Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

Gigabyte Msı Asus ??Hangi anakartı seçmeliyim?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Gigabyte Msı Asus ??Hangi anakartı seçmeliyim? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bence Asus......." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 10-07-08, 01:11   #26 (permalink)
/FRosT/
Cool Member

/FRosT/ Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.07.08
Nereden: Mordor
Ynt: Gigabyte Msı Asus ??Hangi anakartı seçmeliyim?

Bence Asus....
/FRosT/ çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-07-08, 10:45   #27 (permalink)
SailorTurkey
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.07.08
Nereden: izmir

GIGABYTE GA-EP45-DS3R 1600Mhz FSP Core2 Duo, Core 2 Quad
INTEL; LGA775; 2xPCI-E16X 2.0; INTEL P45; DDR2-1200MHz; 8xSes;
2xGLan; SATA RAID; USB; Firewire; ATX; Kutulu; Kutulu

Bu kartı al derim. hem P45. hem RAID var ve PCI-e16x 2.0 <- dikkat. PCI-e16x 2.0 desteği 2 kat bandwidth demek. Çift PCI-EX desteği ve CrossfireX desteği de var. HD4850 aldım ben. HD4850 PCI-e16x 2.0 desteği sunuyor. Bu desteği varken onu PCI-e16x bi sistemde kullanmak demek tam verim alamamak demektir. Seçim senin. Ben tavsiye ettiğim anakartın arkasındayım. İçinde yok yok. Fiyatı da 159,99$+KDV @ inventus.
SailorTurkey çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-07-08, 04:57   #28 (permalink)
Serpico
Rookie Member

Katılım tarihi: 24.06.08
Nereden: İstanbul

Bu anakart konusu benim kafamı resmen çorba etti.. Alacağım işlemci İntel Q6600, Ekran Kartı Sapphire HD4850... İyide peki hangi anakarta oturtacam bunları? 120$ civarındaki anakartları düşünüyordum ama bu kadar kararsız kalınca 150$ civarına çektim..

Alternatifler çok.. hepsinin farklı özellikleri var. Bütün özellikler şunda var dediğimiz bir ürün de yok.

GIGABYTE GA-EP35C-DS3R (124$ inventus)
GIGABYTE GA-EP45-DS3R (156$ inventus)
ASUS P5KC (139$ nova)
Asus P5Q (142$ inventus)

MSI - P45 NEO-F (109$ nova) (bu doğru mu acaba ve nasıl? ne dersiniz?)
MSI - P45 NEO2-FR (147$ nova)

Gördüğüm kadarıyla da benim gibi birçok kararsız kişi var. Birisi hayrına şunları bi detaylı açıklasa anlatsa tavsiye etse ne kadar çok seviniriz...
Serpico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-07-08, 10:49   #29 (permalink)
SailorTurkey
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.07.08
Nereden: izmir

Alıntı:
Serpico tarafından iletildi. Mesajı göster
Bu anakart konusu benim kafamı resmen çorba etti.. Alacağım işlemci İntel Q6600, Ekran Kartı Sapphire HD4850... İyide peki hangi anakarta oturtacam bunları? 120$ civarındaki anakartları düşünüyordum ama bu kadar kararsız kalınca 150$ civarına çektim..

Alternatifler çok.. hepsinin farklı özellikleri var. Bütün özellikler şunda var dediğimiz bir ürün de yok.

GIGABYTE GA-EP35C-DS3R (124$ inventus)
GIGABYTE GA-EP45-DS3R (156$ inventus)
ASUS P5KC (139$ nova)
Asus P5Q (142$ inventus)

MSI - P45 NEO-F (109$ nova) (bu doğru mu acaba ve nasıl? ne dersiniz?)
MSI - P45 NEO2-FR (147$ nova)

Gördüğüm kadarıyla da benim gibi birçok kararsız kişi var. Birisi hayrına şunları bi detaylı açıklasa anlatsa tavsiye etse ne kadar çok seviniriz...
Arkadaşım postumu oku açıkladım.En mantıklı kart GIGABYTE GA-EP45-DS3R. Belirttiğin ASUS Anakartlardan P5KC P35 olmasına rağmen 139$ pahalı. ASUS P5Q ya gelince CrossFireX desteği yok. Tek PCI-ex 2.0 slotu var. MSI a gelince 147$ ama FSB si 1333, 1600 değil, firewire yok vs. vs.

