Merhaba geçen günlerde Jet - Way Via 693A chipsetli anakartta Celeron 900 işlemciyi çalıştıramadığım için siteye bir yazı yazmıştım. BIOS güncellemesiyle o işi hallettim. Ve hep daha fazlasını isteyerek

overclock işlemine giriştim? Herşey yolunda gidiyordu taki SiSoft Sandra'yı açıncaya kadar! İşlemci ve rami BIOSdan 132x9=1.18GHz e ramlar 166 MHz'de çalışacak şekilde ayarladım ve açılışta da bu şekilde görünüyor. Ama Windowsta bütün programlarda ( SiSoft Sandra'dan tutunda WCPUID'ye kadar DirectX DiagnosticTool'da bile ) 900 MHz görünüyor. Sizce bunun sebebi ne ve bunu nasıl düzeltebilirim.
Bir diğer sorunum ise sistemimi değiştirdiğimden beri Windows 98SE stabil bir şekilde çalışmıyor. Sıfırdan Windows kuruyorum donanım sürücüleri herşey sorunsuz kuruluyor. ( Creative SB Live Value Hariç ) Ama bilgisayarı kapatıp 5-10 dakika sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda açılışta windows sistem kaydına ulaşırken bir hata oluştu. Lütfen Bilgisayarı yniden başlatın diye bir hata çıkıyor. Resetleyince Scanreg çalışıyor? Ve windows en başa ilk kurulmuş ve sürücülerin hiçbiri kurulmamış şekilde karşıma geliyor. Yeniden kuruyorum. Yine aynı şey 9 - 10 kere yeniden windows kurdum!
Ve yukarıda blirttiğim gibi ses kartı kurulduktan sonra uyrı sesleri arkaplanda sürekli çalıyor. ( Örneğin Messenger'de biri online olduğunda , klasör açıldığında vb ) en son sürücüleri kurduğum halde olmadı. Hatta Empa'nın ftp sitesinde Coppermine for SB Live diye bir sürücü vardı. Onlarda işe yaramadı. Anakartın zaten son BIOS sürümünü kullanıyorum. Sizce bu sorunlarımı nasıl halledebilirim?
Biraz uzun oldu ama elime değil

Sistemim
Celeron 900
Jet - Way Via693A anakart
192 MB SD-
RAM ( 64 MB Samsung PC-100 ve 128 MB OEM PC133 )
40 GB Seagate Barracuda ATA IV 7200 RPM Hard Disk
48X CD-ROM Driver
32 MB Ati Rage 128 TV-Out Ekran Kartı
Datron Bt878 TV Kartı
Creative SB Live Value ( Digital Out ) Ses kartı
Cirrus Logic 33.6 Kbps Modem