı azımsanmıycak türden...Ancak Asus'un teknik servisi oldukça iyi bu bakımdan bir sorun yaşanmaz muhtemelen...
    En son KroninuQus tarafından düzenlendi: 05-07-2007 saat 18:26
    Bugünün işini yarına bırakma, erteleyebileceğin kadar ertele...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    21.07.2004

Teknik servis ne kadar iyi olursa olsun. Bence önemli olan sorunsuz ürün. Üründe sorun çıkmadıktan sonra ne yapayım teknik servisi Ben bir satıcı olarak Gigabyte satıyorum. Belki sorun çıkarmadığı için teknik servis kaybı gibi görülebilir ama saçma sapan sorunlar yüzünden başka işler kaçırmıyorum. Müşteriler sattığım üründen dolayı sorun yaşamadıkları için, bir sonraki bilgisayarları için yine beni arıyorlar. Teknolojinin değişim hızı ortada, İyi ki Intel var, AMD var, nVidia var Microsoft var onlar değiştirmese teknolojiyi biz ne satacağız

hWM Haber Editörü KroninuQus Avatar
    Katılım tarihi
    13.09.2006
    Nereden
    hARDWAREMANIA/Ankara

Alıntı volkiii tarafından iletildi. Mesajı göster
    Teknik servis ne kadar iyi olursa olsun. Bence önemli olan sorunsuz ürün. Üründe sorun çıkmadıktan sonra ne yapayım teknik servisi Ben bir satıcı olarak Gigabyte satıyorum. Belki sorun çıkarmadığı için teknik servis kaybı gibi görülebilir ama saçma sapan sorunlar yüzünden başka işler kaçırmıyorum. Müşteriler sattığım üründen dolayı sorun yaşamadıkları için, bir sonraki bilgisayarları için yine beni arıyorlar. Teknolojinin değişim hızı ortada, İyi ki Intel var, AMD var, nVidia var Microsoft var onlar değiştirmese teknolojiyi biz ne satacağız
    Size pek katılamıycam maalesef. Tabiki sorunsuz ürün olması önemli ama her üründe bir arıza çıkma olasılığı var bunun önüne geçemezsiniz bu sebeple ne olur ne olmaz her zaman arkanızda sağlam bir teknik servisin bulunması çok önemli...

Rookie Member MaLeTurKa Avatar
    Katılım tarihi
    17.09.2005

adam gibi bi makina toplamayi dusunuyosan intel islemciye intel anakart kullan derim.ama asus konusuna gelince istedigin performansi alamiyacaksin emin ol.. butcem kısıtlı cok pek bi masraf yapmak istemiyorum dersen asus yerine intel chipsetli gigabyte marka bi anakart kullan derim. asusla kiyasladigin zaman odediginin karsligini fazlasiyla veriyor.gule gule kullan umarim yardimci olabilmisimdir.

Rookie Member murat_1609 Avatar
    Katılım tarihi
    26.10.2007
    Nereden
    Heryerde

Cevap: asus mu gigabayt mı?

asus 10 numara bır anakart
    3 yıldır kullanıyorum bır kere sorun cıkarmadı

New Member
    Katılım tarihi
    24.01.2008

Ynt: asus mu gigabayt mı?

ya neyi tartışıyorsunuz.

Soru 1-)İşlemcinin takıldığı işlemci yuvasının plastiği kiminkisi yamuk yumuk ve işlemci içerde geziniyor.
    Soru 2-Anakart pinleri kiminki kalın,oturaklı ve ısıya dayanıklı.
    Soru 3-)Takılırken sökülürken bozulmaya hangisi daha yatkın.
    Soru 4-)Overclockta hangisi daha stabil.
    ve son soru.
    Hangi anakartta bios güncellemesi daha kolay
    En son canpolatcan tarafından düzenlendi: 01-24-2008 saat 03:55

