Bu sayfada Donanım kategorisindeki Anakart forumunda MSI Anakart YARDIM! (ACELE) başlıklı konu tartışılıyor; Selamlar,
Ben yeni bir bilgisayar aliyorum. Anakart olarak MSI alacagim. Ancak modelinde kararsizim. KT4AV ilk başlarda almayi dusundugum modeldi. Ancak ...
Selamlar,
Ben yeni bir bilgisayar aliyorum. Anakart olarak MSI alacagim. Ancak modelinde kararsizim. KT4AV ilk başlarda almayi dusundugum modeldi. Ancak formlarda, DDR400 ramlerde problem cikardigini duydum. Ekran karti olarak da MSI 128 Mb. Fx 5600 alacagim. (Bu arada bu ekran karti ile ilgili yorumlarinizi da yazarsaniz memnun olurum.) Acaba bu anakart bu ekran kartini kaldirir mi? Eger kaldirmazsa MSI'in hangi modelini almaliyim. Alacagim kart hangi ozelliklere sahip olmali... (En fazla 20-25$ ustu olabilir.)
Bir an once bilgisayarima kavusmak istiyorum. Lutfen acele cevap yazin. Simdiden tesekkurler...
Arkadaşım,acele demişsin bende yazıyorum...Msi Kt4aV demişsin HAAAYIIRR ama işini görür bence KT600'lü olan modelini al senin için daha iyi olur.Msi Fx 5600 güzel bir ekran kartı yane seni kesin idare eder fakat ekran kartı olarak Msi Fx 5700'ü beklemek senin için daha iyi olurdu.Bak mesela ben onu bekliyorum ya Şubatta 6600 alacam yada ekran kartı ve daha düşük bir telefon alacam..Yani ekran kartı için bekle ve Kt 600 lü modeli al illaki Msi alacaksan veya NForce 2 lilerden birini al daha iyi olur...VE Msi lar kendi aralarında Stabil çalışır yane uyumludur sen kafana takma onu... Ne DiYeM...
En son SpLeNDouR tarafından düzenlendi: 12-13-2003 saat 02:49
Arkadaşım alburadan Msi Kt600 Delta'nın özelliklerine ve birinciliğine bir bak ben olsam bu Msi 6590 modelini alırdım eğer illaki Msi alacam diyorsan.Kt 600 güzel bir yonga ve güzel bir anakart fakat biraz tuzlu($)... Olacak O Kadar ama sen istersen Kt 400 A da alabilirsin....
Fx5600 ultra bulman çok zor bulabildiklerininde Fiyatı aşırı yüksek olur (Abit Otes) , Msi Fx5600 TD 143$+kdv ile Tornado ve Albatrondan sonra en ucuz Fx5600,diğer 2 sinden daha kaliteli ayrıca.
Anakart konusunda Kt400 bence de alınmaz artık,Nforce 2 olarak Msi'in K7N2 Delta-L modeli var uygun fiyatlı ama dual channel değil sanırım.KT600 de düşünebilirsin eğer dual channel bir Nforce2 ye para yetiştiremezsen.
Board olarak Nforce 2 chipset veya KT600 o/c icin veya stabile icin
bence en isabetlisi olabilir...KT400 ölü bir yatirim olur bu saatten sonra...Ekran karti olarak da, Fiyat/performans açisindan bakarsan FX5600 ler daha mantikli... Board la ekran kartini bir almani (mesela MSİ) tavsiye ederim...Tİ4200 ler de düsünülebilir,
Selamlar,
Msi'in 6570 K7N2 Delta-L modeli ile ilgili detayli bilgi sahibi olan var mi? Bu kart fiyat-performans acisindan degerlendirildiginde alinabilecek bir kart mi? Bir de bu karti aldigimda o/c yapabilecek miyim? (Islemcim AMD 2500+)
Ekran karti olarak MSI 128 Mb. Fx 5600 alacagim. Bu durumda anakart olarak yukarida bahsettigim karti mi, yoksa EPOX 8RDA+'yi mi almam daha iyi olur? (stabillik acisindan)
Cevaplarinizi bekliyorum. Bu haftaici bilgisayarima kavusmak istiyorum artik...
