Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

Biliyorum çok konuşuldu ama bi yardım

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Biliyorum çok konuşuldu ama bi yardım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar IQY kodlu bi Mobil 2500+ işlemci için anakart tavsiyesi istiyorum. 2 haftadır incelemediğim makale kalmadı herhalde rüyamda anakartlar uçuşuyo ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 08-09-04, 11:18   #1 (permalink)
üstad
Senior Member

üstad Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.09.04
Biliyorum çok konuşuldu ama bi yardım

Arkadaşlar IQY kodlu bi Mobil 2500+ işlemci için anakart tavsiyesi istiyorum. 2 haftadır incelemediğim makale kalmadı herhalde rüyamda anakartlar uçuşuyo
Son nokta için bi el atın lütfen;

MSI K7N2 ILSR > + lar: şuan kt 333 üm var ve hiçbi sorun yaşamadım, mobil işlemcilerin o/c potansiyeli ve stabilitesi için şart olan (bikaç makalede öyle okudum) Powernow seçeneğini veriyormuş, kutu içeriği iyi, görüntüsü güzel kırmızı kırmızı
- ler: Bu kartla ilgili çok sorun okudum forumlarda (aşırı ısınma vb.), o/c hastası olmamama karşın elimin altındaki potansiyeli istediğimde kullanabilmek istiyorum.

ABIT NF7-S > +lar: efsane sanki herkes onu öneriyor, çok stabil ve esnek olduğu ve çok iyi o/c potansiyeline sahip olduğunu öğrendim, s-ata çeviricisi vermeleri hoşuma gitti.
- ler: son zamanlarda şu Guru olayı kafamı karıştırdı bunda yok o olay, powernow desteğinin olmaması çok problem olur mu bilemiyorum, nb soğutucusu falan çok dandik gözüküyo (gittim baktım), kutu içeriği çok zayıf

ABIT AN7 > +lar: NF7-S nin üzerine bi de guru eklenmiş hali galiba
-ler: Forumlarda çok sorun gördüm bu kartla ilgili (Voltaj değerlerini istenilenden fazla vermesi, aşırı ısınması, driver problem vb.), s-ata çevirici yok, powernow seçeneği yok, dandik nb soğutucusu.

bi an evvel karar vermem lazım kafayı sıyırıcam yoksa . 2-3de de gün içinde alıcam inşallah. Teşekkürler...
üstad çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-09-04, 11:24   #2 (permalink)
Beyazzenci
hARDWAREMANIAC

Beyazzenci Avatar

Katılım tarihi: 31.10.02
Nereden: Adana
Abit NF7-S
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-09-04, 11:57   #3 (permalink)
Bioskiller
Senior Member

Bioskiller Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.09.01
EP-8RDA+ PRO

Merhaba

Yeni gelen bir anakart var. Yalnız satış durumu ne alemde bilemiyorum.

Epox EP-8RDA+ PRO.

Ürün hakkında ayrıntılı bilgi için aşşağıdaki linkte tıklayın.

http://www.epoxtr.com/

Bence bu ürünü mutlaka değerlendirin.

Görüşmek üzere. İyi çalışmalar.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-09-04, 12:13   #4 (permalink)
üstad
Senior Member

üstad Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
Bioskiller tarafından iletildi.
Merhaba

Yeni gelen bir anakart var. Yalnız satış durumu ne alemde bilemiyorum.

Epox EP-8RDA+ PRO.

Ürün hakkında ayrıntılı bilgi için aşşağıdaki linkte tıklayın.

http://www.epoxtr.com/

Bence bu ürünü mutlaka değerlendirin.

Görüşmek üzere. İyi çalışmalar.
ya bi tane daha çıktı
üstad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-09-04, 18:00   #5 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
@üstad; arkadaşım bende Abit AN7-guru kullanıyorum, o/c ile pek işim ve tecrübem olmadı, ancak çok derin araştırmalarım sonucunda, birçok ciddi sitenin karşılaştırmalı testlerinde Athlon soket-A işlemcili Nforce2 anakartlarda Epox 8RDA+ ile Abit AN7-guru başabaş, hatta Epox çok az önde gözüküyordu. (o/c potansiyeli, stabilite, anakart özellikleri açısından) Ancak Epox'un yeni sunduğu "Epox 8RDA+ Pro" sanırım çok daha ilgi çekici bir anakart, testlerini bir incelemek lazım, eğer testlerde de Epox 8RDA+'ın önünde ise sanırım Soket-A Nforce2 aleminin kralı olabilecek bir anakart... Bu anakartı ciddi olarak düşünebilirsin.
http://www.mascom.com.tr/anakart/8rda+_pro/main.asp
Eski 09-09-04, 10:13   #6 (permalink)
üstad
Senior Member

üstad Avatar

Bilgisayarım
sanırım onuda listeye alıcam. bu gidişle ben alamıycam bu kartı kesin
üstad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 10:52   #7 (permalink)
üstad
Senior Member