New Member
    Katılım tarihi
    24.01.2008

Gigabyte P35 dq6 ve Asus P5K-E wifi iki anakartıda kullandım.Gigabyte şimdi sizlere ömür.Anakart işlemci pinleri yandı.E6750 ile 3000MHZ de.kart 2.sefer garantiye gitti.Sıfır geldi 2.si bu seferde ethernet bozuk.Ethernet kartı taktım.3200MHZ çektim overclock için gene sizlere ömür.Şimdi Asus P5K-E var PC de.3400MHZ de anakart ısısı.42 C.Volt otomatikde 1,312v.3aydır devamlı böyle.Fanlar performansa ayarlı.Sessiz.Varmı Gigabyte ta bu.Herkes hikaye anlatır asus anakart yapar.Tek problemi biosdu.Oda yeni güncellemeyle bitti.Sorun şuydu.Fanlar performansta güce göre ayarsız artıp azalıyordu devirleri.Şimdi yeni biosla oda çözüldü.X38 miş X48 miş hikaye anakartta.İşlemcim 3600MHZ geçmiyor zaten ne yapacam X38i X48i.
    X48 aldın diyelim ,yeniden ram yeniden işlemci,yeniden ekrankartı.Keriz var zaten yerler.Fabrika çalıştırıyoz.5tane torna tezgahı var sanki.AutoCAD kullanıyoz sanki.Para tuzağı hepsi.

Yap şu PC yi yat 5 sene
    anakart=Asus P5K-E wifi 165$+kdv
    İşlemci=İntel E6750 190$+kdv
    Ram =Kingston Dual kit 2X1 GB 1066MHz DDR2 140$+kdv
    Ekran kartı= Asus 3870 240$+kdv
    birde asus kasa aldınmı değme keyfine.Ha sakın dvd wr asus olmasın.2 tane var bende.Biri yazma için LG.Diğeri okuma için nec.nec sony kullanıyor optiği onun için.Aynı işlemci aynı ekran kartı aynı ram larla getirin istediğiniz anakartı bakalım kim yamanmış

CPU Spread Spectrum = DISABLED
    PCIE Spread Spectrum = DISABLED
    Transaction Booster =DISABLED
    SpeedStep (TM) Tech – Disable
    DRAM Static Read Control = AUTO

Transaction Booster = DISABLED* This is one of the new settings for the P5K. So far, I haven't been able to get any stability with this set to ENABLED, so, for now, disable it. If I find a use for this, I will add it here.

Clock Over-Charging Mode = AUTO* Another new setting for the P5K, and I'm still trying to find a use for this, stable overclocks become unstable with this on anything but AUTO for me, so for now, leave it on AUTO. ****Testing this at the moment, and it has enabled me to boot at 4ghz (on a quad), same for someone else on a dual core. Just set it to 1000mv if you need it. If I find any other use for it, I will add it here****

CPU Spread Spectrum = DISABLED
    PCIE Spread Spectrum = DISABLED

CPU VOLTAGE = This is where you add/subtract extra Vcore if needed.

CPU Voltage Reference = AUTO* This appears to have an effect on stability at higher overclocks, so you can keep it at AUTO, or if you are feeling confident later, you can set it manually.

CPU Voltage Damper = Set this to ENABLED* Another new feature for the P5K, which almost eliminates Vdroop. Not everyone will need it, but I have found it handy when overclocking. If you set a Vcore value in the BIOS, on past Asus boards, there has been a large difference between the voltage shown in the BIOS, and what you actually get, especially under load (Vdroop). This makes the Vdroop much less. Click here to find out more about Vdroop.

Ratio Control – This just lets you choose the Multi, you can also do this on the main Jumperfree BIOS settings page.

C1E Support – Disable this, it just isn't needed when overclocking.

Max CPUID Limit – Disable this, its for older P4 CPUs with Hyperthreading, and older operating systems.

Vanderpool Technology – Disable this, unless you specifically need it, find out if you do, by clicking here.

CPU TM Function – Disable this. I can find no use for this with C2D, apparently it was to throttle older P4 Prescott CPUs. I have always disabled it on every C2D board with no problems whatsoever.

Execute Disable Bit – I generally disable this, but it is up to you. If you experience instability with it enabled, try disabling it. You can find out more here.

PECI – I usually disable this. I have tested this with several CPUs and have been unable to find any use for it. Enabled/Disabled doesn't affect my temps in any way, and no throttling occurs. If anyone knows any different, please let me know.

Intel ® SpeedStep (TM) Tech – Disable this, generally, it doesn't play nicely with overclocking.

