Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

İşlemcim Yanmışsa Nasıl Anlarım...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında İşlemcim Yanmışsa Nasıl Anlarım... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Selamlar... Gecen aksam bilgisayarımı açayım dedim, güç kaynağından pzzzşt, czzzs... gibi sesler geldi, sonra monitor açılıp kapandı biçok kez, ben ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 19-11-06, 00:13   #1 (permalink)
shnmp3
New Member

Katılım tarihi: 25.02.05
Nereden: ankara-izmir
İşlemcim Yanmışsa Nasıl Anlarım...

Selamlar...

Gecen aksam bilgisayarımı açayım dedim, güç kaynağından pzzzşt, czzzs... gibi sesler geldi, sonra monitor açılıp kapandı biçok kez, ben bilgisayarın fişini çekene kadar... Daha önce de o sese benzer bi ses olmuştu 1-2 ay kadar once ama bi sorun olmamıştı. Fişi tekrar takıp denediğimde artık ne fan ne başka bişey çalışıyordu. Neyse soktum psu yu aldım 20 ytl lik bişey taktım, tık yok... Arkadaşımın pc ye taktım sağlammı diye yeni aldığım sağlam... Yani benim bord gümlemiş buyuk ihtimal... Hadi bord gitti diyelim işlemciyi ram leri falan da goturmemiştir inşallah. Çünkü arkadaşımdan eski bi bord aldım "msi 850 pro 5" taktım herşeyi uzun bi sinyal sesi geliyo duruyo, tekrar geliyo duruyo, surekli devam edio bu. Korkuyom işlemci gitmiştir diye... Okudum forumu buna benzer sorulara verilen cevaplarda cmos reset deniyor. Onu deniycem eve gidince, inşallah sorunu cözer yoksa gitti işlemci oyoyoyoy...
shnmp3 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-11-06, 02:14   #2 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 3
Resimler: 28
insallah goturmemistir.deneme yanilma yoluyla yapacaksin artik bundan sonra kalanini...

d8a6610
Alıntı:
samyazah tarafından iletildi. Mesajı göster
"hepimiz dbaggio'yuz"
dbaggio çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-11-06, 13:39   #3 (permalink)
shnmp3
New Member

Cmos reset yaptıktan sonra sorun bambaska bi hal aldı... Butun hersey, soktum, sadece ram işlemci ekran kartı kaldı... Açtım girişteki uzun ses gene geliyo, aynı şekilde susuyo geliyo periyodik... Reset çalışıyomu diye o esnada bi resete bastım, ekran ciyuv etti, stanbya gecti (turuncu ışık). Sonra kapadım power düğmesinden. Bi daha açtım sanki normal başlıyomuş gibi dit sesi geldi ama ekranda bi hareket yok hala standby... Şimdi ekran kartından şüpelendim eski bi tane var s3 onu takıcam akşama...
shnmp3 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-11-06, 14:34   #4 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Şayet bir kere uzun bir bip sesi duyuyorsanız ramlerinizle alakalı bir sorun var demektir.
1 kez uzun 2 yada 3kez kısa sinyal ise ekran kartı ile alakalı bir problem vardır
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-11-06, 20:46   #5 (permalink)
shnmp3
New Member

Sanırım sorun ramdan kaynaklanıyor. Bord RD ram kullanıyor. Manuelinden anladığım kadarıyla aynı tipteki ramleri arda arda takmak gerekiyor. 2x64 kingston diğer 2 tanesi ise başka bi marka... Ben bordu kasaya takarken butun parçaları sökmüştüm. Belki ramlari geri takarken farklı takmışımdır. Akşam bi daha deniyeyim bakalım umarım duzelir...
shnmp3 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-11-06, 01:24   #6 (permalink)
STRONG
Power Member

STRONG Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.02.05
Nereden: TÜRKİYE
Sorun ram gibi gözüküyor.İşlemcini denemek için;PC yi çalıştır bir müddet sonra kapat.CPU fanı nı söküp bak bakalım işlemci sıcakmı.Sıcak değilse işlemci de sorun var demektir.
Eski 20-11-06, 09:24   #7 (permalink)
chnvat
V.I.Member

chnvat Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.02.06
Nereden: istanbul
banada ram sorunu gibi geldi ramlerim gelmeden deniyodum balantıları o yüzden o sese cok aşinayım ama moboya göre deişiyo olabilir
chnvat çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-11-06, 21:45   #8 (permalink)
shnmp3
New Member

Thumbs up

Tamam ya çalışıyor, Ramları çıkarıp bir daha taktım manual de söylendiği gibi sıralı olarak, düzeldi. Aslında daha once de çalışmış ama ekran kartı oturmamış sanırım çünkü dediğim gibi normal çalışıyomuş gibi dit sesi gelmişti, ama görüntü yoktu. Bugun başka bi ekran kartı buldum eski bişey pci 4mb, baktım açıldı tık diye... Hmm dedim demekki ekran kartı yada agp slotu gitmiş... Aldım ekran kartını agp giriş dişlerini kolonyalı pamukla bi sildim... Bekledim biraz bi daha taktım denedim... Tataaaaa... Çalıştı valla hehe... Olan bizim borda oldu ama neyse ucuz atlattık...

Yardımcı olan herkese teşekkürler...
shnmp3 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

İşlemcim Yanmışsa Nasıl Anlarım... ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Ben yokken PC e kadar acık kaldı nasıl anlarım? darknes_soul Genel(internet) 19 13-07-05 13:06
Swat4ü Online oynamak için Server Nasıl Kurulur Dükmakxs Network 0 15-06-05 22:56
Bin ve Iso dosyalarını nasıl acabilirim? Arslan_M Genel(OS) 13 05-05-05 20:53
WInows installer ı nasıl tekrar yükleyebilir yada nasıl onarabilirim!! adguler Genel(OS) 1 18-04-05 17:44
Ses kartımın tam modelini nasıl anlarım Ruthless Çokluortam 3 16-08-02 06:24

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:10.