Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

Msi K8N NEO v2.0 bazı sorunlar var.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Msi K8N NEO v2.0 bazı sorunlar var. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhabalar, Geçen haftasonu aldığım bu anakarla birlikte sepron 64 3100+ işlemci ve kingston ddr400 512mb cl 3 ram kullanıyorum. Ekrankartımda ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 26-12-05, 01:51   #1 (permalink)
911GTR3
Cool Member

911GTR3 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.10.04
Nereden: Vatan toprağı... ADANA.
Question Msi K8N NEO v2.0 bazı sorunlar var.

Merhabalar,

Geçen haftasonu aldığım bu anakarla birlikte sepron 64 3100+ işlemci ve kingston ddr400 512mb cl 3 ram kullanıyorum. Ekrankartımda leadtek 6200td.

Kurulumu yaptıktan sonra hdd ışığının yanmadığını, fanları speedfan türevi programlarla kontrol edemediğimi farkettim. Bios güncelleyim dedim 3 gün toparlamakla uğraştım. Sonunda yeni bir bios çıktı onu yükledim sorunsuzca sistem açıldı. Ancak hala hdd ledi yanmıyordu. Soketi ters çevirdim bu seferde sürekli yanıyor. Windows açılış ekranı gelene kadar kesikli kesikli yanıyor. Açılış ekranından sonra sürekli...
Ayrıca fanlara hala müdehale edemiyorum. Eski asus kartımda istediğim gibi kısabiliyordum. Şimdi bir de fan kontrol paneli hazırlamayım. Bu işin çözümü yok mu?
Ve ekrankartının gpu soğutucusu ramlerin yarısını örtecek boyutta ama soğutmaya katkısı yok. Ramlere bakır soğutucu alacam ama gpu soğutucusunun olduğu cephedeki ramlere takamayacağım. Bu uzun ram soğutucularının yerine, daha kısa olan soğutuculardan kullansam ramlerin yarısına temas edecek. Bir sorun olur mu? Arka cephedeki ramlerin herhangibir engeli yok. Onlara uzun soğutucu takabilirim.

Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.
"Son günlerde mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi: Halbuki hangi istiklal var ki ecnebilerin nasihatleri ve planlarıyla yükselsin!”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,1922
___
"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir."

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Forum yöneticilerinden özür dileyerek link veriyorum...

911GTR3 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-12-05, 10:23   #2 (permalink)
911GTR3
Cool Member

911GTR3 Avatar

Bilgisayarım
Arkadaşlar bu mesajı yazdıktan sonra biosla biraz oynadım. Ancak hdd ledi ile ilgili bir ayar göremedim. Ht ayarını 4x den 5x e getirdim sonra 1x e getirdim. Baktım değişen birşey yok kapattım bilgisayarı yattım. Şimdi açtım bilgisayarı baktım windows açılınca söndü. Ara ara yanıp sönüyor tam düzeldi detip bu mesajı yazarken yine aralıksız yanmaya başladı. Şu an aralıksız yanıyor. Bu nasıl bir sorundur anlamadım.
911GTR3 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-12-05, 10:32   #3 (permalink)
Zygoma
V.I.Member

Zygoma Avatar

Katılım tarihi: 26.10.04
Nereden: İstanbul
bende bunun neresi sorun onu anlamadım?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-12-05, 10:39   #4 (permalink)
911GTR3
Cool Member

911GTR3 Avatar

Bilgisayarım
Abi öyle deme. Hdd nezaman hangi işlemler sırasında çaılışıyor bilmem lazım. E fanlar da uğulduyor kısmam lazım. Yani bu sorunları çözmem lazım. Ama sizin de yardım etmeniz lazım.
911GTR3 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-05, 14:52   #5 (permalink)
astegon
Cool Member

astegon Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.02.04
Nereden: ANKARA
Question nasıl ya

Fanları nasıl kısacaksın? Hangi fan'ı kısacaksın? CPU - EXHAUST - PSU?

Kasan ne ki kısabiliyorsun?

bence kablolarını check et, led bağlantılarını check et. Anakartın kitapçığına bakmalısın.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-05, 15:40   #6 (permalink)
emotion09
Power Member

emotion09 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.07.04
Nereden: AYDIN
psu fanına müdahale işini ben de merak ediyorum. hatra bu konuda konu bile aştım. ama net bir çözüme varılmadı.
emotion09 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-12-05, 17:38   #7 (permalink)
911GTR3
Cool Member

911GTR3 Avatar

Bilgisayarım
@astegon_ speedfan ve benzeri programlarla 3 pinli fanların hızlarına müdehale edebilirsin. Eski asus anakartım cpu ve 2 kasa fanını speedfan programı ile rahatça kısabiliyordum. Ancak bu anakartta mümkün olmadı. Ben mi birşeyler yapmayı unutuyorum yoksa anakartın böyle bir özelliğimi yok onu öğrenmek istedim.

Kabloları da ters çevirdiğimde yani +/-, -/+ olacak şekilde çalıştı. Ancak uzun süreler yandığı oluyor hdd ledinin. Halbuki bil. boşta duruyor. Hdd kontrol yazılımı kurdum (O&O DriveLED) göstergelerde hareket yok. ama hddledi yanıyor. Kısa kısa yansa tamam dicem ama uzun sürüyor baya. Kısa kısa sönük kalıyor desem daha doğru olur. Bunu nasıl çözecem.
Sistemde virüs vs. yok.
911GTR3 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Msi K8N NEO v2.0 bazı sorunlar var. ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
MSI K8N NEO4 PLATİNİUM ÜRETİMİ DURDURULDU! jeomert Anakart 9 19-12-05 19:16
msi K8N Neo anakart ethernet sorunu cimili_jr Genel 2 28-09-05 23:43
MSI K8N Neo Plantinium - Nasıl bir anakarttır? ayrıca, olumcul Anakart 17 13-03-05 11:21
MSI NEO sad Anakart 5 19-09-03 01:36

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 19:59.