Ben de Msi 6570 K7N2 Delta-L almayı düşünüyorum,Bu kendi fiyat aralığındaki en iyi seçimlerden biri ben 74$+kdv ye alacağım,Tek eksiği Dual Channel ı desteklememesi onun dışında bir eksisini göremedim.
Marka : MSI
Model : K7N2 DELTA
CPU : Supports Soket A, for AMD Athlon, Athlon XP,
Duron processors @ FSB 266/333/400
-Supports 600MHzup to Athlon XP 3000 processor or higher
Chipset: nVIDIA nForce2 SPP
Supports DDR200/266/333/400
Supports external AGP 4X/8X
NVIDA nForce2 MCP2 or MCP2-T
-AC97 Interface supporting up to two concurrent codecs
-Ultra ATA-133 for the fastest hard disk throughput
-USB 2.0 EHCI/1.1 OHCI controller
-FireWire for the fastest digital connectivity
-Audio Processing Unit (APU) encodes audio Dolby Digital 5.1
format for full surround sound effects
MainMemory :
-Supports six memory banks using three 184-pin DDR DIMMs
-Supports up to 3GB PC3200/2700/2100/1600 DDR SDRAMs
-Supports both 64-bit and 128-bit DDR SDRAM
Slots :
-One AGP (Accelerated Graphics Port) 1.5V 4X/8X slot
-Five 32-bit PCI bus slots (support 3.3v/5v PCI bus interface)
-One ACR (Advanced Communication Riser) slot
On-BoardIDE
-An IDE controller on the MCP2/MCP2-T chipset provides
IDE HDD/CD-ROM with PIO, Bus Master and Ultra
DMA133/100/66 operation modes
-Can connect up to four IDE devices
On-Board Peripherals
-On-Board Peripherals include
-1 floppy port supports 2 FDDs with 360K, 720K, 1.2M, 1.44M and 2.88Mbytes
-1 serial port
-1 parallel port supports SPP/EPP/ECP mode
-3 audio ports in vertical
-2 IEEE1394 connectors (Optional)
-1 D-Bracket2 pinheader
-1 S-Bracket pinheader
-1 Bluetooth pinheader (Optional)
-6 USB ports (Rear-4/Front*2)
-On-Board 10/100 Ethernet
Promise 20376 Serial ATA Interface (Optional)
-Support 2 serial ATA plus 1 ATA 133
-RAID O or 1 are supported
-RAID function works w/ATA 133+SATA H/D or 2 SATA H/D
-Connect up to 2 SATA devices and 1 ATA 133 device
Audio
-Realtek ALC650 6-channel audio
-Dolby Digital 5.1 format (with MCP2-T option)
Mounting and Dimension
-ATX Form Factor: 30.5 cm (L) x 23 cm (W)
-6 mounting holes
Others
-Suspend to RAM/Disk (S3/S4)
-PC2001 compliant
-Support PCI 2.2/WOR
yaw bişey soracam froshbite.
bizim listelerde en ucuz fx5600 256 mb lerde leadtek winfast , sonra tornado. 128 lerde fiyatlar aynı. yaw marka diye leadtekleri son kullanıcıya yüksek fiyattan mı iteliyorlar.
bence leadtek alın ekran kartından. ama para varsa. msi yada asus.
Master System Expert
[ Software - Hardware - Network ]
FrostBite, Msi 6570 K7N2 Delta-L'yi 74$+KDV'ye alabilecegini soylemissin. Reklama girmesin () ama nereden alacaksin bu fiyata?
Bir de Dual Channel'i desteklemiyor diyorsun. Bu Dual Channel, Dual DDR dedikleri sey mi? Ben birkac yerde bu ozelligi destekledigini duymustum da.
