Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Detaylarla Bios başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "30 tane forum sitesine üyeyim ama bunları bildiğim halde harika bi konu olmuş. Bu forum gerçekten çok farklı......" şeklinde özetlenebilir....
BİOS sorunu
Bu Konu "Anakart" bölümünde yazıldığı için pek dikkate alınmayabilir. Aynı konuyu buraya bir kez daha yazma ihtiuyacı hissettim.
Elimde AOPEN 478 anakart bulunan bir bilgisayarım vardı. İnternette gezinirken Bu karta ait biosun yeni versiyonunu gördüm. İndirdim ve kurdum. Kurarken vakit çok geç olduğu için çıkan kutucukları tam okuyamadım ama "del" gibi birşeyler varmış gibi geldi.
Kapanıp açılmasını beklemek için "enter" e bastım. Bilgisayar kapandı bir daha o kapanış gitti gidiyor.
Anlayacağınız BIOS gitti. Bu bios için aynı kartı bul falan demeyin çok aradım bulamadım.Şimdi karttaki biosu sökmek kolay da nasıl ve nereden yazılım bulup da yükleyeceğim.(bunu yüklemek için arkadaşımda aparat var) AOPEN AX4B biosun yeniden yüklenmesi için elbette içinizde iyilikseverler var.
Çocuk "Baba bilgisayarımı bozdun" diye hergün başımı ağrıtıyor. Çare siz yardımseverlerde.
Selam arkadaşlar foxconn soket 775 671m anakarta sahibm ve bilgisayarım açılmıyor sebebi bios açılışta siyah bir ekran var ve o ekranda
Award Bootlock Bios v1.0
Bios Rom
Checksum Error
Detecting Floppy drive A
Drive A error System halt....
....
Bu ekran var bu durumda hiç bi disket fln takılı deil
Kendi sitesinden indirdiğim AWDFLASH ve Biosun en güncel dosyasını diskete atıyorum rest attığımda takılı diski çıkarınDevam etmek için tuşa basın felan yazıyor yani olmuyor
Anakartın üstündeki pili çıkarma yönteminide denedim
bu sorunuma çözüm bulabilirseniz çok sevinirim
fellemow arkadaşım bios ayarların değişmiş olabilir ayarlarını yapmak için pc ile birlikte verilen el kitabına benzer bir kitap olacak o kitabın içinde bios ayarları veriliyor resimli olarak oradan bios ayarlarını düzeltebilirsin kolay gelsin..