Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

Geçici belleğiniz çok düşük diye bir uyarı mesajı geliyor.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Geçici belleğiniz çok düşük diye bir uyarı mesajı geliyor. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar bilgisayardan sık sık sağ alt köşede oluşan uyarı işaretinden bir baloncuk çıkıp geçici belleğiniz çok düşük gibilerden bi mesaj ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 22-08-08, 21:11   #1 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.08.07
Nereden: KIBRIS
Blog Mesajları: 1
Resimler: 26
Smile Geçici belleğiniz çok düşük diye bir uyarı mesajı geliyor.

Arkadaşlar bilgisayardan sık sık sağ alt köşede oluşan uyarı işaretinden bir baloncuk çıkıp geçici belleğiniz çok düşük gibilerden bi mesaj veriyor. Bu ram oluyor ve ben ek bir ram almayı düşünüyorum. Bilgisayarı alalı 5 sene oldu. Aldığımda özelliklerinin ö sünü bilmiyordum şimdi bayaa iyi sayılırım Allah a şükür. Arkadaşlar ram i kendim takmayı deneyeceğim. Asla servise göndermem Sönmez Bilgisayar dan yediyim o kazıktan sonra. Millet ne modifikasyonlar yapıyor, bende bir ram i takmasını beceririm herhalde. Ama benim bilgisayarın özelliklerinde göre nasıl bir ram alacağımı bilmiyorum ben size özellikleri göstereyimn sizde benim bilgisayara ek bir ram olurmu olmazmı ve eğer olursa nasıl bir şeyi kaldırır bi yazıverin lütfen.
Eklentiler
sistem-1.jpg  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 21:23   #2 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4
Ynt: Geçici belleğiniz çok düşük diye bir uyarı mesajı geliyor.

PC3200 DDR 400mhz ram alabilirsiniz.

Birden fazla kez aynı konuyu açmanız sonuca gitmenizi hızlandırmaz. Lütfen bu konuya biraz daha özen gösterelim.
Eski 22-08-08, 21:29   #3 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım

ve işte anakart ve işlemcinin de özellikleri. arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum
Eklentiler
sistem-2.jpg   sistem-4.jpg   sistem-3.jpg  

babyofjackie çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 21:34   #4 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
gurkan tarafından iletildi. Mesajı göster
PC3200 DDR 400mhz ram alabilirsiniz.

Birden fazla kez aynı konuyu açmanız sonuca gitmenizi hızlandırmaz. Lütfen bu konuya biraz daha özen gösterelim.
İhtiyacınıza göre kapasitesini seçebilirsiniz.
gurkan şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 21:35   #5 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
İhtiyacınıza göre kapasitesini seçebilirsiniz.
mümkünse benim bilgisayarımın kaldırabileceğini düşündüğün en yüksek kapasiteli en iyi ram in ne olduğunu ve hangi markanın daha iyi olacağını açıklayıp neden öyle düşündüğünü anlatırmısın ??? Yani bilgisayarıma en uygun olacak ram i ? Bi de sence benim bilgisayarda iş var mı ?
babyofjackie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 21:40   #6 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım

Kapasite size kalmış yapacağınız işe kullandığınız uygulamalara göre değerlendirmelisiniz. 1 gb uygun bir çözüm olabilir. DDR ramler uzun zamandır üretilmedikleri için maliyetleri de yüksektir. İşinizi görecekse 512mb ile de idare edebilirsiniz.

Kingston önerebilirim.
Kendini kanıtlamış standart değerlerinde stabil çalışan problemsiz bir ramdir.
gurkan şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-08, 21:43   #7 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım

Arkadaşlar daha ayrıntılı bir şekilde neden niçin açıklayarak BENİM BİLGİSAYARIMIN KALDIRABİLECEĞİ bir ram i açıklamanızı bekliyorum. Birkaç oyun ve orta karar yazılımlar yüklenir ancak. Birde resim ve müzik çok açar ve çalarım haberiniz olsun Note: Gürkan thanks.
babyofjackie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-08, 07:55   #8 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım

Arkadaşlar hadi lütfen bir el atıverin benim şu durumuma.
babyofjackie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-08, 16:55   #9 (permalink)
Adobe Reader
Member

Adobe Reader Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.07.08

fikir paylaşımıdır, yazdıklarım doğru olmayabilir..
burda sorun sanırım windows'da çözülüyor, windows'un swap alanı (bellek dolduğunda harddiskte bellek gibi kullanılması için ayrılan alan) manuel olarak ayarlanmış ve bu yetersiz gelmekte. bunun ayarının otomatik (windows belirlesin seçeneği) veya ayrılan mevcut alandan daha büyük bir alan ayırarak sorun çözülür.
sanırım..
Adobe Reader çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-08, 18:03   #10 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Adobe Reader tarafından iletildi. Mesajı göster
fikir paylaşımıdır, yazdıklarım doğru olmayabilir..
burda sorun sanırım windows'da çözülüyor, windows'un swap alanı (bellek dolduğunda harddiskte bellek gibi kullanılması için ayrılan alan) manuel olarak ayarlanmış ve bu yetersiz gelmekte. bunun ayarının otomatik (windows belirlesin seçeneği) veya ayrılan mevcut alandan daha büyük bir alan ayırarak sorun çözülür.
sanırım..
Yazdıklarınız doğru ama sorunun çözümü değil. Windows takas dosyalarını kullanmaya başlamışsa zaten bellek yetersiz demektir ve bu başlı başına bir problemdir. 256mb ram görülüyor ekran görüntülerinden.

babyofjackie ; istediğiniz tam olarak nedir? Size uygun ram seçeneğini ve uygun bir marka önerildi zaten. Bunun üzerine nasıl bir yardım istiyorsunuz. DDR teknolojisi çoktan geride bırakıldı. Aramaya başladığınızda ya bulamayacaksınız ya da bulduklarınız değerinden oldukça yüksek rakamlar olacak. Çok fazla da seçeneğiniz olmadığını göreceksiniz. Neden niçin açıklanacak çok fazla bir durum yok ortada. Ofis işleriniz için kullanacaksınız 256 mb ınızın yanına 512mb daha alabilirsiniz. Sizi bir süre daha idare eder. Ya da daha çok sistem belleğinden kullanacak uygulamalar çalıştıracaksanız 1gb daha alıp 1024+256mb çalıştırabilirsiniz.

Alacağınız ramin özellikleri DDR400 PC3200 olacaktır. Marka size kalmış. Ben; standart bir pc kullanıcısı olmanızdan dolayı Kingston öneririm.
gurkan şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-08-08, 09:43   #11 (permalink)
babyofjackie
Senior Member

babyofjackie Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Alacağınız ramin özellikleri DDR400 PC3200 olacaktır. Marka size kalmış. Ben; standart bir pc kullanıcısı olmanızdan dolayı Kingston öneririm.
Gürkan bu çok daha açıklayıcı oldu saol
babyofjackie çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver