Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

Evde müzik stüdyosu için sessiz çalışan bilgisayar

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Evde müzik stüdyosu için sessiz çalışan bilgisayar başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "İyi günler.. Ben bir müzisyenim ve de bir ev-stüdyom var. Ancak, bilgisayarımdan memnun değilim çünkü gürültülü çalışıyor. a7n8x-e deluxe kullanıyorum ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 16-07-07, 03:23   #1 (permalink)
maniac4141
New Member

Katılım tarihi: 16.07.07
Exclamation Evde müzik stüdyosu için sessiz çalışan bilgisayar

İyi günler..

Ben bir müzisyenim ve de bir ev-stüdyom var. Ancak, bilgisayarımdan memnun değilim çünkü gürültülü çalışıyor. a7n8x-e deluxe kullanıyorum şu an, 1gb ramim var, amd athlon +2500 işlemcim var yanılmıyorsam.. "asus geforce ti 4200 with agp8x" da ekran kartım oluyor sanırım..

Almak istediğim bilgisayarın oldukça sessiz çalışması gerekiyor.. çünkü kaliteli bir mikrofon ile kayıt almaya çalıştığım zaman, bilgisayarın gürültüsü de kayıta ekleniyor, bu da doğal olarak kayıtta istenmeyen birşey...

Hard diskim var, güç kaynağım var, modemim var, firewire ile bağladığım pro bir ses kartım var, dvd'im var, yani bu saydıklarıma para harcamayacağım. cdrom da almam yani çünkü nasılsa dvd'im var.

kasa, anakart, işlemci, bellek ve ekran kartı almam gerek.. maksimum 700-750 dolar civarında bir bütçe ayırdım bu konuya..

anakart araştırdığımda, sonraki seneleri de düşündüğüm için, quad-core desteklesin istiyorum.
gigabyte 8I965P-DS4
gigabyte 8I965P-DS3
gigabyte GA-965P-DS4
GIGABYTE 965P-DS3P FSB1333
modelleri arasında karar veremedim

bazısının veriyolu hızı 1333/1066/800/533MHz, bazısı 1066/800/533MHz
bunların arasında çok büyük fark var mıdır?

ve de ds4 modellerinde bakır soğutma var. Bilgisayarın sessiz çalışması için büyük bir etken midir bu bakır soğutma? Silent pipe da sessiz çalışmada büyük bir rol oynar mı?

bunlar dışında fansız bir ekran kartı gerekli.. çok fazla oyun oynayan birisi değilim, maksimum oynadığım oyun warcraft 3 frozen throne'dur.. Bir de worms undersige var, onu da çalıştıramadım şu anki bilgisayarımda. ekran kartım da fansız ve bu oyunları çalıştıracak olması gerekli. pek birşey bulamadım bununla alakalı. yardımcı olabilir misiniz?

kasa ve işlemci tavsiyeleriniz ne olur? sessiz ve sorunsuz çalışması benim en öncelikli hedefim..
Yardımlarınızı bekliyorum..
maniac4141 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-07-07, 21:32   #2 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Ynt: Evde müzik stüdyosu için sessiz çalışan bilgisayar

fansız psu
fansız işlemci soğutusu
tamamı pasif soğutuculu güzel bir anakart
olabilir biraz tuzluda gelebilir

http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=1159&IID=19045
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-07-07, 22:25   #3 (permalink)
RigelKent
V.I.Member

RigelKent Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.04.05
Nereden: Oceans
Resimler: 5

Barebone denen küçük PC lerde olabilir aslında hem yerden tasarruf hemde sesiz Ama fiyatları ve belirttiğiniz konfigürasyonları destekleyip desteklemediği hakkında pek bir bilgim yok
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-07-07, 23:54   #4 (permalink)
samyazah
V.I.Member

samyazah Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.02.06
Nereden: beden istanbul, ruh karşıyaka
Resimler: 12

bir amd işlemci uzerine takılmış ninja heatpipe türü fansız soğutucu,12 cmlik ultra silent bir egzos fan ve enermax liberty gibi sessiz bir power supply ile sanırım istediğin sonucu alırsın. anakart da alacağın amd işlemciye göre olacak elbet. Amd önermemin nedeni doğal olarak çok daha az ısınmaları. eğer param var diyorsan core2duolara da yönelebilirsin onlar da az ısınıyorlar. ama P4 prescottlardan uzak durmalısın, hele stüdyo-odan izolasyonlu, havalandırmasız ve sıcak bir yerse.

bu arada hazır sistemlere bakacak olursan, dell'in sistemleri bu güne kadar karşılaştığım en sessiz sistemler.

"Format at düzelsin!!!"
samyazah çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-07, 13:31   #5 (permalink)
kasaalan
Member

Katılım tarihi: 02.07.05

fanlar önem kazanıyor
güç kaynağının fanı sessizse gerisini sessiz hale getirmek daha kolay
kasaalan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-07, 16:28   #6 (permalink)
emotion09
Power Member

emotion09 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.07.04
Nereden: AYDIN

güç kaynağını enermex liberty kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Sessiz olduğu için almıştım. Anakart alarak da gigabyte 8I965P-DS4 veya DS3 alabilirsiniz. Kasanızın soğutma fanlarını 12 cm alırsanız sessiz olacaktır
emotion09 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-07-07, 19:13   #7 (permalink)
KroninuQus
hWM Haber Editörü

KroninuQus Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.09.06
Nereden: hARDWAREMANIA/Ankara
Resimler: 15

Artık herşeyin fansızı var ancak bunları kullanmak içinde bir hava akımı olmalı kasanın içinde. Scythe Ninja işlemci soğutmak için ( fansız kullanımda nasıl sonuç verir bilmiyorum deneyip görmeniz lazım açıkçası çünkü fansız işlemci soğutma pek tavsie edilen birşey değil) yada thermalrightın heatsinkleri var onları alıp üstüne 120 MM papst fan koyarsanız hiç sesi duyulmaz. Onun dışında fansız ekran kartı kullanıcaksınız ki bu oldukça önemli çünkü vga fanları ufak ve yüksek devirli olduklarından özellikle yük altında çok ötebiliyorlar. İşi abartmak isterseniz fansız PSU'larda mevcut 350Wlık fansız bir psu biraz pahalı olabilir ancak.... Ancak bu kadar çok heatsinki soğutmak için iyi bir hava akımı yine olmalı bu bakımdan önde ve arkada düşük devirli 2 tane 120mm fan iş görecektir. Eğer işlemci fanıda çok rahatsızlık verici olursa downclock yapmayı denersiniz. Artık son çare de su soğutma olur sizin için
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Evde müzik stüdyosu için sessiz çalışan bilgisayar ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Sessiz Bilgisayar trgbyr Modifikasyon 20 24-07-07 13:34
sessiz çalışan fan tavsiyesi ++++ batu94 Genel 2 22-02-06 15:03
sessiz çalışan fan yokmuuuu batu94 Genel 7 14-02-06 10:44
Sessiz ve soğuk bir bilgisayar isteyenler için.... NucLeaR_NS Modifikasyon 5 30-09-05 10:39
Sessiz Bilgisayar!!.. RaiN Genel 26 05-11-02 11:49

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:50.