Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Gigabyte Msı Asus ??Hangi anakartı seçmeliyim? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bence Asus......." şeklinde özetlenebilir....
Bu kartı al derim. hem P45. hem RAID var ve PCI-e16x 2.0 <- dikkat. PCI-e16x 2.0 desteği 2 kat bandwidth demek. Çift PCI-EX desteği ve CrossfireX desteği de var. HD4850 aldım ben. HD4850 PCI-e16x 2.0 desteği sunuyor. Bu desteği varken onu PCI-e16x bi sistemde kullanmak demek tam verim alamamak demektir. Seçim senin. Ben tavsiye ettiğim anakartın arkasındayım. İçinde yok yok. Fiyatı da 159,99$+KDV @ inventus.
bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
bLACKBOX ile Ram'lerinizi Doğru Tanıyın
BlackBox sisteminizde bulunan hafıza modüllerine ait üretici, üretim tarihi, modülün kendi kapasitesi, toplam bellek kapasitesi, kullanılan modül sayısı ve türü, çalışabileceği maksimum hız, kullanabileceği bellek zamanlamaları, üretici tarafından belirlenmiş SPD profilleri, anlık hız, FSB/DRAM ve bellek hız oranı gibi detayları sunar.
Ynt: Gigabyte Msı Asus ??Hangi anakartı seçmeliyim?
Bu anakart konusu benim kafamı resmen çorba etti.. Alacağım işlemci İntel Q6600, Ekran Kartı Sapphire HD4850... İyide peki hangi anakarta oturtacam bunları? 120$ civarındaki anakartları düşünüyordum ama bu kadar kararsız kalınca 150$ civarına çektim..
Alternatifler çok.. hepsinin farklı özellikleri var. Bütün özellikler şunda var dediğimiz bir ürün de yok.
GIGABYTE GA-EP35C-DS3R (124$ inventus)
GIGABYTE GA-EP45-DS3R (156$ inventus)
ASUS P5KC (139$ nova)
Asus P5Q (142$ inventus)
MSI - P45 NEO-F (109$ nova) (bu doğru mu acaba ve nasıl? ne dersiniz?)
MSI - P45 NEO2-FR (147$ nova)
Gördüğüm kadarıyla da benim gibi birçok kararsız kişi var. Birisi hayrına şunları bi detaylı açıklasa anlatsa tavsiye etse ne kadar çok seviniriz...
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
Alıntı:
Serpico tarafından iletildi.
Bu anakart konusu benim kafamı resmen çorba etti.. Alacağım işlemci İntel Q6600, Ekran Kartı Sapphire HD4850... İyide peki hangi anakarta oturtacam bunları? 120$ civarındaki anakartları düşünüyordum ama bu kadar kararsız kalınca 150$ civarına çektim..
Alternatifler çok.. hepsinin farklı özellikleri var. Bütün özellikler şunda var dediğimiz bir ürün de yok.
GIGABYTE GA-EP35C-DS3R (124$ inventus)
GIGABYTE GA-EP45-DS3R (156$ inventus)
ASUS P5KC (139$ nova)
Asus P5Q (142$ inventus)
MSI - P45 NEO-F (109$ nova) (bu doğru mu acaba ve nasıl? ne dersiniz?)
MSI - P45 NEO2-FR (147$ nova)
Gördüğüm kadarıyla da benim gibi birçok kararsız kişi var. Birisi hayrına şunları bi detaylı açıklasa anlatsa tavsiye etse ne kadar çok seviniriz...
Arkadaşım postumu oku açıkladım.En mantıklı kart GIGABYTE GA-EP45-DS3R. Belirttiğin ASUS Anakartlardan P5KC P35 olmasına rağmen 139$ pahalı. ASUS P5Q ya gelince CrossFireX desteği yok. Tek PCI-ex 2.0 slotu var. MSI a gelince 147$ ama FSB si 1333, 1600 değil, firewire yok vs. vs.
Kafası karışan arkadaşlar, sonuç açık ve net
Sorunsuz en iyi f/p anakart alacam diyorsanız
GIGABYTE GA-EP45-DS3R alın şaşmayın.
Alıntı:
SailorTurkey tarafından iletildi.
Arkadaşım postumu oku açıkladım.En mantıklı kart GIGABYTE GA-EP45-DS3R. Belirttiğin ASUS Anakartlardan P5KC P35 olmasına rağmen 139$ pahalı. ASUS P5Q ya gelince CrossFireX desteği yok. Tek PCI-ex 2.0 slotu var. MSI a gelince 147$ ama FSB si 1333, 1600 değil, firewire yok vs. vs.
Kafası karışan arkadaşlar, sonuç açık ve net
Sorunsuz en iyi f/p anakart alacam diyorsanız
GIGABYTE GA-EP45-DS3R alın şaşmayın.
msı'ın neo-3 olanında 1600mhz desteği var,arada da 10dolar falan fark var neo-2 ile...
arkadaşlar anlamadığım nedir bu asus düşmanlığı bende de eskiden msi vardı zırt pırt tamire gidiyordu ama şuanki mobom bir kere bile arıza çıkarmadı bunlar birazda şans işi asustan çok sıkıntı var diyorsunuz en fazla satılan marka olduğundan olmasın o çok satış çok şikayet demek böyle marka taraftarlığı yapmayın zaten yapılan yorumlara koptum ne olduğu bilinmeden komik yorumlar yapılmış bir sorun bakalım asusun highend kartlarını kullanan kaç kişi sorun yaşamış birde diğerlerine bakın
ama öte yandan 150$ seviyesinde asusun verdiği opsyonlar sınırlı o yüzden gigabyte ve msi daha çekici seçenekler p45 bakacaksan asustan p5q pro aşağısına bakma derim msi p45te p35 lerle pek bir fark yaratamamış durumda
Arkadaşlar MSI - P45 NEO-F model anakartın 109$ (nova) fiyatlı olmasında bir anormallik görüyor musunuz? Bunun asıl sebebi nedir bilgisi olan var mı? Bu fiyata p45 kaçar mı?