üstad Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
TeknO tarafından iletildi.
@üstad; arkadaşım bende Abit AN7-guru kullanıyorum, o/c ile pek işim ve tecrübem olmadı, ancak çok derin araştırmalarım sonucunda, birçok ciddi sitenin karşılaştırmalı testlerinde Athlon soket-A işlemcili Nforce2 anakartlarda Epox 8RDA+ ile Abit AN7-guru başabaş, hatta Epox çok az önde gözüküyordu. (o/c potansiyeli, stabilite, anakart özellikleri açısından) Ancak Epox'un yeni sunduğu "Epox 8RDA+ Pro" sanırım çok daha ilgi çekici bir anakart, testlerini bir incelemek lazım, eğer testlerde de Epox 8RDA+'ın önünde ise sanırım Soket-A Nforce2 aleminin kralı olabilecek bir anakart... Bu anakartı ciddi olarak düşünebilirsin.
http://www.mascom.com.tr/anakart/8rda+_pro/main.asp
TeknO, bu board nerde satılıyo yaw
üstad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 12:04   #8 (permalink)
Beyazzenci
hARDWAREMANIAC

Beyazzenci Avatar

Mascom'un linkini vermiş işte.. Yok mu orda...
Beyazzenci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 12:38   #9 (permalink)
üstad
Senior Member

üstad Avatar

Bilgisayarım
tamam buldum kadıköy de 86$
bu arada sempron u destekliyomuş
arkadaşlar bi de bu nforce2 kartlarla, aldığım oem radeon 9600 pro sorun çıkarır mı sizce?
üstad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 12:56   #10 (permalink)
Beyazzenci
hARDWAREMANIAC

Beyazzenci Avatar

9600 le Kt400 ler ile sorun çıkarıyordu.. Nforce'lar ile bir sorun çıkardığını görmedim daha..
Beyazzenci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 13:42   #11 (permalink)
üstad
Senior Member

üstad Avatar

Bilgisayarım
Beyazzenci teşekkürler.
Bu NF7-S lerin bazıları iyiken bazılarının sorunlu yada en azından o/c potansiyelinin zayıf olduğu bu yüzden özellikler stabilite için epox un tercih edildiği okumuştum bi kaç yerde. Sen ne dersin? bir de mcp-t nin t si çok önemli mi sence?
üstad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 14:21   #12 (permalink)
Beyazzenci
hARDWAREMANIAC

Beyazzenci Avatar

Walla ben hiç biryerde rastlamadım öle bir sorunla.. Belki kart ilk çıktığı zamanlarda o tür sorunlar ile çıkmış olabilir.. Ama yenilerde hiç rastlamadım..
Beyazzenci çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 14:22   #13 (permalink)
cemali74
Rookie Member

Katılım tarihi: 27.08.04
Nereden: kırıkkale
üstad merhaba .sen hangi anakart derken valla islemci ölece kalakalacak.sen en iyisi bana versene islemciyi
o islemciyi nerden aldın?gigatekte varken para yoktu,simdi para var islemci yok
cemali74 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 15:11   #14 (permalink)
littleboy
Silver Member

littleboy Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.04
Nereden: İZMİR
Gigatek'e yeni bir parti gelebileceği konuşuluyordu.Üstad bu arada aynı sorunu paylaşıyordu ama artık kararımı verdim ABIT NF7-S yarın geliyor kartım.
littleboy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 15:46   #15 (permalink)
üstad
Senior Member

üstad Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
cemali74 tarafından iletildi.
üstad merhaba .sen hangi anakart derken valla islemci ölece kalakalacak.sen en iyisi bana versene islemciyi
o islemciyi nerden aldın?gigatekte varken para yoktu,simdi para var islemci yok
hocam valla kafayı yiyecem. dediğin gibi evde de işlemci yatıyo öle kuzu kuzu. gigatek te güneş bey var işte ben geçen c.tesi aradım sabahtan 1 tane kalmıştı sattım dedi havale bekliyorum dedi. ben tabi neyse aradım o şahıs haber vermemiş bende direkt aldım. o esnada yine getirecem falan demişti. istersen ara TELEFON : ( 0312 ) 431 42 95 yada gigatek@gigatek.com.tr a bi mail at güneş bey dikkatine. ama bu partideki işlemciler en iyi 2.grup (5 grup mobil işlemci var) daha önce littleboy un da dediği gibi gelecek olanlar iyi kodlu olur mu bilemiyorum..
üstad çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 15:48   #16 (permalink)
üstad
Senior Member

üstad Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
littleboy tarafından iletildi.
Gigatek'e yeni bir parti gelebileceği konuşuluyordu.Üstad bu arada aynı sorunu paylaşıyordu ama artık kararımı verdim ABIT NF7-S yarın geliyor kartım.
littleboy galiba bende onu alıcam ama yukardaki epox u gördün mü? hem fiyatı hem performansı süper bi tek mcp-t değil sade mcp. bu t çok önemli mi? yani dandik kolonlarla falan da kullanılabiliyo mu yoksa iyi bi kolon sistemi şart mı?
üstad çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati