Bu sayfada Donanım kategorisindeki Anakart forumunda İmdat Yardım Asus P5AD2 Premium Anakart başlıklı konu tartışılıyor; Merhaba arkadaşlar bir problemim var yardımcı olursanız sevinirim. Asus P5AD2 Premium Anakartlı bilgisayarım var. Bios şifresi olduğundan açılmıyordu. Bios pilini ...
Merhaba arkadaşlar bir problemim var yardımcı olursanız sevinirim. Asus P5AD2 Premium Anakartlı bilgisayarım var. Bios şifresi olduğundan açılmıyordu. Bios pilini çıkartıp taktım Açılıyor fakat ıde harddiski görmüyor. Orjinalde Sata harddisk takılıydı. Elimde Sata yok . Başka ıde hdd ile denedim onuda tanımıyor. açıldıktan sonra bu mesaj çıkıyor. ve bilgisayar vindowsu açmıyor.
Reboot and select progres boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
jumper ayarını master olarak yaptınız mı?ide kablo bağlantısınıda doğru yapmalısınız.
jumper ı nasıl ayarlayacağınız hdd üzerinde resimle anlatılır.jumper bir kısa devre aparatıdır.daha sonra bios ta ide mod enable edilmeli( ana BIOS Setup menüsünden "IDE HDD Auto Detection" seçeneği ile BIOS'un diskinizi bulmasını sağlayabilirsiniz) ve hdd niz primary boot device seçilmelidir.
Merhaba
Biosa girip sata mode dan kurtulup onu ide yapman gerekebilir.
Yada bios da ide kanalları disable durumdadır.ONu enable yapman gerekecek.
hozyigit tarafından iletildi.
Merhaba arkadaşlar bir problemim var yardımcı olursanız sevinirim. Asus P5AD2 Premium Anakartlı bilgisayarım var. Bios şifresi olduğundan açılmıyordu. Bios pilini çıkartıp taktım Açılıyor fakat ıde harddiski görmüyor. Orjinalde Sata harddisk takılıydı. Elimde Sata yok . Başka ıde hdd ile denedim onuda tanımıyor. açıldıktan sonra bu mesaj çıkıyor. ve bilgisayar vindowsu açmıyor.
Reboot and select progres boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
Arkadaşlar! Şu anda olayı çözdük. Bir arkadaş sağolsun. Elektrik besleme fişini çıkartıyoruz. Harddiskin elektrik kablosunu da çıkartıyoruz. Önce Bios pilini çıkartıyoruz. Sonra pilin hemen altındaki Jumperi ( Biosun altında da var onu değil ) çıkarıp ( üç bacak var ikisinde takılı idi bir kaydırarak yan tarafındaki iki bacağa takıyoruz. Bir dakika bekleyip açma düğmesine birkaç defa basıyoruz. Yeniden çıkartıp eski yerine alıyoruz. Hard disk beslemesini takıyoruz. Bilgisayar açılınca f1 e basıp bios ayarlarından tarih ve saati ayarlıyoruz save exit yaparak kaydettikten sonra yeniden kapanıyor. Yeniden açıyoruz bilgisayar çalışıyor. Windows ta geliyor. Yeniden kapatıp pili takıyoruz. açılmazsa yeniden f1 yapıp saati ve tarihi ayarlıyoruz. Kapatıp açıyoruz. ve bilgisayar saat gibi çalışıyor.
Benim hatam neymiş onu söyleyim: Ben pili çıkartıp sadece yuvadaki pil uçlarını bir anlık kısa devre yaptım. Çoğu cihazda yetiyordu. Jumperi hiç kullanmıyordum. Artık olayı kavramış bulunuyorum. Cevap yazan herkese teşekkür ederim.
İleride başka problemlerde görüşmek üzere.
Bilgisayarı kapatıp yeniden
keske yazılım güncellemeside yapsaydınız bios sürümleri yenileniyor sürekli daha iyiye gidiyorda
cmos temizlemesi yapmışınız kalıcı bios yazılımını kaydetmişiniz güzel olmuş