Originally posted by CyberExplorer yaw bişey soracam froshbite.
bizim listelerde en ucuz fx5600 256 mb lerde leadtek winfast , sonra tornado. 128 lerde fiyatlar aynı. yaw marka diye leadtekleri son kullanıcıya yüksek fiyattan mı iteliyorlar.
bence leadtek alın ekran kartından. ama para varsa. msi yada asus.
128mb lerde mesela albatron 134$+kdv,Msi 143$+kdv.256mb Leadtek te 159$+kdv aynı kaynaklarda.Ancak alacak kişinin düşünmesi lazım 128mb kartlar genelde 3.6 bazen 3.3 ns ram içeriyor ama 256mb olanlar 4 hatta 5 ns ram içeriyorlar.128mbler 550mhz gelirken 256mb lerin bir çoğu 500mhz geliyor.Overclock yapacak olanlar 128mb leri tercih etmeli ramlerini araştırarak almalı,yok o/c yapmam diyenler 256mb yi de düşünebilir ama gerekliliği tartışılır 256mb texture yüklemeleri için gerekli gözüksede Fx5600 da ne kadar işe yarar bilmiyorum.
Originally posted by 20145719 FrostBite, Msi 6570 K7N2 Delta-L'yi 74$+KDV'ye alabilecegini soylemissin. Reklama girmesin () ama nereden alacaksin bu fiyata?
Bir de Dual Channel'i desteklemiyor diyorsun. Bu Dual Channel, Dual DDR dedikleri sey mi? Ben birkac yerde bu ozelligi destekledigini duymustum da.
74$ Saglam Intel Fanatiklerine Amd'ye yatay geçiş yapmak için önerilen fiyat şaka bi yana abimden alacağım için parçayı bana o fiyat.Ben çok araştırdım Ddr 400 ama dual desteklemiyor,bazı onlineshoplarda vs. yazsada onlara bakma Dual channel yani Dual ddr destekleyen modeli Delta - ILSR ,Zaten ram yuvaları farklı renk olurdu dual channel i desteklese.
yok güzel kardeşim. neyin ne olduğunu ram hızlarını biliyorum ama senin baktığın son kullanıcı listesim izmirden o nasıl bir liste diyorum benim bayi alış listemdeki sıralama tutmuyor. ben daha iyi fiyat alıyorum ama bende en ucuz olan sen den en ucuz deil bende ortada olan sende daha ucuz. normalde belli bir kar marjı tüm ürünlere koyulur. zahmetli geliyor diye bazı yerlerden istanbul dışında acaba ondan mı fark ediyor bayi listesi ile son kullanıcı listesi arasında sıralama farkı.
Originally posted by FrostBite 74$ Saglam Intel Fanatiklerine Amd'ye yatay geçiş yapmak için önerilen fiyat şaka bi yana abimden alacağım için parçayı bana o fiyat.Ben çok araştırdım Ddr 400 ama dual desteklemiyor,bazı onlineshoplarda vs. yazsada onlara bakma Dual channel yani Dual ddr destekleyen modeli Delta - ILSR ,Zaten ram yuvaları farklı renk olurdu dual channel i desteklese.
Yapma ya. Bende sevinmistim. Biz de abinden alsak.
Neyse canin sag olsun.
Benim almayi dusundugum sistemin ozelliklerini Donanim -> Genel'e yazdim. Bi ilgilenirsen sevinirim.
Simdiden sagol...
Yazdıklarım internetten toplama oem satan 10larca firmanın fiyat listesi sık kullanılanlarımda var sürekli kontrol ediyorum nerde ne ucuz diye,mesela MSI 8912 GeForce FX5600 TD 8x 128 MB DDR 142$+kdv mavidonanim.com da,yada bu ay ki chip dergisinde Yonsis te Winfast A310 Fx5600 256mb MyViVo 8x 159$+kdv
garip olan şey 2. llinkte Delta - L modeli ile Delta - ILSR modeli özellikleri ortak olarak açıklanmış acaba ortak olduğu için yanlış mı yazıldı dedim.
Gel gör ki bu anakartı(Delta-L) kullanan bi arkadaşım Dual Ddr kullanıyorum dedi.İyice kafam karıştı benim de.