Merhabalar,
Geçen haftasonu aldığım bu anakarla birlikte sepron 64 3100+
işlemci ve kingston ddr400 512mb cl 3
ram kullanıyorum. Ekrankartımda leadtek 6200td.
Kurulumu yaptıktan sonra hdd ışığının yanmadığını, fanları speedfan türevi programlarla kontrol edemediğimi farkettim. Bios güncelleyim dedim 3 gün toparlamakla uğraştım. Sonunda yeni bir bios çıktı onu yükledim sorunsuzca sistem açıldı. Ancak hala hdd ledi yanmıyordu.
Soketi ters çevirdim bu seferde sürekli yanıyor. Windows açılış ekranı gelene kadar kesikli kesikli yanıyor. Açılış ekranından sonra sürekli...
Ayrıca fanlara hala müdehale edemiyorum. Eski asus kartımda istediğim gibi kısabiliyordum. Şimdi bir de fan kontrol paneli hazırlamayım. Bu işin çözümü yok mu?
Ve ekrankartının gpu soğutucusu ramlerin yarısını örtecek boyutta ama soğutmaya katkısı yok. Ramlere bakır soğutucu alacam ama gpu soğutucusunun olduğu cephedeki ramlere takamayacağım. Bu uzun ram soğutucularının yerine, daha kısa olan soğutuculardan kullansam ramlerin yarısına temas edecek. Bir sorun olur mu?

Arka cephedeki ramlerin herhangibir engeli yok. Onlara uzun soğutucu takabilirim.
Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.

|  |  |
 | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |
 |  |  |
"Son günlerde mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi: Halbuki hangi istiklal var ki ecnebilerin nasihatleri ve planlarıyla yükselsin!”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,1922
___
"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir."
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Forum yöneticilerinden özür dileyerek link veriyorum...