Gerisi outo.Ram için overclock yaparsan voltaj arttır.okadar
    En son canpolatcan tarafından düzenlendi: 01-24-2008 saat 04:20

New Member
    Katılım tarihi
    24.01.2008

Asus P5K-E Wifi Bios 0906

ASUSTeK Computer Inc.-Support-
    sitesinden indir.Yükle.Vista64 kullanıyorum ben.

işlemci orginal fanıyla asla overclock deneme.

VATAN COMPUTER - Türkiye'nin Teknoloji Hiperstore'ları

Ben COOLER MASTER HYPER TX2 INTEL/AMD İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU kullanıyorum

Kullanacağın CPU soğutucu mutlaka yan fanlı olmalı.Ram tarafından çektiği havayı egzos fana doğru üflemeli.Çünkü bir taşta 2 kuş.ram'lerde soğutulmuş oluyor.Hava sirkilasyonu yapıyor yani.Ön fanada yardımcı oluyor.Daha doğrusu ön ve yan fandan gelen havayı Ram’lerin üzerinden sonra işlemci üzerinden geçirerek egzosfana iletiyor.Egzosfanda keyfine bakıyor

Biosta gir

ADVANCED…seç

A-Jumper free configuration…. tıkla

1-Aİ Overclocking Tuner [Manuel]… yap
    2- Fsb frequency =399 yap
    3- Ram'leri kendi değerinde çalıştır.(+20 veya -20 olabilir)örneğin 667 ise enfazla 697 .Ve ram voltajını 1.9v yap.(her fazla frekans artırımında 1MHz için 0,004V yükseltmek zorundasın ram voltajını .Ama bence gerek yok)
    4- Transaction Booster =DISABLED …yap
    5-CPU Spread Spectrum = DISABLED…yap
    6-PCIE Spread Spectrum = DISABLED…yap
    Gerisi =olduğu gibi kalsın
    Dikkattttttt.!!!!!!!PCI frequency =100 yappppppppppp
    B-CPU Configuration….tıkla

1-CPU ratio setting [08.0]…yap
    2-C1E Support =Disable…yap
    Gerisine elleme

Şimdi fan Ayarları

POWER… seç

A-Hardware Monitor…tıkla

1-CPU Q fan Control…..[Enabled]
    2-CPU Fan Profile……[Performance Mode]
    3-Chassis Q-Fan Controls [Enabled]
    4-Chassis Target Temperature [43 C]

Ben CPU soğutucu fanıda içinde olmak üzere 5 tane fan kullanıyorum.Ama Kasada tık ses yok.Anakart (39-43 C arasında .Pasif-Aşırıyük dereceleri) Asus Kasa Kullanıyorum.
    Egzos fanları,ön fan, yatay anakart üstüne üfleyene fana gelince.Bunları muhakkak anakartın chassis soketlerine tak.
    Kasaya monte edilen yatay anakar üstüne üfleyen fanı alta taktım.Yani ekrankartının üstüne üflüyor.İşlemci üzerine değil.Üstte olsaydı yazın özellikle üstten çıkan ısınmış havayı emer tekrar kasaya basardık

BU KADAR .ALSANA E6750 3192MHz ve işlemci buz gibi ve fan sesi duyana aşk olsun.

Kolay gelsin
    En son canpolatcan tarafından düzenlendi: 01-25-2008 saat 01:40

Moderator ozgurkeles64 Avatar
    Katılım tarihi
    26.12.2007
    Nereden
    ne farkeder?
    Blog Mesajları
    1

bundan önceki bütün anakartlarım6.makinamı topluyorum kesinlikle asus idi..bu sefer bi değişiklik yapalım dedim MSİ aldım..fakat her zaman ASUS 1 numaradır..gigabayt ile kıyaslanamaz bile

Rookie Member
    Katılım tarihi
    28.01.2008

İkisidee kaliteli markalar ama son zamanlarda Gigabyte kullandığı kaliteli malzemee ve işciliklee bir adım önde diğer anakrt üreticilerinee örnek niteliğnde... forever Gigabyte : ))

+ Cevap Yaz
Sayfa 2, toplam 2
İlkİlk 1 2