Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

Celeron 900@1.18 GHz kullanıyorum ama Windows'ta 900 MHz görünüyor!!!!.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Celeron 900@1.18 GHz kullanıyorum ama Windows'ta 900 MHz görünüyor!!!!. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba geçen günlerde Jet - Way Via 693A chipsetli anakartta Celeron 900 işlemciyi çalıştıramadığım için siteye bir yazı yazmıştım. BIOS ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 11-12-01, 22:51   #1 (permalink)
Sharp
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.11.01
Celeron 900@1.18 GHz kullanıyorum ama Windows'ta 900 MHz görünüyor!!!!.

Merhaba geçen günlerde Jet - Way Via 693A chipsetli anakartta Celeron 900 işlemciyi çalıştıramadığım için siteye bir yazı yazmıştım. BIOS güncellemesiyle o işi hallettim. Ve hep daha fazlasını isteyerek overclock işlemine giriştim? Herşey yolunda gidiyordu taki SiSoft Sandra'yı açıncaya kadar! İşlemci ve rami BIOSdan 132x9=1.18GHz e ramlar 166 MHz'de çalışacak şekilde ayarladım ve açılışta da bu şekilde görünüyor. Ama Windowsta bütün programlarda ( SiSoft Sandra'dan tutunda WCPUID'ye kadar DirectX DiagnosticTool'da bile ) 900 MHz görünüyor. Sizce bunun sebebi ne ve bunu nasıl düzeltebilirim.
Bir diğer sorunum ise sistemimi değiştirdiğimden beri Windows 98SE stabil bir şekilde çalışmıyor. Sıfırdan Windows kuruyorum donanım sürücüleri herşey sorunsuz kuruluyor. ( Creative SB Live Value Hariç ) Ama bilgisayarı kapatıp 5-10 dakika sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda açılışta windows sistem kaydına ulaşırken bir hata oluştu. Lütfen Bilgisayarı yniden başlatın diye bir hata çıkıyor. Resetleyince Scanreg çalışıyor? Ve windows en başa ilk kurulmuş ve sürücülerin hiçbiri kurulmamış şekilde karşıma geliyor. Yeniden kuruyorum. Yine aynı şey 9 - 10 kere yeniden windows kurdum!
Ve yukarıda blirttiğim gibi ses kartı kurulduktan sonra uyrı sesleri arkaplanda sürekli çalıyor. ( Örneğin Messenger'de biri online olduğunda , klasör açıldığında vb ) en son sürücüleri kurduğum halde olmadı. Hatta Empa'nın ftp sitesinde Coppermine for SB Live diye bir sürücü vardı. Onlarda işe yaramadı. Anakartın zaten son BIOS sürümünü kullanıyorum. Sizce bu sorunlarımı nasıl halledebilirim?
Biraz uzun oldu ama elime değil
Sistemim
Celeron 900
Jet - Way Via693A anakart
192 MB SD-RAM ( 64 MB Samsung PC-100 ve 128 MB OEM PC133 )
40 GB Seagate Barracuda ATA IV 7200 RPM Hard Disk
48X CD-ROM Driver
32 MB Ati Rage 128 TV-Out Ekran Kartı
Datron Bt878 TV Kartı
Creative SB Live Value ( Digital Out ) Ses kartı
Cirrus Logic 33.6 Kbps Modem
Sharp çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-01, 10:54   #2 (permalink)
Max Payne
Silver Member

Max Payne Avatar

Katılım tarihi: 05.12.01
Nereden: İstanbul
Yanıt:Celeron 900@1.18 GHz kullanıyorum ama Windows'ta 900 MHz görünüyor!!!!.

Sana ses kartın için bişey diyebilirim. Sistemi ilk kurduğunda bilgisayarım simgesinin özelliklerinde şu sarı ünlemleri görürsün (ses kartı için). Onları kaldır sistemi yeniden başlatmadan elindeki live value sürücüsünü kur.
Bilgisayarı yeniden başlat.
Sorun düzelecektir.
Çünki aynı sorun bende de vardı. Çözene kadar göbeğim çatlamıştı.
Ovarclock işine fazla bulaşma. İnsan istedikçe istiyor.
Max Payne çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-01, 12:21   #3 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 3
Resimler: 2

Sorunların başlangıç noktası Via chipsetinden kaynaklanıyor.Örnek via kurulumunun anlatıldığı bir link veriyorum oraya göz at.Yada o boarddan kurtul
abitst6 al .

http://www.cizgi.com.tr/makaleler/nasil/via/
Bu link asus bazlı ama genel via kurulum detayına Türkçe erişebilirsin ve
nerede hata yaptığını bulabilirsin.....senin chipsetine denkgelen yolu izle...
Görüşmek üzere....
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-01, 14:17   #4 (permalink)
vortex
V.I.Member

vortex Avatar

Katılım tarihi: 21.09.00
Nereden: Eskişehir

sorunların tamamen anakartına bağlı. anakartında memory timing ayarları olması lazım. burada eğer turbo seçili ise onu normale getir. birde ramlerin 166 mhzde çalıştığını söylüyorsun. sorunun kaynağıda bu. windowstaki hataları almanın sebebi ramin tutarsız çalışması. memory hızını düşür olmazsa ramlerin yerini değiştir. eğer ramlerin markasız ise o/c'ye kalkışma bile.
vortex çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-01, 16:22   #5 (permalink)
UMITO
Senior Member

UMITO Avatar

Katılım tarihi: 03.12.01
Nereden: TURKEY/BARTIN

Windows isletim sisteminin acilista hata vermesisin sebebi Vortex soyledigi gibi ramlardan kaynaklaniyor ramlerin ikisinide sok sonra tek tek tak ve oyle dene büyük ihtimal ile hatalarin gidecektir farkli marka ramleri anakarta taktiginda problem cikartabiliyor ayni sorunu ben calistigim int. cafedede 100lercekez karsilastim 64 mb ram i440Lx mainboardda rami sayarken Memory Test Fail derken Lucky Star Via 693A chipsetli mainboardda ise hicbir hata vermeden windowsu acmaya basladi windows acildiginda 5-10 dk sonra clistiktan sonra explorer.exe mavi ekran re-start edince scanreg filan yapmaya eski yedekleri geri almaya basladi. Overclocktan vazgeç kaliteli ram cpu sogutucusu almadan deneme derim.!
UMITO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-01, 17:04   #6 (permalink)
AthlonXP
¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯

AthlonXP Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.11.01
Nereden: Bacardi

166 MHz de calisacak sdram nerde var yaw?
Bi hatan var orda kesin, biraz kontrol et . Ramler 133 se 150 155 civarina kadar dayanabilirler ama 166?????
SBLive icin ise bi arkadasin dedigi gibi, windows'un sari unlemlerini indir. Sonra liveare cdsinden setup yap, driverlari kendi yukleyecektir cdden. Sorunun kalmayacaktir.

Saygilar;
HP-ZT3320EA :: Dothan 1.5 GHz :: 512MB Nanya ddr333 :: WinXP Home Edition
...daha bi suru var hangisini yaziim...[/FONT]
AthlonXP çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-12-01, 18:20   #7 (permalink)
Max Payne
Silver Member

Max Payne Avatar

Katılım tarihi: 05.12.01
Nereden: İstanbul
Benimkiler Çalışıyor

Benim remler 166 MHZ de çalışıyor. Denedim ve müthiş performans aldım.
Remler 1 Adet 64 MB İBM, 1 Adet 256 MB Oem
Bu remlerle sizin olmaz dediğiniz olayı yapıyorum
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:35.