Kafası karışan arkadaşlar, sonuç açık ve net
Sorunsuz en iyi f/p anakart alacam diyorsanız

GIGABYTE GA-EP45-DS3R alın şaşmayın.
SailorTurkey çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-07-08, 20:12   #30 (permalink)
BaTMaN_07
Cool Member

BaTMaN_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.08

Alıntı:
SailorTurkey tarafından iletildi. Mesajı göster
Arkadaşım postumu oku açıkladım.En mantıklı kart GIGABYTE GA-EP45-DS3R. Belirttiğin ASUS Anakartlardan P5KC P35 olmasına rağmen 139$ pahalı. ASUS P5Q ya gelince CrossFireX desteği yok. Tek PCI-ex 2.0 slotu var. MSI a gelince 147$ ama FSB si 1333, 1600 değil, firewire yok vs. vs.

Kafası karışan arkadaşlar, sonuç açık ve net
Sorunsuz en iyi f/p anakart alacam diyorsanız

GIGABYTE GA-EP45-DS3R alın şaşmayın.
msı'ın neo-3 olanında 1600mhz desteği var,arada da 10dolar falan fark var neo-2 ile...
BaTMaN_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-07-08, 21:05   #31 (permalink)
chnvat
V.I.Member

chnvat Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.02.06
Nereden: istanbul

arkadaşlar anlamadığım nedir bu asus düşmanlığı bende de eskiden msi vardı zırt pırt tamire gidiyordu ama şuanki mobom bir kere bile arıza çıkarmadı bunlar birazda şans işi asustan çok sıkıntı var diyorsunuz en fazla satılan marka olduğundan olmasın o çok satış çok şikayet demek böyle marka taraftarlığı yapmayın zaten yapılan yorumlara koptum ne olduğu bilinmeden komik yorumlar yapılmış bir sorun bakalım asusun highend kartlarını kullanan kaç kişi sorun yaşamış birde diğerlerine bakın
ama öte yandan 150$ seviyesinde asusun verdiği opsyonlar sınırlı o yüzden gigabyte ve msi daha çekici seçenekler p45 bakacaksan asustan p5q pro aşağısına bakma derim msi p45te p35 lerle pek bir fark yaratamamış durumda
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-07-08, 04:51   #32 (permalink)
Serpico
Rookie Member

Katılım tarihi: 24.06.08

Arkadaşlar MSI - P45 NEO-F model anakartın 109$ (nova) fiyatlı olmasında bir anormallik görüyor musunuz? Bunun asıl sebebi nedir bilgisi olan var mı? Bu fiyata p45 kaçar mı?
Serpico çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 03:25   #33 (permalink)
sarac
Member

sarac Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.04.07
Nereden: KAYSERİ

Yeni nesil gigabyte anakartları kesinlikle öneriyorum harikalar düşünmeyin bile alın
sarac çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 10:32   #34 (permalink)
pckopat_07
Silver Member

pckopat_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Caqallıklı andl lisesinden:D ANTALYA
Resimler: 17

öncelikle o kartların hepsi güsel ama gıgabyte ve asus derim
pckopat_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 14:58   #35 (permalink)
banek1
Cool Member

banek1 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.04.08
Nereden: ANKARA

kardes kesın gigabyte derim vede asla asus u tavsıye etmem sen bilirsin tabi
banek1 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 15:14   #36 (permalink)
fight666
Member

fight666 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.07.08
Nereden: istanbul

gigabyte ve msı bnce hiç sorun çıkarmıyolar asusun anakartları hala kötü eger anakartın hataları düzelmezse asus anakartları piyasadan kalkabilir
fight666 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 15:31   #37 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 13

Alıntı:
fight666 tarafından iletildi. Mesajı göster
gigabyte ve msı bnce hiç sorun çıkarmıyolar asusun anakartları hala kötü eger anakartın hataları düzelmezse asus anakartları piyasadan kalkabilir
lol

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 15:35   #38 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member

ICEEXOL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana/Güzelyalı
Resimler: 79

Alıntı:
fight666 tarafından iletildi. Mesajı göster
Hafta başının en güzel mesajıydı. Tebrik ederim.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-08, 16:07   #39 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Alıntı: