hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

biostar p4m900-m4 ankart

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında biostar p4m900-m4 ankart başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba arkadaslar.Ben yeni kaydoldum.Benim problemim yeni aldıgım anakart ile ilgili.Anakartı alalı 9-10 gün oldu. Biostar p4m900-m4 marka anakart var uzerinde ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 22-02-08, 13:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
bservet
Rookie Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 22.02.08
biostar p4m900-m4 ankart

Merhaba arkadaslar.Ben yeni kaydoldum.Benim problemim yeni aldıgım anakart ile ilgili.Anakartı alalı 9-10 gün oldu.
Biostar p4m900-m4 marka anakart var uzerinde 1 gb lik ddr2 667 var.1 ide harddisk (40 gb Lg),1 ide dvd yazıcı(20x Lg h55n) ,300w high power marka güc kaynagı.P4 2.26 gh islemci var.

http://www.mascom.com.tr/anakart/biostar/p4m900m4.asp

Sorunum isletim sistemini kuramamak.Orjinal xp home edition sp1 var kuramıyorum.Her seferinde kurulum baslangıcında ''microsoft logo sınamasından gecemedi bu yazılımı yuklemek bilgisayarınızı bozabilir'' gibi mesajlar cıkıyor sonra klavye mouse kilitleniyor.

Neyse bir yerden sp2 li xp pro buldum.onda da benzer problem cıkıyor.Windows battery icin yazılımı yukleyemedi,disk drive icin yazılımı yukleyemedi ,Kur dosyalarından ... eksik deyip ya boot ediyor ya da kilitleniyor.

Wista yuklleyim dedim.Kurulum sırasında Dvd den yukleniyor ya .% 60 lara geldiginde D:\dosya yok gibi mesaj veriyor.Bazen %100 tamamlanıyor ama yine de aynı mesajı verip kurulumu kesiyor.

Dvd surucusundendir dedim.Benim dvd surucusunu soktum bir tanıdıgımın bilgisayarına taktım.Herseyi eksiksiz okuyup tam olarak 3 isletim sistemini de onun bilgisayarına kuruyor.Onun dvd okuyucusunu benim bilgisayara taktım yine yukarıdaki problemlerin aynısı.

Benim harddiski tanıdıgın bilgisayarına takıyorum.Onun ustunde windows kuruluyor.Sonra harddiski sokup benim bilgisayara takıyorum.windows once afallıyor.Sonra calısıyor.Ama verimli degil .Sistemden donanım aygitlarına girilmiyor.Suruculeri kendisi tanıyor.Ama guncellesmiyor.İe 7 yukleyim dedim yuklendi.Bilgisayarı yeniden baslat dedi.Ondan sonra bir daha baslamadı.Mavi ekran cıkıyor.Sokup tekrar yukluyorum.Sonuc aynı.

Benim anakartta 24 pinlik power girisi var.Benim güc kaynagından 20 pin.
300w Güc kaynagı yetersiz kaldıgından olabilir mi?Pcı lar bombos onboard vga kullanıyorum.

Bir de benim eski anakart yanmıstı.Ustune bir de ben kablolarla oynadım bilgisayarı acayım dedim.Az bir sey duman cıktı hemen kapattım.

Anakartı aldıgın yere yukletseydin diyebilirsiniz ama adamlar monte edip verdi.Yani isletim sistemini kurmak icin para istediler bizde de butce sınırlı yani veremedik.Kendim yaparım dedim.Ama olmadı.
Yardim ederseniz sevinirim.
bservet çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-02-08, 20:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
bservet
Rookie Member
Bilgisayarım

Ynt: biostar p4m900-m4 ankart

Acılısta H\w Menusunde sunlar cıkıyor:

Cpu vcore:1.50w
+3.3 V : 3.34V
+12.0 V :11.96V
Voltage Bat :3.26 v
CPU Fan :2872 RPM

NB Voltage :1.61V
+5.0V : 5.02V
Dram Voltage1.88V
CPU Temp :20 c
System fan :0 Rpm
Eski 26-02-08, 21:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
bservet
Rookie Member
Bilgisayarım

Arkadaslar.Sorun cozuldu.islemcinin clasma saati ile ddr ramlerin voltajını biraz yukselttim.Bir de bu sefer usb klavye kullanmadım.isletim sistemi kilitlenmeden basarı ile yuklendi.
isin ilginc yanı xp home sp1 den umudumu kesmistim.Daha onceki yuklemelerimde hep hata mesajı veriyordu ya da kilitleniyordu.

Orjinal yazılım kullanmak ne guzel seymis simdi anladım.Hemen guncelledim ve sp2 yi yukledim.

Ama kimseye Via cipsetli anakart tavsiye etmiyorum.Acıkcası beni cok ugrastırdı.

ilgilenen arkadaslara tekrar tesekkurler.
Eski 27-02-08, 05:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
lazarus
Silver Member
Bilgisayarım

lazarus Avatar

Katılım tarihi: 03.07.05
Nereden: TUR
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1

via chipset 'le alakası yok, markası dandik biostar ondan oyle.. yoksa cok via chipsetli anakart kullandım sorunsuz.
lazarus şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-03-08, 00:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
bservet
Rookie Member
Bilgisayarım

Lazaruz ne kadar dandik bilemem ama onboard vga kullanıyorum.256 mb paylasımlı olarak Test drive unlimited i takılmalar olsa da calıstırıyor.Ama yine de Tdu icin bir Pci e ekran kartı alacagım.
Bundan once Msi anakart+128 mb ati redeon 9200 vardı Tdu yu hic acmıyordu.
Biostar onboard Vga ile hic degilse calistiriyor.

Bookmarks
Konu araçları

biostar p4m900-m4 ankart ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
AS8-V ANKART VE CONROE UYUMLUMU? kasif62 Anakart 4 21-08-06 23:29
nasıl bi ankart almalıyım? jimiger Anakart 3 27-12-05 00:45
onboard ankart reelyorum Anakart 4 29-07-05 06:31
ankart ve işlemci değişimi teflon1453 Genel 5 27-05-05 23:36
ankart alıcam 3.0c'yi destekler mi? beyazfatih Anakart 2 17-07-04 14:38

Saat ayarı GMT +3. Saat : 22:15.

Cyber Snipa Stinger