Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında DDR ve DDR2 farkı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar PC'de 2 adet 512 mb DDR -SDRAM bellek takılı.1024 DDR2 bellek almak istiyorum.PC'ye takıp çalıştırabilir miyim?
PC özelikleri:
Mainbord ..." şeklinde özetlenebilir....
Arkadaşlar PC'de 2 adet 512 mb DDR-SDRAM bellek takılı.1024 DDR2 bellek almak istiyorum.PC'ye takıp çalıştırabilir miyim?
PC özelikleri:
Mainbord :ECS P4 M800-M7
VIA P4 M800CE
İntel Pentium 4 630@3000 mhz
bLACKBOX ile Ram'lerinizi Doğru Tanıyın
BlackBox sisteminizde bulunan hafıza modüllerine ait üretici, üretim tarihi, modülün kendi kapasitesi, toplam bellek kapasitesi, kullanılan modül sayısı ve türü, çalışabileceği maksimum hız, kullanabileceği bellek zamanlamaları, üretici tarafından belirlenmiş SPD profilleri, anlık hız, FSB/DRAM ve bellek hız oranı gibi detayları sunar.
En son seheryeli14 tarafından düzenlendi: 28-08-08 saat 23:10
Sebep: işlemci hızı 3.0
Arkadaşlar PC'de 2 adet 512 mb DDR-SDRAM bellek takılı.1024 DDR2 bellek almak istiyorum.PC'ye takıp çalıştırabilir miyim?
PC özelikleri:
Mainbord :ECS P4 M800-M7
VIA P4 M800CE
İntel Pentium 4 630@3000 mhz
pin sayıları sokte yapışarı çalışma voltajları tamamen farklı bu nedenle ddr anakrta ddr2 ram takılmaz uğraşma çekiç ve matkapla yaparım diyosan o başka tabiii
BlackBox sisteminizde bulunan hafıza modüllerine ait üretici, üretim tarihi, modülün kendi kapasitesi, toplam bellek kapasitesi, kullanılan modül sayısı ve türü, çalışabileceği maksimum hız, kullanabileceği bellek zamanlamaları, üretici tarafından belirlenmiş SPD profilleri, anlık hız, FSB/DRAM ve bellek hız oranı gibi detayları sunar.
DDR-DDR 2 ramler birbirlerinden çok farklı ddr2ların ddr ram slotlarına takılması bile tartışılamaz çünkü takamazsın dene istersen girmez yani
Ek bilgi olarak; hem DDR hem DDR2 destekli anakartın varsa bile tek tür bellek çalıştırabilirsin.
Senin anakartın sadece DDR bellekleri destekliyor. Gördüğüm kadarıyla 2 slot var zaten. 1gb DDR ram bile alsan takacak yer yok